Idag,
en annan vardag.
Ibland undrar jag om jag inte skulle satsa på lite mer glamour i tillvaron. Jag har ingen alls för närvarande så det behövs inte så mycket för att det ska bli lite mer.
Lite blankare tyg i några klädplagg skulle kanske göra susen.
En gåslever till middag.
Smycken och smink. Jag är urusel på det departementet. Tog hål i öronen en gång, hål som växte igen snabbare än de öppnades upp. Förlovnings- och vigselringarna försvann någon gång på det mystiska åttiotalet och jag är glad att jag inte slarvade bort maken i samma veva. Kunde ha hänt.
Nej, jag struntar i smycken och smink, det är för jobbigt.
Och jag orkar inte köpa nya kläder, har för övrigt klädaffärsfobi.
Det får bli en gåslever till middag. Vad har man till? Ris eller potatis?
Jag vet inte för lever tycker jag inte om med t.ex en färsk hummer ... gott!
SvaraRaderaRöstar också på hummer. Massor med vitlökssmör och riven ost på och sedan gratinera halvorna i ugn. Det är så gott!
SvaraRaderaKött ska det vara!!
SvaraRaderaMat och potatis :)
Champagne och salta kex har man till.
SvaraRaderaJa, svårt att säga. Makaroner och lite ketchup kanske?
SvaraRaderaNä, ris ska det va till gåslever ;-).
SvaraRaderaIngen aning! Jag har aldrig ätit gåslever vad jag vet. Å andra sidan har jag ätit en massa vad-jag-inte-vet-rätter.
SvaraRaderaDe var goda. Har t.o.m. intagit de flesta rätter utan att vara varken sminkad eller påhängd av smycken. Funkade alldeles utmärkt!
Något mystiskt salladsblad tror jag.
SvaraRaderaÄt precis vad du vill till - huvudsaken är att du tycker om det!! Kan ju erkänna att jag aldrig ens vågat ta hål i öronen, funderar på om jag ska göra det när jag blir stor...;)
SvaraRaderaGillar inte gåslever. Rekommenderar champagne och skaldjur istället. Själv gillar jag att både köpa och bära nya kläder. Ofta. Och målar mig gör jag nästan varje dag ... Me like. Tar bort lite grå tröttma.
SvaraRaderaEtt glas bubbel och trevligt sällskap så kommer det vara smaskens!! :-)
SvaraRaderaIngen lever för mig, och inget annat underligt heller. jag är superkräsen både vad gäller mat och annat.
SvaraRaderaFörlovningsringen tycker jag mest är i vägen, så när vi gifter oss blir det en snygg tatuering. Lätt att sköta och snygg att se på.
Man har champange till, och man låter bli om att läsa hur gåsen har fått sin lever för då tappar man aptiten... och bara dricker skumpan vilket väl är glamour nog kanske.
SvaraRaderaOm du lägger till tournedous, tryffel, madeira och bacon så får du Tournedous Rossini, mycket glamourösare än en ynka bit gåslever.
SvaraRadera=) pulvermos!
SvaraRaderaGåsleverpastej kan du ta på mackan till frukostkaffet. =)
SvaraRaderaEfter en dag i backen med alpernas toppar som omringar dig och blytunga ben av djupa pudersvängar. Bryt upp en baguette och dra på ett lager gåslever med fikonmarmelad och en ljuvligt Sauternvin så blir livet genast trevligare.
SvaraRadera4U2 och Nina: Jag har funderat på det där med hummer ibland men skalet verkar så hårt.
SvaraRaderaLippe: Mat och potatis låter som en bra föda.
Singel: Nä?
Malin: Makaroner och ketchup skall inte underskattas! Speciellt inte snabbmakaroner.
Ethel: Då var min magkänsla rätt alltå!
Småländskan: Vadjaginteveträtter låter intressant. Om du nån gång får reda på vad det var kan du skriva det i en kommentar.
Pia: Det kan jag tänka mig! Typiskt överklassigt på något vis.
Marina: Skit i det, det var inget kul kan jag tala om.
Magica: Jag vill ha min gråa tröttma i fred! Den har blivit en del av mig.
Lysande: You say? Men jag blir så yrslig av champange...
Raz: Hm, vi kanske skulle tatuera oss? Våra tonåringar skulle ramla baklänges.
Åsa: Om man tycker om att dricka champagne kanske, vilket jag inte direkt gör.
Dina ord om gåsleverproduktionen räcker; det blir ingen gåslever för mig. Jag tar ett vitkålshuvud istället.
Maj: Det där lät ju lite halvgott, kanske ska laga det imorgonkväll? Tornedosen är vadå?
Marie: Då kan man lägga gåslevern mitt i moset och låtsas att det är ett hus. Broccoli kan vara små träd.
Knaster: Är du säker på det? Har du testat själv? Var köper man gåsleverpastej t ex?
Feffe: Nä?
Ris. Och champagne!
SvaraRaderaNej skippa levern...Här nere i Skåne tycks allt som är närproducerat vara glammigt. Tur att vi har så många åkrar... imorgon ska jag så dom första fröerna. I sommar ska jag nämligen vara glammigast av alla! håll tummarna för att jag lyckas få upp något annat än krasse i år! Det är svårt att vara glammig med krasse mellan tänderna.
SvaraRaderaSjälv sitter jag här i min rosa glansiga silkesmorgonrock och känner mig otroligt glammig, och mina fötter pryds av rosa små tofflor med dunfjädrar framme på tåhättan.
SvaraRaderaNot... ;)
Spader: Då blir det bara ris. Och en gåslever då.
SvaraRaderaMika: Min make som älskar att så frön ligger också i startgroparna. Han fick ett stort brev fullt med udda frön med posten häromdagen. Det är ett av våra mest pålitliga vårtecken. Tjaaaa, lite glammigt, kanske?
attbaravara: Det är kanske en sån mundering man ska köra på? =O
Gåslever? Kan man äta sånt?
SvaraRaderaveronica: Jag har inte kommit till skott äänu så jag vet inte...=)
SvaraRadera