onsdag 1 juli 2009

I will love my body tomorrow

Ibland är veckopressens råd helt fucking briljanta!

Under rubriken Tyck om din kropp står att läsa:

*Jämför dig inte med kvinnor som är smalare än du - gör tvärtom istället!


Ja men, eller hur!


Så, alla som läser detta och har BMI över 28, kan ni, PLEASE, komma till min badplats imorgon och ställa er på ett led? (Tillägg: Ähum, måste ändra till över 29 nu när jag räknat på det hela.)

Please, please, please! Det här handlar om solidaritet kvinnor emellan!(Eller menar de att man ska jämföra sig med dem i smyg???)

22 kommentarer:

cat sa...

Tror nog att du får nöja dig med att jämföra i smyg:)

Agneta sa...

Hahaha! Jag önskar nästan att jag hade haft ett BMI på över 28 - jag hade gladeligen kommit till din badplats!

UnderCover sa...

Kan du skicka över dom till mej se'n? Snäääälla! Fast badplats är inte min grej, det räcker om dom radar upp sej lite snyggt utanför mitt staket. Typ! :o)

winnerhorse sa...

Nilla!

Klart jag kommer, solidaritet kvinnor emellan I like.

Jag ska bara äta upp mig lite först. Inga som helst problem. Ny träff på playa del fetto bortanför snackaskito om varandro i smygo.

Heja oss som genomskådar dessa luringar i kvllspressen!
Om en månad?

GladaKatarina sa...

OK, jag kommer. ;-) Eller jag HADE kommit, om jag inte jobbade så f...bannat. Det där med kanonkula, det hade verkligen stämt, trust me!

Et oui, je comprend. Comme ça? ;-) Salade Niçoise. Moi, je n'aime bien les olives. :-( J'aime bien la salade avec poulet. :-)

Maj Korner sa...

Jag kommer! Jag vet iofs inte vad jag har för BMI, men det är säkert över 29. Jag är 174, tror jag och väger 83, tror jag. Räkna själv och säg om jag duger! Har iaf sånadär veck på baksidan av sidorna, om du fattar.

Anna sa...

Protest! Jag är en sån där eländig sak med BMI på 19-20, men kämpar uppåt istället.

Jag vill absolut inte jämföra mig, men kommer gärna och badar ihop med dig... =)

Anonym sa...

Hade du frågat mej för en månad sedan kunde jag ha kommit men nu har jag kommit under det BMI:t, Maj kan inte heller komma tyvärr för hennes är för lågt. Men vilken tidning är det du läser?

ironia sa...

vadå jämföra i smyg...du måste ju mäta och väga vederbörande...vikt är väl nåt kvinnor verkligen ljuger om...så packa ner tumstocken tillsammans med badkläderna....

Singelmamman sa...

Om Anna och jag lägger ihop våra vikter och längder tror jag att vi hamnar på medel. Men vi kan nog komma och hälsa på ändå. Jag letar visserligen fortfarande bikini, lutar mer åt burka. (tack Mofs för tipset)

nillas liv på pinnen sa...

Cat: Hm...men jag gillar inte "i smyg". Fram med skiten i ljuset liksom!

Stortosmått: Kom ändå! Men ha på dig badrock eller nåt.

Undercover: De kommer! Om de inte har andra planer...Men jag säger till dem med min bestämdaste basröst.

Winnerhorse: Hahaha! "playadelfettobortanförsnackaskitoomvarandraismygo" Japp, man ska kalla saker vid deras rätta namn =)

Gladan: Vadå jobbar, är det viktigare än systersolidaritet? Va? Va?

Maj Korner: Veck på baksidan av sidorna låter bra. Jag tror du kvalificerar.

Anna: Då får du komma i badrock. Not negotiable.

Tandgnisslur: Nån av de som riktar sig till yngre kvinns. Frida, Cosmopolitan el dyl var det. Kan inte namnet på alla. Men du vet sorten...
Min 18-åring visade mig på en annan artikel igår. I Frida nr 13.
TRÄNA DIG TILL KÄNDISKROPPEN - Rihannas rumpa, Blakes ben etc.Bilder på dessa kändisars kroppsdelar och "smarta övningar" för att uppnå dessa kroppsdelars utseenden.
Mitt i artikeln står i en ruta: "Träna av rätt skäl! Träning ska inte handla om att bli snygg, fokus ska ligga på hälsan!"

