tag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post5800217866414695136..comments2024-02-14T07:58:19.065+01:00Comments on Nillas lilla oberäkneliga: Man kan dra slutsatsen att jag väckt ett visst intresse för Burgundisk gryta!nillas liv på pinnenhttp://www.blogger.com/profile/02880224205475912801noreply@blogger.comBlogger23125tag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-33675204930928254522011-10-24T11:30:39.461+02:002011-10-24T11:30:39.461+02:00Waah, så hungrig jag blev nu - på burgundisk gryta...Waah, så hungrig jag blev nu - på burgundisk gryta! Eftersom jag nog skulle hinna svälta ihjäl innan den vore klar (sålt bilen, alltså gå till afääfren 3 km med en djävulsbacke, handla, gå hem (minst tre ggr så lång tid eftersom djävulsbacken då går uppåt), laga gryta... och ja då är klockan nog sju ikväll. Jag får nöja mig med att dregla lite lätt och ta vad jag har i kylen, samt spara idén tills vi KÖR till affären nästa gång. Tack, dock!Mettehttp://mettesfoto.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-41980299237607004642011-10-23T20:56:54.377+02:002011-10-23T20:56:54.377+02:00Titti: Ja, där sparar du lite tid. Jag gör alltid ...Titti: Ja, där sparar du lite tid. Jag gör alltid historisk research på den mat jag lagar, gör inte du det?<br /><br />Cicki: Men då måste jag berätta att JAG använder Vår Kokbok och där finns det inget fläsk! Vad sa du nu då?<br /><br />Smål: Bubbelvatten går också bra.<br /><br />Lisbeth: Well, vi får se vad jag kan åstadkomma. Tur att jag är så historiskt beläst. *host*<br /><br />Duktiga tjejen: Varsågod! Den här mammans äppelpaj går inte heller av för hackor.<br /><br />Marina: Tänkte väl att du hade det.<br /><br />Malla: Ja, du är ju en sån där matlagare. Det är bara att köra.<br /><br />Shamrock: Den blev förfärligt festlig. Och champinjonerna var färska förstås.<br /><br />Renée: Kanelen och grädden är väl det enda som skiljer om man inte ska vara så noga. Låter som en mumma-gryta.<br /><br />Glimra: Jag är glad över att kunna skingra molnen av historisk okunskap! Eller nåt...<br /><br />Cat: Visst?<br /><br />Maj: Jag hoppas att din gryta blev njutbar och att jag inte får skulden om den inte blev det...? *duckar*<br />Coq au vin, imorgon? Ja, det tar vi.<br /><br />Märta: Jag är särskilt imponerad över den grundliga researschen. Att jag kan cykla, det visste jag, men att jag kunde så mycket historia, det var en överraskning.nillas liv på pinnenhttps://www.blogger.com/profile/02880224205475912801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-43116335730344008572011-10-23T19:18:29.611+02:002011-10-23T19:18:29.611+02:00Den däringa grytan måste jag laga någon gång. Blod...Den däringa grytan måste jag laga någon gång. Blodbrist vill man ju inte ha! <br />F ö är jag dödsimponerad av dig som cyklade iväg i rusket för de där champinjonernas skull. Och för den grundliga researschen! :)Märtahttps://www.blogger.com/profile/13872130569578713187noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-797166326323929152011-10-23T17:18:57.046+02:002011-10-23T17:18:57.046+02:00Nilla, det står en burgundisk gryta på min spis nu...Nilla, det står en burgundisk gryta på min spis nu! Eller ja, själva grytan är en blekgul med grön kant från Kockum.<br /><br />Det enda jobbiga var att jag var tvungen att öppna en flaska rött och jag lär inte dricka upp det återstående ikväll. Inte om jag ska jobba imorrn.Maj Kornerhttps://www.blogger.com/profile/03786081271965369905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-84104763297147724742011-10-23T14:35:58.417+02:002011-10-23T14:35:58.417+02:00Intressant mathistoira :)Intressant mathistoira :)cathttp://1bildibland.blogspot.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-27906531079473295892011-10-23T10:15:52.171+02:002011-10-23T10:15:52.171+02:00Där ser man. Alltid lär man sig något nytt, varje ...Där ser man. Alltid lär man sig något nytt, varje dag... :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-17089395178637892402011-10-23T09:26:04.020+02:002011-10-23T09:26:04.020+02:00Inspirerad av din Burgundiska:
Det puttrar en gry...Inspirerad av din Burgundiska: <br />Det puttrar en gryta på spisen just nu. Inte har den så tjusigt namn som din utan mera "Karlssons hopeplock-gryta" med älgkött, lök, vitlök, bacon, Rioja, morot, vanliga kryddor och så det viktigaste (efter spriten) en doft av kanel.<br />Eftersom jag ska till Vänersborgs Dock- och Leksaksmuseum idag så får Husbonden lägga sista ingrediensen lagom tills jag kommer hem, nämligen ett par deciliter grädde!reneesfotoblogghttps://www.blogger.com/profile/16436288645813533952noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-28946907915900686292011-10-23T09:09:08.855+02:002011-10-23T09:09:08.855+02:00När jag var liten hade man alltid burkchaminjoner ...När jag var liten hade man alltid burkchaminjoner - men nu på 2000-talet är det lika med att häda- nu måste det vara färska. Hoppas att den blev festlig nu när du trotsade vädrets makterShamrockhttps://www.blogger.com/profile/15974644981999934091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-58266396581497834932011-10-23T09:02:49.764+02:002011-10-23T09:02:49.764+02:00en gryta som jag aldrig gjort! och kommer inte gör...en gryta som jag aldrig gjort! och kommer inte göra under de närmsta veckorna, men kankse i mars!Mallahttps://www.blogger.com/profile/16716866472808614971noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-26347482281234540972011-10-23T08:11:33.922+02:002011-10-23T08:11:33.922+02:00Skönt - som jag har funderat...!!Skönt - som jag har funderat...!!Marinahttps://www.blogger.com/profile/10170461038099758116noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-88052657493581619042011-10-23T00:11:04.345+02:002011-10-23T00:11:04.345+02:00Tack för infon!
Åt förövrigt mammas äppelpaj ida...Tack för infon! <br /><br />Åt förövrigt mammas äppelpaj idag, mums...Duktiga Tjejenhttps://www.blogger.com/profile/17711645007397082311noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-831246673294980592011-10-22T22:59:11.573+02:002011-10-22T22:59:11.573+02:00Det här var det mest intressanta jag hört någonsin...Det här var det mest intressanta jag hört någonsin om matlagning. Jag är dödligt less på alla tv program där någon eller några personer står käckt och rör om i kastrullerna. Står och står en del springer runt som det vore ko släpp under tiden en elak mansperson står bredvid och skriker. Nej fram för fler historiska grytorLisbethhttp://tankelek.blogg.senoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-23789911139127159192011-10-22T20:27:11.338+02:002011-10-22T20:27:11.338+02:00Jag skrev nu "(nästan)"... men till kan ...Jag skrev nu "(nästan)"... men till kan man väl ha rödvin?Småländskannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-45575434943005753432011-10-22T20:09:15.162+02:002011-10-22T20:09:15.162+02:00Nu måste jag ju rycka in/ut och ge Maj Korner rätt...Nu måste jag ju rycka in/ut och ge Maj Korner rätt. Det är klart det ska vara lite fläsk (helst rimmat) i en äkta burgundisk gryta. Jag till och mer rådfrågande min franska kokbok för att vara helt säker....:-)Cickihttps://www.blogger.com/profile/04390674854867397454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-84496323308404271582011-10-22T19:52:49.976+02:002011-10-22T19:52:49.976+02:00Vad bra att du gjort den historiska researchen, då...Vad bra att du gjort den historiska researchen, då behöver ju inte jag det, ifall jag skulle få ork och tålamod att tillaga en sån där tidskrävande gryta. <br />Det förkortar kanske hela tillagningsprocessen?Tittinoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-33854760520641786122011-10-22T19:38:45.192+02:002011-10-22T19:38:45.192+02:00Åsa: Nepp, det vill ni inte!
