måndag 17 januari 2011

Måndagsmorgon, tillväxt och annat skit

Idag blir det två kilometer skridskor till jobbet. Det är tur att jag sparat mina gamla konståknings med taggar fram.
Men borde inte skolor, myndigheter, plantskolor, och annat man lätt kan avvara på vintern, vara stängda när det är så här halt ute? En ren besparing vore det med tanke på alla obrutna ben och armar vi då skulle ha. Mysigt vore det också i hemmen när vi satt och kurade under filtar och tittade ut på halkan genom våra fönster. Familjer skulle hinna prata ut om saker och ting, gosa lite extra och bara vara tillsammans. Anställda inom skolan och på våra myndigheter skulle få tid att tänka på vad de höll på med egentligen och plantskolepersonal skulle i lugn och ro få vila upp sig inför den annalkande våren.
Men det går ju inte! Det förstå alla. (Utom jag.)
För då kanske vårt heliga BNP skulle sjunka, hemska tanke. Tillväxten måste prioriteras ni vet, ända tills vi bokstavligen drunknar i varor och tjänster. Och även då, när sopbergen tagit död både på oss och planeten så måste vi ju för fan tänka på tillväxten! Vad vore värre än att sjunka i den ekonomiska världsrankingen?
Ja, nu fattar väl alla att vi inte kan vara hemma för att det är halt. Och brutna ben och armar, ja, även ett och annat tillknöcklat skallben, ökar på vår BNP, det får vi inte glömma.
Så nu drar jag mitt strå till stacken och ger mig av till jobbet.

23 kommentarer:

Gafflan sa...

Tycker det va en bra idé att stanna hemma p ga halka. Faktum är att för en vecka sedan så var alla skolskjutsar i form av bussar inställda i våra grannkommuner men i min egen gick bussarna. Nu bor ju inte jag i så stor kommun men ändå...

XXX sa...

Gör du så, ge dig iväg och tänk på tillväxten. Själv ligger jag kvar i bingen och somnar om.

Ettie Bee sa...

Ta't lugnt i halken! Helt klart en bra tolkning på temat idag och kul att du skriver :-)

Anitha Östlund Meijer sa...

Jag har nu halkat iväg hemifrån i en isbacke där inga bromsar tar, och lämnat barnen efter att vi har halkat från bilen till salarna. Det är glansis som bara hjälpligt är sandat. Jag tror ungarna får stanna inne idag.

Det blir nog fullt på akuten idag.

Nu skall jag snart halka sista biten till min skola.

Ta det lugnt på isen, och se upp för isen som rasar från taken.

A sa...

Tänkvärd text!

Anonym sa...

Åh har du börjat jobba igen, din stackare (eller det kanske är roligt)
Jo jag blev lite förvånad över att mannen var borta när jag vaknade. Fattar inte hur han tog sig uppför backen med blankis???

Realisten sa...

Jag gick ut trots att jag inte var tvungen. Vilken fin människa jag är. Tänker alltid på tillväxten liksom.

Y sa...

Måndagar är måndagar är... :) Hoppas det känns ok att börja jobba igen! Att "halka" dit gör det kanske lättare på sätt och vis. Om man kan hålla balansen ;)

Ulrika sa...

Vad jobbigt att börja jobba då det dessutom är halka. Passa dig så att inte något ben går av. Eller ben i armen förstås.

Jag jobbade med handskador lite tidigare i min karriär, före sjukpensioneringskarriären, och efter en period av halka fick vi 26 radiusfrakturer! 26! i en ort med tiotusen invånare. Starkt jobbat va!

Så gå försiktigt. Eller skriska om du hellre väljer det.

Åka skridskor till jobbet blev så långt så jag skrev skriska, men eftersom jag nu förklarade varför jag skrev skriska ett ord som faktiskt inte finns (ännu) istället för det längre åka skridskor så blev detta inlägg tre gånger så långt.

Kalle Byx sa...

Ska föreslå dig som finansminister. Den som inte prioriterar befolkningens benbrott framför BNP är inte värdig sin ministerportfölj.

Titti sa...

Du är så genomtänkt och klok Nilla! Kan man rösta på dig som nästa stadsminister?
Jag stannar hemma (korsar fingrarna bakom ryggen) resten av veckan pga halkan!

marie ettanbo sa...

Ingen dum tanke...;)

Knasterfaster sa...

Jag undrar vad du menar när du skriver plantskola. Menar du en äkta plantskola med små sticklingar som ska planteras ut i vår eller menar du att skolan är en plantskola där vi har våra "plantor" (barn/ungdomar) på tillväxt både till förnuft och längd?

Åsa Hellberg sa...

Det var väl någon skola som stängde...skolGÅRDEN häromdagen.
"Halka hit, men sen låser vi in dig", typ.

disco sa...

ja bra tolkning av temat.
Bra flyt i texten

kalbomàman sa...

"....man lätt kan avvara på vintern.."! Min arbetsplats platsar i den kategorin!
:D

Charlotta sa...

Ja allting har två sidor, motsättningar finns ju i allt om man tänker tillräckligt djupt och kritiskt.
Hoppas du har alla ben i kroppen intakta! Att åka skridskor skulle vara som att be om skador när det gäller mig (särskilt svanskotan...)

Miss Upsey Daisy sa...

Måndagar kan vara en smula onda.. tycker jag.

Katarina sa...

En måndag kan börja som en bra dag men sedan kan man få parkeringsböter och så var den veckan förstörd.

Då är det tur att man har ett jobb så att man är tvungen att tänka på annat. Eftersom man ju inte har talang att skriva en beige roman.

De som har talang att skriva en beige roman borde absolut få sitta hemma och titta på halkan. Fast inte titta för mycket, eftersom de ju har en roman att skriva.

Förlåt att jag inte kommenterat så mycket på sistone. Tittar in varje dag men har haft lite ont om tid så jag har snålat in på kommenterandet.

Mika sa...

Varför, varför, varför??? varför måste sådana som du o jag bege oss ut i halkan och riskera liv och lem när vi gör oss så mycket bättre i "atelje-vrån"? Borde inte samhället förstå det och ge oss chansen att utöva det vi vill så att dom som skulle ÄLSKAT våra jobb får chansen att prova på dom?

Hmpf...

Singelmamman sa...

Jag halkade också iväg till jobbet, idag. Men jobbade inte alls så mycket som jag kanske borde. Men så tänkte jag inte en enda gång på BNP och vår tillväxt.

♥ Carina ♥ sa...

Jag gillade den tanken att vara hemma....väldigt mycket faktiskt :)
Jag hoppas du har alla armar och ben i behåll.
Kramkram

Mika sa...

ÄR du hel???