lördag 24 april 2010

Sockerstoppet kap 4

Det blev grädde i kväll igen. Med banan och kakao den här gången. Innan det här sockerstoppet är över kommer jag rulla fram. Om det nu varar en hel månad som planerat.
Imorgon står jag inför en utmaning; jag ska göra tårta till makens födelsedagsfirande. Utan att äta något av den.
Och då kan man ju undra hur smart det är. Vad sänder det för signaler till dotter och hundar till exempel? Jo, att man ska späka sig. Att man ska ha ett tråkigt liv utan tårta och godis. Inte för att varken dottern eller hundarna verkar påverkas det minsta av vad jag håller på med, men man kan ju inte vara helt säker.
Jo, det kan man.
Sen är sockerstopp egentligen stick i stäv med min människosyn. Jag tror inte på att man ska tvinga sig själv till en massa saker som man inte vill. Som sockerstopp till exempel.
Och nu skriker snart ni som tvingar er själva att fortsätta läsa denna text från hopplöshetens sista utpost: MEN HÅLL TYST OCH BÖRJA ÄTA GODIS DÅ OM DET ÄR DET DU VILL!!!
Ja?

21 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Jag vill att du fortsätter. Jag tycker att det är ett intressant experiment. Fortsätt! Fortsätt! Fortsätt!

Maj Korner sa...

Men lakrits får du äta va? Då har du nå't att göra imorrn:

http://www.lakritsfestivalen2010.se/

Agneta sa...

NEJ, Nilla, NEJ! Du vill inte äta godis. Du. Vill. INTE.
Och hör sen!!!
Du vill bli kvitt sockersuget, och komma ut som en bättre människa! Eh... eller något i den stilen. Jag är trött nu och måste sova. Men Nilla, lyssna på mig:
INTE GODIS, inte kakor, inte bullar, inte kex, inte tårta, inte ljus choklad, inte inte INTE! Inte inte inte!

Singelmamman sa...

Men grädde innehåller inte det socker? Annars är frysta bananer med kakao jättegott. (Fast det är ännu godare med smält mörk choklad som du ringlar över och sen äter du bananen med lätt tinade och mosade hallon.) Det tänker jag göra när jag slutat med alla soppor. Gott som godis men nyttigare. Fast just det ja, choklad innehåller socker. Så låt bli det ett tag. *undrar om den här kommentaren hjälpte?*

Malla sa...

socker - all kind är äckligt. Jag kan inte peppa dig riktigt känner jag, jag VILL att du ska fortsätta utmaningen och vara med på vår lilla resa men om du mår kasst av det så ät en tårtbit! vi kanske ska införa lite frikort??

Magica de Hex sa...

När jag började viktväkta i januari slutade jag att äta socker. <efter 2-3 veckor var jag av med beroendet och nu är jag inte ens sugen. Håll ut!

gladmymlan sa...

jadu...sockerstopp?! allvar?!
du är nästan ( men bara nästan) knasigare än mej med mitt pulver:)))

jag kör en egen "hittapå" diet av pulver vardagar frukost lunch o kväll, middag mitt på dagen, tallriksmodellen med en fjärdedels pasta en fjärde dels protein o halva talriken grönsaker...
lördagar...får man käka vad man vill:))


men om vi återgår till sockerberoendet, jag vill kunna sluta, men det hänger på kaffet! sötningsmedel smakar fördjävulskt i kaffe blä, och kaffe utan socker är som kärlek utan ...kärlek:)

och ibland vill man få äta lite socker. det är som att man ibland vill ha lite sex:))

hoppas du klarar det om du vill. annars får du hoppa på min virr diet, och dricka pulver varvat med mat men då har du i alla fall en dag i veckan där du kan vräka i dej vad du viller:)

hittills utslaget på fyra veckor, minus 4,1 kilo. och jag får mitt lördagsgodis:)

kramen o gonatten!

Mika sa...

...som sagt...intressant experiment det här... mycket intressant... så nope, nej och icke sa nicke! Håll dig borta från sockret... Jag hejjar på dig!

