söndag 19 december 2010

Ett beige dilemma

Tänk dig att du är singel sedan tolv år tillbaka och att du är nöjd med det.
Tänk dig att du blir hembjuden till din bror och svägerska (som rent allmänt lägger sig i ditt liv för mycket, du har, t ex, nyligen på omvägar fått höra att de tycker att du borde anstränga dig mer för att hitta en ny partner), och att de överraskar dig med en blind date - en arbetskamrat till din bror.
Matbordet är vackert arrangerat med fyra laxrullar till förrätt, din svägerskas ögon lyser av förväntan och arbetskamraten, uppklädd i väst innanför kavajen kvällen till ära, försöker tafatt konversera dig.
Vad gör du?

Jag bara undrar.

14 kommentarer:

Singelmamman sa...

Hänger på och försöker hjälpa den tafatta konversationen. Inte arbetskamratens fel att han hamnat där. Och skäller ut bror och svägerska senare. Men finns det inte vin går jag hem.

Shamrock sa...

Håller med Singelmamman.

Knasterfaster sa...

Jag skulle visa mig från min sämsta sida. Klaga på maten, på vädret och på mina släktingar.

* M E T T E * sa...

Är supertrevlig och hjälper den stackars västen att känna sig väl till mods, men är noga med att inte låta honom dricka för mycket vin. Du glömde skriva att han faktiskt är ganska snygg och har både den ena och andra intressanta saken att säga, när han väl kommit över första halvtimmen.

FiaLisa sa...

Det beror lite på dagsform. Om jag var på det humöret skulle jag kunna berätta att jag kommit på att jag är lesbisk.

Åsa Hellberg sa...

Skulle den stackarn visa annat än vänskapligt intresse skulle jag markera stenhårt och tacka för mig efter förrätten, men är det en normal man - om än lite nervös - skulle jag väl vara som vanligt och babbla på.

Caroline sa...

Oj oj vilken sits. Jag har ju i allmänhet svårt att säga nej, vilket jag dock försöker bli bättre på, men jag hade nog suttit där och pratat på och vart ok trevlig. Inte på något sätt överdriven. Om jag tyckte han kollegan verkade intressant hade jag tagit hans nr. ej lämnat ut mitt. Och den där svägerskan, hon hade fått sig en omgång på tu man hand senare.

Magica de Hex sa...

Garva galet, var lite allmänt vulgär, skratta för högt, drick lite för mycket vin, använd några fula ord och be efteråt bror och svägerska att sluta lägga sig i ditt liv. Åtminstone säga åt dem fråga dig om du är road först.

Kalbomàman sa...

Hahaa! Det är då du utan hämningar släpper fram originalet i dig! Det finns inte ens en baksida på den taktiken. :)

reneesfotoblogg sa...

Vad jag ville göra och vad jag antagligen skulle göra är två helt olika saker.
Och hade det inte varit för att karln har väst under kavajen så skulle jag, om han var snygg alltså förmodligen ragga upp honom. Men som sagt han har väst och då skiter det sig med en bred sladd.

mvh R

Maj Korner sa...

Jag ler och slår mig förutsättningslöst ned vid bordet. Även om jag avskyr att andra försöker få in mig i den fålla de själva befinner sig i så vet jag ju ingenting om just den här personen. Han kan ju vara supersmart och jättetrevlig, det får han själv och kvällen utvisa.

Mika sa...

...hm... jag tror att jag skulle ta en tugga av laxrullen. Försöka konversera lite med ganska vassa sarkastiska menande ord och blickar... i alla fall mot svägerskan... för jag antar att det är hon som är den "jobbigaste". Sedan så skulle min mage börja bubbla. Lite lagom oroligt precis så det hörs över till grannen. Och jag skulle fortsätta min stickiga konversation med svägerskan. Efter en stund skulle jag säga något ganska elakt och då får svägerskan nog och skäller ut mig för noter...gråtandes så där som hysteriskt nosiga människor gör... och just i det ögonblicket så har mitt morrande i magen utvecklat sig till fullskalig matförgiftning och i tystnaden som sprider sig i rummet efter svägerskans utskällning så vänder jag mig lite åt höger och lägger en blandning av lussebullen från i eftermiddags samt laxbiten på den dyra mattan på golvet.
Kanske inte vad jag skulle göra... men om jag skrev en bok... och fastnade så skulle jag kanske fortsätta historien så.

Kram
Mika

Sus sa...

Ser det som en trevlig middag, äter, tackar för kaffet och går hem. Ensam.

MissC sa...

Har trevligt å tar de skyldiga efteråt ;)