Smål: Men inte har d...Åsa: Nepp, det vill ni inte!<br /><br />Smål: Men inte har du rödvin i kalops?<br /><br />Singel: Du behöver inte oroa dig för man kokar inte bort vinet! Bara alkoholen.<br />Jag ska bjuda dig på Burgundisk gryta så du behöver inte göra någon själv.<br /><br />Klankis: Mina karaktärer behöver också något att äta, förstår du väl!<br /><br />Cicki: Mycket skumt. Gör om, gör rätt Allt om mat!<br /><br />Joanna: Just, ja. För din skull kanske jag ska ta med någon vegetarisk gryta också då.<br /><br />Maj: Det ska inte vara något gammalt fläsk i Burgundisk gryta. För bövelen.nillas liv på pinnenhttps://www.blogger.com/profile/02880224205475912801noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-81412860014297385942011-10-22T19:26:41.086+02:002011-10-22T19:26:41.086+02:00Men var är fläsket?Men var är fläsket?Maj Kornerhttps://www.blogger.com/profile/03786081271965369905noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-90810975873830868612011-10-22T19:01:13.986+02:002011-10-22T19:01:13.986+02:00Jag ser fram emot att få reagera med ett MEN ÅH! D...Jag ser fram emot att få reagera med ett MEN ÅH! DÄR ÄR JU GRYTAN! när jag läser din roman. Det är precis lagom för mig, som inte äter kött...Joanna Björkqvisthttps://www.blogger.com/profile/00503408855077890912noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-16933724369220224662011-10-22T18:58:09.846+02:002011-10-22T18:58:09.846+02:00Burgundisk gryta är kanongott. Har ett antal kokbö...Burgundisk gryta är kanongott. Har ett antal kokböcker med recept på burgundisk gryta. Men aldrig att jag sett att man ska ha apelsinskal i. Låter skumt!Cickihttps://www.blogger.com/profile/04390674854867397454noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-87714143586210972382011-10-22T18:14:54.447+02:002011-10-22T18:14:54.447+02:00Burgundisk gryta är så jävla gott! Men varför ha d...Burgundisk gryta är så jävla gott! Men varför ha den i boken? Ät den istället.Klankishttps://www.blogger.com/profile/02576162481282358036noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-71690081163028567622011-10-22T18:13:00.935+02:002011-10-22T18:13:00.935+02:00Jag ororar mig inte ett dugg för att vinet skulle ...Jag ororar mig inte ett dugg för att vinet skulle vara kvar i grytan. Jag oroar mig mer för att koka BORT vin. Men jag ska absolut göra Burgundisk gyta vad det lider.Singelmammanhttps://www.blogger.com/profile/08668796874634627298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-61971289784275163692011-10-22T17:55:57.877+02:002011-10-22T17:55:57.877+02:00Den grytan innehåller ju (nästan) detsamma som i m...Den grytan innehåller ju (nästan) detsamma som i min vanliga kalops!! Men den heter ju bara kalops, men är f-n så god ändå!<br />Äppelkaka - ja den är godast när den kommer från hemma-trädgårdarna!<br />Njut! Men glöm inte att skriva.Småländskannoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1673620573218331787.post-86209528898277027732011-10-22T17:39:24.589+02:002011-10-22T17:39:24.589+02:00Jodå, det vill vi visst det!Jodå, det vill vi visst det!Åsa Hellberghttps://www.blogger.com/profile/02513472484415936229noreply@blogger.com