Mika

Åsa Hellberg sa...

Jag kommer inte ihåg varför du skulle sluta med socker, gör du?:)

XXX sa...

Läs Skaldeman...om det är ner i vikt du ska...ska du "bara" sluta äta socker så lär du väl fortsätta med sockerstopp...men jag hävdar att socker i frukt är lika galet som vanligt socker...OM man nu vill ner i vikt, fast det kanske inte är det som är planen.

Lycka till och ta för bövelen en tårtbit.

Fru Venus sa...

Sluta inte, man BLIR av med socker suget efter en liten vecka. Vill inte förstöra din söndag, men lakrits är godis som (oftast) är socker...Lycka till med tårtbaket ;-) Kram

Camilla sa...

Kan bara säga Lycka till!
Men jag lever efter ett måtto som lyder.
Jag lever bara en gång och den gången är NU :)
Ha det bra och kram på dig!

nillas liv på pinnen sa...

Knasterfaster: Very interesting indeed...

Maj: Alltså, lilla söta, stöttande Maj! Lakrits innehåller socker!!!

Stortosmått: Bara lite tårta...?

Singelmamman: Nej, varför skulle grädde innehålla socker om man inte har sockrat den? Ja, den innehåller ju laktos förstås, men det är sackros som jag inte får äta.

Malla: Tack snälla du för dina tappra försök! Idag blir det tårtfrikort.

Magica: Jag ska. Fast inte just idag.

Gladmymlan: Pulver? Alltså där går min gräns. Men var och en sin egen lyckas smed som det heter. Lycka till med fortsättningen!

Mika: Läs inte min blogg idag, bara.

Åsa Hellberg: Jag har inte skrivit om det. Det finns de som påstår att de blivit av med sin huvudvärk när de slutat äta socker. Jag har alltid vägrat tro på det men nu ska jag ta reda på det in person. Jag har nästan alltid huvudvärk, ser du.

Tvillingen: Jag tror jag måste skriva ett inlägg där jag utreder skillnaderna mellan olika slags socker... Det är sackros och inte fruktos som jag slutat med. Fruktos har jag ökat konsumtionen av. Sen hur det påverkar vikten eller inte det blir det intressant att sen se i utvärderingen av projektet. (Herregud, jag har jobbat som lärare för länge...)

Fru Venus: God tårta blir det.

Camilla: Just det och jag tänkte att jag skulle kunna slippa lite huvudvärk då.

M sa...

men vet du, om du skippar all kind of socker, alltså fruktsocker också, så går det fortare att bli av med sockersuget... bär bär bär och nötter nötter is the shit

Maj Korner sa...

Men du SA ju att du skulle äta lakrits! Eller har jag drömt det?

Förresten, när man har sockerstopp, får man inte ha socker i kaffet då? För det skulle vara väldigt svårt för mig.

nillas liv på pinnen sa...

Mona: Bär innehåller också fruktos.

Maj:Jo, men jag skojade. Jag är ju så skojig, vet du.
Socker i kaffe får man absolut inte ha, men det har jag aldrig så det är inget problem för mig.

Agneta sa...

Lite tårta är helt ok. : )

Maj Korner sa...

Jag och ironi! :-)

Ulrika sa...

Jag tycker du ska tänka på barnen. Inte framstå som en trist person som vill sabba andras födelsedagar.

TÅrta är ett måste. Så du behöver inte känna dåligt samvete, tårta är tillåtet.

Singelmamman sa...

Och jag tänkte skriva något här men började läsa alla kommentarer och glömde bort vad jag skulle skriva. Säger som Lundell; ett bortglömt inlägg är också ett inlägg.

nillas liv på pinnen sa...

Stortosmått: Japp! Äter man små bitar (och många) så är det helt okej, tycker jag.

Maj: Nu är jag osäker på om du menar att du inte förstod min ironi när jag skojade om lakrits eller om jag inte förstod att du var ironisk när du frågade om lakritsen...

Ulrika: Tårta är så tillåtet idag så det inte är klokt!

Singelmamman: Jaså, säger han det? Hur menar han då?