Vad händer när de första förälskade åren i en relation övergår till den lugna, trygga fasen?
Man sitter i soffan och hetsäter godis på kvällarna. (Jag använder mig av pronomenet 'man' eftersom jag utgår ifrån att detta beteende är allmängiltigt. Det kan inte bara vara Skåne och jag.)
Hetsäta godis varje kväll kan man inte göra om man vill behålla en glad mage och någon slags värdighet på äldre dagar. Alltså inför man någon form av godisstopp (och bestämmer att efterrätter inte ingår i kategorin godis).
'Någon form av godisstopp' betyder att allt godis flyttas till översta hyllan över arbetsbänken i köket för att man inte ska få syn på det stup i kvarten, och att man får äta godis på fredagar och lördagar ändå. Vilket leder till att man alla andra kvällar tänker på godis hela tiden. En bieffekt man får hantera efter bästa förmåga. Man kan exempelvis baka 'hälsokakor', eller hitta på ett nytt valspråk.
Det kan bara vara en tidsfråga innan suget försvinner.
Men valspråket då? Med det valspråket kan väl inget godisförbud införas? Det skulle väl vara att gå emot något slags kungligt dekret.
SvaraRaderaOch ett valspråk kan en väl inte ändra hur som helst - speciellt inte ett kungligt- det gäller på livstid 😄
SvaraRaderaJomen litegrann kan man nog ändra valspråket så att det nästan inte märks:
SvaraRadera"Man får äta hur mycket godis man vill - på tid!"
Så sätter ni en tidsgräns och kommer överens om att ni får äta hur mycket godis ni vill på en halvtimme. Eller på en kvart, eller på lördag.
Professorn: Oj, det har jag inte tänkt på! Är kungliga valspråk så oflexibla? Tur att vi inte har övervakningskamera här hemma.
SvaraRaderaKarin: En halvtimme låter förfärligt lite tid, för att inte tala om en kvart. Hur ska vi hinna få i oss allt? 'På lördag' låter betydligt humanare.