söndag 25 augusti 2013

Kvällens filosofiska höjdpunkt

Man kan undra om den här tanten har väldigt mycket att göra så glest som hon bloggar? Eller om hon bara är lat? Fundera på ni, själv vet jag att lat är en egenskap som inte existerar, det är bara ett ord som används för att smutskasta folk. Gör man inget så beror det väl på något, eller hur? Allt beror på något, det är en av mina deviser. Man kan inte göra något (eller inte göra något) som bara hänger i luften utan sammanhang.

Tänk att det ska vara så jävla svårt för vissa att fatta det?!

Korkade jävlar. Men det finns givetvis en anledning till att de gör sig korkade, så är det ju. Ingen är född korkad, det är en annan av mina deviser. Människor lär sig att göra sig korkade, det är ett slags försvar. Ta till exempel alla som står och klipper med ögonfransarna och inte fattar någonting när det passar dem. Man kan bli galen på dem men då kan man tänka på att allt beror på något. Att de är skadade på något sätt.

Vad brukar ni tänka?

12 kommentarer:

Agneta sa...

Herregud Nilla. Dina inlägg måste komma med en varningstext, jag höll på att frustskratta kaffe över hela datorn!

Får återkomma om det där med att tänka, det är för tidigt nu.

Kalle Byx sa...

Funderar på om det kan räknas som man gör något när man tänker eller om det skulle vara ett yttryck för lättja.

Karin sa...

Anstränger mig allt jag kan för att inte klippa sådär med ögonfransarna...

Jag som har tränat i flera år på att bejaka min lättja. Måste jag tänka om nu?

cat sa...

Nja alltså vissa föds nog med större förutsättningar för att bli korkade än andra. Man kan ju förvisso vara korkad på mer än ett sätt och de som väljer att vara korkade är mer korkade än andra. Jag t ex är alltid korkad när bilen ska besiktas för det har alltid fungerat bra.
Så tänker jag liksom.

Spader Madame sa...

Lat och korkad. Måste vara en blondin tänker jag. För blond är inte en hårfärg, det är en livsstil.

reneesfotoblogg sa...

Människan är av naturen lat! Basta! Annars skulle utveckingen stå still begriper du väl.
Alla djur är lata med några få undantag, myror och bi t ex. dom jobbar för att dom är korkade. En del människor är som dom.
För övrigt så anser jag att dom som klipper med ögonfransarna och spelar hjälplösa är smarta för dom får mer tid över för att vara lata eftersom dom andra är korkade nog att göra deras jobb.

Magica de Hex sa...

Många deviser blir det. Det finns ett annat ord som jag å det bestämdaste protesterar emot som befinner sig lite i samma katagori- närmligen ÖVERREAGERA eller ÖVERKÄNSLIG. Vem bestämmer var på skalan man får reagera och hur mycket???

Knasterfaster sa...

Jag arbetar tillsammans med en lat korkad jävul och har jag har faan inte lätt att tänka alls när jag blir frustrerad över hennes lathet och klippande med ögonfransarna. Vill bara slå något hårt i huvudet på henne.

Småländskan sa...

*klipper med ögonfransarna*... öhhh, vadå tänka????

nillas liv på pinnen sa...

Sos: :)

Kalle: Att tänka skulle verkligen inte vara ett uttryck för lättja om lättja fanns men nu finns den ju inte.

Karin: Ja!

Cat: Du föddes dock inte med förmåga att vara korkad när du ska besiktiga bilen. Den är upptränad!

Spader: Mmm. En intränad livsstil.

Renée: Smart kan man kanske säga om man ser till den minskade arbetsmängden man behöver utföra. Jo ja. Men många kompisar lär hen inte få.

Magica: Ja ja.

Knaster: Åh, är det inte dags för dig och mig att träffas snart? Så kan vi mer i detalj gå in på ämnet slå något hårt i huvudet på folk?

Smål: Mmmm, just det. Försök!

Singelmamman sa...

Det här inlägget och Knasterfasters kommentar fick mig att tänka att jag är dålig på att reflektera/tänka på hur folk är och att jag borde komma till er och hälsa på.

Knasterfaster sa...

Jo, det är dags.