söndag 6 oktober 2024

Det var länge sedan sist

Det är inte konstigt att det blir långt mellan inläggen på den här bloggen, för jag jobbar alldeles för mycket.

Där har ni anledningen. 

Men nu sitter jag här och plitar. Och det går trögt. Det är svårt att skriva ett inlägg när man inte gjort det på länge. Ska man sammanfatta alla dagar som gått, eller bara uppehålla sig vid någon liten grej? 

Jag föredrar i regel små grejer. Jag har inte den uthållighet som krävs för stora och omfattande ditos. 

Den lilla grej som ligger närmast till hands att rapportera om är min kindtand som gick sönder i fredags eftermiddag. Jag satt i bilen på väg hem, åt choklad, lakrits och nötter, så som man gör när man lämnar jobbet på fredagar, och plötsligt lossnade en bit av kindtanden i fråga. Ca en åttondel. Väl hemma ringde jag akutnumret till tandvården, men eftersom jag inte hade ont fick jag inte någon tid förrän måndag kl.07.20. Imorgon bitti, alltså. Hela helgen har jag därmed gått med en trasig tand vars sylvassa kant skapar ett allt ömmare skavsår på sidan av min tunga. Vågar inte äta något hårt och kan inte prata rent.

Det var dagens 'lilla grej'.

2 kommentarer:

Karin sa...

Men så trevligt! Alltså trevligt med ett livstecken från dig. Förkomna kindtandsbitar är dock mycket otrevligt och inte alls någon liten grej, enligt mig. Men annars håller jag med om att små grejer är bra bloggvirke. Ser fram mot rapport från tandläkarbesöket!

Hannas krypin sa...

Har också en kindtand som gått sönder. Just den här tanden har bråkat med mig ett tag så det var nog bara en tidsfråga innan den gick sönder helt. Har inte heller ont just nu men det behöver såklart göras något åt den.