söndag 3 juli 2011

Tjofaderittan

Det är så makalöst bra att ha en blogg!
Här sitter man allena på sin kammare och känner sig onormal, besvärlig och paranoid. Man känner hur man liksom får för sig att syntetfibrerna i de nyköpta sängkläderna sticks och svider. Man börjar fantisera om hur de tar över världen, och försöker verkligen tala sig själv tillrätta, det gör man. För man inser att man nog överreagerar, att det inte rimligtvis kan finnas syntet i lakan med etiketten 100% bomull. Man inser att textilbranschen inte kan luras på det sättet, att det bara känns så. Man inser också att man skulle behöva bli mer nöjd med sakernas tillstånd och att det definitivt är en själv det är fel på när den där förnöjsamheten inte infinner sig. Man har blivit en bitter ragata, tänker man. En som försöker hitta fel i allt, och kan man inte hitta något annat fel så kan man alltid inbilla sig att lakanen kliar och sticks.
Men så vädrar man sina ångestfyllda tankar om syntetiska konstfibrer på sin blogg, och när kommentarerna trillar in inser man att man är alldeles normal. För där ute i vårt avlånga land finns fler människor som är missnöjda med dagens kvalitet på lakan. Fler som misstänker att det smygsyntetas här och där.
Och man går från att se sig själv som en gnällspik av svåraste slag - som inte förstår något om dagens lakan - till en sanningssägare på barrikaderna! Swooosch, bara.

9 kommentarer:

Anitha Östlund Meijer sa...

Heja dig!

Anonym sa...

Det är den stora fördelen med nätet.Hur marginell du än tror att du är så finns det gott om motsvarigheter därute. Detta synnerligen viktiga och ständigt aktuella problem kommer säkerligen snart att generera en facebookgrupp också. Och du var den som förde upp frågan på agendan. Grattis! :-)

Åsa Hellberg sa...

Haha.

Knasterfaster sa...

Innan jag började blogga trodde jag att jag väldigt speciell och annorlunda. Ju mer jag bloggar desto mer inser jag hur vanlig jag är. Vad sa de på Hemtex, var det fler än du som hade klagat?

Lippe sa...

Om flera annorlunda går ihop så blir dom helt normala utifrån gruppens perspektiv! Det känns tryggt tycker jag :)

Tisteln sa...

började fundera på om jag märker sånt som mängden bomull i mina lakan, hm....tål att tänkas på....

DDT sa...

Sådant där tänker jag oroväckande ofta på. Det vill säga när jag inte funderar över nya baconrecept eller varför jag har håriga tår.

Magica de Hex sa...

Jasså, vad för slags bok kan jag stå till tjänst med då?

nillas liv på pinnen sa...

Raz: Jorå.

alexander: Tack. Tror jag.
Hur startar man en facebookgrupp?

Åsa: Ja, men det är ju sant!

Knaster: Ska till Hemtex imorgon. De säger alltid:"Iiingen annan har klagat!" Så det kan man sortera bort.

Lippe: Jag har också upptäckt kraften i det! Jippie.

Tisteln: Jag känner skillnad på ren och inte ren bomull.

Tjockisen: Var du tvungen att nämna dina håriga tår?

Magica: Hur många får jag?