onsdag 4 maj 2011

Nä fy fan

Med tanke på graden av förvirring i kommentarerna bara för att jag nämnde elektro- och nukleofiler, känner jag att ni skulle behöva en ordentlig dos kemi. 
Men jag tänker inte ta mig an er. Fy bubblan vilken motsträvig klass det skulle vara. Jag kan lätt i min vilda fantasi se framför mig hur ni skulle sitta där och inte hålla tyst. De flesta längst bak i klassrummet. Babbla på om filmjölk, pedofiler, bildfiler, elektrofilen Solbritt och päronkärnor, så att jag inte fick en syl i vädret. Och tog jag fram urnor med kulor i ett desperat försök att få er uppmärksamhet, skulle det bli fullständigt kaos."Jag vill ha kulor! Jag vill ha kulor!" Och sen skulle ni inte använda dem till att räkna ut sannolikheten för att få en röd kula, eller två blå efter varandra, eller vad tror ni?
Tacka vet jag tonårselever.

För att lämna detta skräckämne och avsluta med någonting glättigare, kan jag tala om att det inte blir lika gott att koka flintastek som att grilla den. Men den gick ner.

15 kommentarer:

Magica de Hex sa...

Koka flintastek? Fy för den lede. BLÄK.

Åsa Hellberg sa...

Jag tror att du som fröken är helt vild med alla dina kulor .
Att vara en fluga på väggen i det klassrummet hade nog varit kul.

Singelmamman sa...

Din iakttagelse av denna klass är nog så nära sanningen du kan komma, tror jag med. Känner att jag aldrig varit ämnad till att sitta tyst. Utom under mattelektionerna då. Så vi gör som vi brukar när vi ses, pratar om vad som helst, utom matte. :-)

Lippe sa...

Du har inte kokat flintasteken..eller hur??? Om du gjorde det så åt du den inte...eller hur??? Och OM du åt den så var den inte god, eller hur?

Knasterfaster sa...

Trist, jag hade hoppats att du skulle lära oss mer. I den här klassen skulle jag sitta längst fram och ropa: Fröken, fröken!

Ulrika sa...

Du skulle nog satsa på kulorna istället för matlagning.
Kokt flintastek är väl som stekt köttsoppa ungefär. Låter inte bra.

Jag är säker på att elektrofilen Solbritt skulle klara det bättre.

Och förresten skulle vi säkert kunna sitta tysta och lyssna. Eller kanske inte tysta men lyssna. Eller kanske inte det heller kanske men vi skulle försöka. Allt för några ljuva ord från vår älskade Nilla!

reneesfotoblogg sa...

Men serru, det gäller att motivera eleverna! Att jonglera med färgade kulor inför ett gäng damer.....njaä.
Bättre då att läsa ur den Beiga för att få uppmärksamhet. Lovar att jag ska sitta som ett ljus. Kan till och med tänka mig att ta med ett äpple till fröken.

Lena sa...

Förvirrad??? Jag???
"Nukleofiler är reaktanter som med ett elektronpar attackerar positivt laddade reaktanter och elektrofiler är det omvända. Kan man säga". Fattar nada!!!!

Skulle nog behöva gå i skola med dig, tänk va kul vi alla kunde ha!!!!

kram

Shamrock sa...

Det skulle vara en rolig lektion. En sån som skulle kunna visas i en dokusåpa på TV

Hanna sa...

Jag skulle lätt vara den hemska eleven längst fram som ifrågasätter allt... Å andra sidan så är det kanske bättre med sådana än med de som somnar? (Försöker desperat få upprättelse för mina år som elev.)

nillas liv på pinnen sa...

Magica: Kött som kött. Man fick bara tugga den lite mer.

Åsa: Man skulle kunna tro att jag är ganska vild, och det är jag också. Men inte så ofta. För det mesta är jag ganska samlad och mycket fokuserad. Enda sättet att få elevernas uppmärksamhet.

Singel: Ja, jag tror vi skiter i matten. Ändå för sent på något sätt.

Lippe: Well, den gick ner. Efter lite tuggande.

Knaster: =D Det tror jag på!

Ulrika: Elektrofilen Solbritt kokar faktiskt soppa i min bok! Jag tror inte att det är flintastek i den dock.
Jag tror ni skulle vara en helt underbar klass. Men jävligt jobbig.

Renée: Ett äpple? Är det allt du har att komma med?

Lena: Väldigt kul. Jag skulle ta dig till oanade nivåer inom kemin på en strax.

Shamrock: Shit, då skulle vi bli kändisar också! Klass 55 A.

Hanna: Båda kategorier har sin charm. Men man känner väl mer för att nita den förstnämnda...;)
Skämt åsido, man får mest kontakt med de bråkigaste elverna och av någon anledning är det ofta just dom som finns kvar i hjärtat sen. Men det förutsätter att man tar fajten med dom och inte går undan.

Marina sa...

Troligen skulle det bli en bra uppföljare till klass 9A!!
Vad beträffar den kokta flintasteken så kännar jag väl att just det receptet ska jag nog inte använda så ofta...

* M E T T E * sa...

Hahaha!!! Vilken härlig klass, jag VILL gå i skolan nu!

cat sa...

Jag skulle definitivt vara en jättejobbig elev, som hela tiden skulle bombardera dig med frågor och sedan inte fatta något ändå ;)

Småländskan sa...

När du skriver och kommenterar så här "Nukleofiler är reaktanter som med ett elektronpar attackerar positivt laddade reaktanter och elektrofiler är det omvända. Kan man säga".. ja DÅ är jag med alltså. Då fattar jag ju äntligen! Varför kan du inte alltid uttrycka dig så enkelt och lättfattat?