torsdag 9 juli 2009

Filosofiska spörsmål

Varför tar jag en liten bit glass (GB Gräddglass Jordgubb),
och sen en liten bit till,
och sen resten av paketet,
istället för att ta hela paketet på en gång?

Kanske för att det blir för trångt på tallriken?

Kanske för att jag, i min godhet, i början tänker att det kan finnas fler i familjen som vill ha glass?

Kanske för att jag tycker om att studsa upp och ner och slita i frysdörren upprepade gånger, och därigenom göra av med lite kalorier? (Ca 0.5 % av kaloriinnehållet i glasspaketet.)

Eller?

11 kommentarer:

Ann-Louise sa...

Jag tycker det låter som den förnuftigaste saken i världen. Regn, långtråkigt och sötsug hänger ihop. Att ta lite i taget tar längre tid, njutningen blir mera utdragen och glassen hinner inte smälta. Förnuftsfilosofi.

Singelmamman sa...

Hjälp. Har aldrig tänkt på det, jag lyckas nog på något märkligt sätt förtränga de efterföljande gånger jag äter upp resten i paketet. Hm. Undrar varför?

mockapocka sa...

Inget av alternativen tycker jag verkar stämma in på dig- Jag tror helt enkelt det beror på att det är godare. Mycket godare (fråga mig inte varför).

Vi ska bygga hus till J:s syster med start på måndag. Men jag kan nog jobba lite med vårt projekt också in emellan. Vi hörs.

Mofsan sa...

Enkel matematik och förnekande dear bloggfriend. En 2 cm skiva av härligheten ser mindre kaloribombig ut även för förbipasserande familjemedlemmar. Om någon sedan undrar varför du återigen äter glass så kan man alltid säga att :-jag tog ju bara en sån liten bit förut
Typ så bah

Mamma J sa...

För att du inte för ditt liv skulle erkänna hur glupsk du är. Vare sig för dig själv eller för någon annan. Det ser ju betydligt bättre ut om någon kommer på dig - med en liten bit på tallriken, istället för en bamsestor - haha!

Elisabeth sa...

Jag älskar själv glass och det där känner jag ju igen...Det är väl kanske för gott. Det mest logiska (?) kanske hade varit att ta mer på en gång men det har visst en tendens att bli för lite från början...

Mika sa...

Hahahahahahahaaaaaaaaaaaaa.....*kiknar*

Maj Korner sa...

Självbedrägeri, min kära J, självbedrägeri!

Maj Korner sa...

Att kalla någon som heter Nilla för J är väl fullständigt normalt eller? :-)

UnderCover sa...

För att glass ska ätas kall och frusen inte halv och helsmält. Så klart!

nillas liv på pinnen sa...

Ja, kära bloggvänner. Så är det nog...*filosofisk*