Om det vore så att de flesta ungdomar såg igenom dubbelmoralen vore kanske inte skadan så stor men tyvärr leder de dubbla budskapen ofta till att tjejer 1. Känner att deras kroppar inte duger.2. Känner att de själva inte duger eftersom de bryr sig för mycket om hur de ser ut.

Ironia: Ja, och vågen, inte att förglömma! Samt anteckningsbok.

Singelmamman: Burka? Nej, fy fan! Hädanefter ska min kropp få dallra fritt känner jag.

Camilla sa...

Åh, du gör mig så lycklig!! Jag har haft en bild av dig som kort, rund och söt "tant" med busiga ögon och ett leende som får vem som helst att älska dig.

Ibland har jag tänkt att min bild av dig kan vara fel.. tänk om ditt yttre inte alls stämmer med ditt inre? (rund och go likt Askungens goda fé) Tänk om du är lång och smal? (likt Askungens elaka styvmor)

Nu är jag lugn. Jag kan visserligen inget om BMI men jag tror att min bild av dig stämmer. Nu behöver jag inte vara orolig längre då jag ska till "Nilla-stad" senare i sommar. Nu vågar jag träffa dig om det skulle vara så. ;o)

Kram du gobit!

Anonym sa...

No problemas vart ska jag komma?

Katinka sa...

Haha... det där låter aningens knepigt ja. Fast jag vet inte ens vad jag har i BMI och skiter ärligt talat glatt i det....

segsliten sa...

Hm..ibland undrar man hur de tänker! Klart att det är bättre för egot att göra så, men då skulle jag vilja att medierna, samtliga medier, bara tar med extremt tjocka och vederstyggliga människor i sina artiklar, filmer och annonser.
Kram ☺

GladaKatarina sa...

Apropå boby, har du läst färdigt?

nillas liv på pinnen sa...

Camilla: Pssst! Detta är superduperhemlig info... Igårkväll när kommentarerna ramlade in fick jag en känsla av att det kanske inte stämde att jag hade ca 28.5 i BMI, vilket jag hade räknat ut. (Är ju mattelärare så det BORDE inte vara problem med uträkningar...)
Räknade om och såg att mitt BMI var 25.6. Måste ha slarvat första gången. SÅ, jag är inte riktigt så rund som du hoppas. Men lång är jag i inte, blott 165 cm tror jag. Vet du i vilken stad jag bor? Och när kommer du? =D

Kaiza62: Badplatsen ju! Skynda dig! Är du dessutom född 62? Gyllene årgång!

Katinka: Nej, det visste inte jag heller men nu har jag införlivat denna oumbärliga kunskap i mitt medvetande.

Segsliten: Exakt! I synnerhet de tidningar som ger råd som dessa. De skulle kunna anlita mig som fotomodell btw.

Gladan: Jag har typ 20 sidor kvar. Var tvungen att gå tillbaka några sidor och läsa om för det kom in så många people här på slutet så jag graspade ingenting =)

Anonym sa...

Usch, bedrövligt, vi får vara en motvikt till skiten som skrivs och vi väger ju tungt, HAHA.

MissC sa...

Hahaha.. Jag asgarvar!!! Vilket underbart inlägg :D

Jag har ingen koll på mitt BMI :/ Lite väl ointresserad kanske *skratt* Men jag tillhör troligen de i den övre kategorin ;)

Kanske jag får äran å träffa dig på måndag istället för på stranden :)) *hoppas*

Kram

DDT sa...

Det där brukade jag och min kompis göra förr. Fast då med celluliter. "Kolla nu, jag går bort och ställer mig bredvid henne där. Har jag lika mycket celluliter?"
Det skulle jag aldrig, ALDRIG göra idag. Och jag blir mycket misstänksam när någon tjej går fram och ställer sig bredvid mig...

Suzan sa...

vilken beach? =)

nillas liv på pinnen sa...

Suzan: Över 29 i BMI var det! Det kommer inte du upp i denna sommar hur du än försöker. (Har kollat bild på din blogg =))