söndag 1 februari 2015

Stordåd nummer femton

Det är ingen hejd på mina stordåd, de förökar sig likt kaniner. Och nu är det dags för det femtonde som ska genomföras i år:

Jag ska lära mig arabiska!

Åtminstone gå en nybörjarkurs under våren, under vilken jag förmodligen kommer göra stora framsteg.

Det här är mitt kanske roligaste stordåd (hittills). Jag ser mycket fram emot den dag då jag utan förvarning plötsligt babblar på arabiska med folk och fä. Alla som känner mig kommer bli sjukt imponerade.

Eller åtminstone sjukt förvånade, vilket får duga.                    

19 kommentarer:

Singelmamman sa...

DET vill jag ju också lära mig inser jag nu.

Anna Christina sa...

Bra det - då kan du lära oss andra sedan.

Marina sa...

Spännande...Jag har kantater som gjorde det samma och hur det gick kan jag berätta vid ett senare tillfälle ;)

DDT sa...

Arabiska? Imponerande. Då och då funderar jag på att fräscha upp mina nästan obefintliga kunskaper i franska. Men sedan inser jag att om det tog mig 4 år att lära mig att beställa en kopp kaffe så lär en kvällskurs inte tillföra så mycket. Jag har franskafobi. Jag blir svettig över hela kroppen bara jag tänker på att prata franska.

Realisten sa...

Kommer du att börja blogga på arabiska sen?

reneesfotoblogg sa...

Frågan är vad fäna kommer att tycka om din arabiska?

Shamrock sa...

Du kan väl sprida din kunskap på bloggen så kan vi alla svänga oss med några fraser

Knasterfaster sa...

Det tycker jag att du gör rätt i! Det borde alla ledare på F&S kunna.

Markattan sa...

Leech?

Markattan, som ger dig första lektionen....

Markattan sa...

Och så kan du alltid säga
- Maffi musckele om någon ber om ett stordåd eller så.

Markattan, igen

Cina sa...

Arabiska - mina fina grannar försöker lära mig vissa ord och uttryck och de skrattar gott åt mina försök. Har funderat på en grundkurs för att överraska dem - blir ännu mer inspirerad nu!

Unknown sa...

En av mina döttrar har läst arabiska några år plus att hon har bott i Egypten. Rätt häftigt, största språket i världen! Själv har jag fåt någon småfras på köpet😉 nu har jag tom fått en Egyptisk svärson😍 kul

Malde sa...

Spännande om stordåd nummer femton.

När får vi läsa om stordåd nummer sexton? Längtar!

Må så gott

Titti sa...

Åhhh, då kan jag andas ut. För när du nu ska lära dig, så behöver ju inte jag!
Alltså Nilla, du är bara bäst!

Karin sa...

Ett litet tips för alla som försökt lära sig arabiska, men inte riktigt nått ända fram: Försök med swahili i stället! Våra vanliga bokstäver, transkriberade av tyskar så allt låter som det ska.

Grammatiken är väldigt spännande och ordförrådet får man bygga själv. Lite som IKEA. Väldigt kul och inte alltför svårt!

Och en massa arabiska ord till skänks. Kitab=kitabu=bok. osv. Go for it!

Fotograf Mette Ottosson sa...

Kära Nilla! Så underbart och ljuvligt att få läsa om dina planerade och utförda stordåd! Min mamma lär sig arabiska just nu, och för att träna brukar hon gå in i tex fruktaffären som drivs av arabiska killar. Och så snackar hon med dem. En aning begränsat ordförråd, kan man säga (hon började nog med Salaam Aleikum eller hur det nu kan stavas), men med den oerhört stordådsfrämjande effekten att hon också får nya vänner på köpet! Bra, eller hur? Heja på!

cat sa...

Hej jag har inte hälsat på dig på ett tag. Ser att du inte varit så aktiv. Antar att du har fullt upp med att lära dig ett nytt språk.

Karin sa...

Hur går det med arabiskan? Om du tänker skriva bloggen på arabiska i fortsättningen måste du förvarna så vi får tid att lära oss språket först!

Mika sa...

Vilken fantastisk idé! Jag gillar och kanske tar jag efter dig någon dag. Men som det är nu känner jag detsamma som franska-rysaren här ovanför.
Alldeles för tyst från dig den sista tiden. Hände något med skrivlusten efter romanerna? Jag saknar dig och dina rappa texter, vassa tunga och härliga självnjutande livsinställning.
Läste "brev till en bokhandel" i somras och tänkte på dig HELA tiden.

<3 Kram!