lördag 18 februari 2012

Ser med spänning fram emot kvällens melodifestival

Ännu mer än vanligt, sedan jag i morse i vår lokala morgontidning läste att Ranelid ska delta med en låt han själv skrivit texten till.
"Vi höjer nu nivån (på melodifestivalen) och lyfter upp den till där litteratur ska vara", säger Ranelid i intervjun. Jag är som bekant mycket intresserad av litteratur, så där fick han mig på kroken. Tidningen avslöjar också ett par rader ur låttexten varav den ena säger något om konsekvenserna vi får deala med om kvinnan vägrar att ta emot mannens säd (jada jada). Den andra raden gjorde mig mer nyfiken:

Kärleken lutar, en aning, som gammaldags skrivstil.

Även maken höjde på ögonbrynen. Har vi missat något under våra dryga trettio år tillsammans? Det verkar så.
Vi kommer båda sitta bänkade i soffan i kväll, det är ett som är säkert.

20 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Jag är inget stort fan av Ranelid, men kanske kan han höja textnivån en smula. "Dingedingedingdingding, här glider kingen in", är lite i enklaste laget kan jag tycka ...

Knasterfaster sa...

Tänker du också satsa på att komma med i melodifestivalen så småningom? Det där med kärlek som lutar var väldigt vackert skrivet tycker jag. Om jag hinner ska jag också titta. Förra lördagen tittade jag och då var det så dåligt att jag nästan dog.

Spader Madame sa...

Nu är det dags att sammanföra er två...

http://vadvilljagtjuva.blogspot.com/2012/02/vad-jag-vill-stjala-fran-ranelids.html

Vi kan kanske träffas i Ö, hon spelar kort också!

Anonym sa...

Jag ska ha skämskudden beredd om jag tittar det är ett som är säkert!

Marina sa...

Ser med spänning fram emot alla kommentarer om detta imorgon!

Märta sa...

Efter gårdagens genrep har jag hört att man antingen kommer att älska eller hata Ranelids-alster.
Är riktigt nyfiken!!

Agneta sa...

Jag är otroligt nyfiken på om han kan sjunga! Och om det låter bra.... jag har en förutfattad bild av honom, och i den kan han inte sjunga. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig.

Magica de Hex sa...

Ja den galningen får alltid som han vill. Stå mitt i rampljuset!

Magica de Hex sa...

Ja den galningen får alltid som han vill. Stå mitt i rampljuset!

Karin sa...

Äntligen! Jag har gjort en närstående sexåring besviken ett par veckor i rad, när hon ivrigt förhört mig om vilka låtar jag gillade bäst. Efter att jag svarat lite väl svävande spände hon ögonen i mig och sa: "Men du HAR väl tittat på melodifestivalen?!" Njae, kanske inte sådär väldigt mycket, egentligen, eller kanske jag missade det mesta. Men nu ska det bli ordning. Tack Ranelid!

Åsa Hellberg sa...

Hurra, melodifestival igen!

Singelmamman sa...

DN skrev att han borde gå direkt till final. Jag ska kanske titta ikväll. Och med det borde SvT och festivalarrangörerna tacka Ranelid, han ser nog till att det blir fler tittare än någonsin.

Shamrock sa...

Låter spännande - ska självklart kolla in detta. Alltid lär man sig något

Mika sa...

Tja... Jag vet inte riktigt vad man ska säga.... Fniss! Kanske hade man önskat att det musikaliska hade höjts ett snäpp också!

Ulrika sa...

Hoppas du blev nöjd med Ranelids höjande av melodifestivalnivån.

Kanske det hade blivit ä n n u bättre om han hade haft hängbyxor på sig. Jag fattar inte grejen med hängbyxor men jag tror Ranelid hade passat fint i sådana. Gärna en luva också. Det har man inomhus har jag sett.
Jag är så hipp och med i allt nytt som sker..

Fast melodifestivalen ser jag inte, fast jag har sett kommentarer hela dagen som gjort att jag var tvungen att kolla in Ranelids Mirakel.


Yeak! Herregud säger jag bara....

Lisbeth sa...

Det var nog mest Ranelid själv som lutade som gammaldags skrivstil
Ha det bra

Anonym sa...

Haha! Ja, vad var det han sa?! Egentligen... ;)

Anonym sa...

Så hur lyder ditt utlåtande om Ranelid? Jag får, hur tråkigt det än låter, sälla mig till mittemellangruppen, den som tydligen inte skulle finnas, och säga att jag varken hatar eller älskar låten! Men jag gillar när det sticker ut och det gjorde det onekligen!

Duktiga Tjejen sa...

Jag hörde inget annat bidrag än Ranelid, men jag tyckte att det var pinsamt dåligt. Passade inte alls i melodifestivalen!

Agneta sa...

Jag trodde att hans språk skulle vara lite mindre banalt faktiskt.