Köttbullar med ingefära och honung i är jättejättegott!
Recept:
Gör köttfärs enl grundrecept (kolla kokboken)
Häll en skaplig mängd ingefära i köttfärsen
Smält ett antal matskedar honung i en kastrull och häll sedan även den i köttfärsen
Rör om
Rulla små bollar eller klicka bara ut smeten på en långpanna och ställ in den i ugnen 8-12 minuter
*mumsmumsmums*
14 kommentarer:
Det är nästan så att jag får lust att göra köttbullar också! Men i år fixar svärmor det! (Vilket jag är väldigt tacksam för!!)
.....låter jättegott! Jag svirade till det ännu mer och tog en nypa malda nejlikor förutom ingefäran och honungen. Och det blev..... BINGO! Hur goda som helst!
Ett nytt recept varje jul förgyller tillvaron. Tror jag!
Kram!
Mammas matblogg. coolt.
Jag håller mig till att ha brännvin i dem.
Nja det känns tveksamt ... kan ju prova på en liten klutt smet förstås ...
Feta saker tarvar sött, absolut.
Själv använde jag äppledricka i smeten denna gång, supergott.
Vad är väl revbenen utan honung eller socker?
Stekt fläsk utan en gnutta socker tillsammans med saltopeppar?
För att inte tala om stekta potatis?
Gud vad hungrig jag blev!
mvh R
Esset och Junior ska göra köttbullar av älgfärs i Huset vid älven nästa vecka enligt plan. Vi framlägger detta smakförslag. Spader gör revbensspjäll, tjocka. Det kommer bli en förunderlig jul om allt blir klart i den här takten...
Jag är imponerad.
Du stekte dom ändå.
Himla bra gjort.
Jag skulle ha skjutit på det så att jag fick göra köttfärssås av det hela.
Tur att Maken sköter köttbullstillverkningen hos oss.
Tur!!
;)
Det låter gott.
Och lite annorlunda.
Det ska jag prova en dag.
Tack för tipset.
Ha det bra och kram på dig!
Stortosmått: Svärmödrar behöver göra rätt för sig, förstås.
Cina: Men! Och här satt jag och trodde att jag var nydanande...
Linn: Don't expect too much! =)
Maj Korner: Det går tyvärr inte här för jag är nästan nykterist.
Magica de Hex: Det är gott! *lovar*
Renée: Jag visste inte att socker var så användbart! =)
Spader Madame: Allting blir aldrig klart, det är det enda man kan vara säker på...
Ulrika: Jag är också imponerad BIG TIME! Igårkväll mellan 20 och 22 liksom!
Camilla: Varsågod! =)
Hur farao kom du på den idén??!
Osloskånskan: Tja, man är väl full av kreativitet och sprudlande idéer antar jag...
Två frågor: Ska det vara färsk ingefära och måste man smälta honungen om den är flytande? Bara undrar alltså...
annabellan: Färsk? Jag tog den som var i kryddburken. Om honungen redan är flytande behöver man inte smälta den, antar jag...men vad vet jag?
Skicka en kommentar