tisdag 19 september 2017

Obegripligt

Obegripligt är ett fint ord.

Vidare är det lätt att applicera det på mitt liv nuförtiden. Avståndet mellan Skåne och Örebro, till exempel. Hur kunde det bli så långt och utdraget? Smålands skogar tar liksom aldrig slut, hur kunde de bli så vitt utgrenade? Man kan också undra varför tåget nödvändigtvis alltid ska stanna i Nässjö. Där bor det väl inte så många människor ändå?

7 kommentarer:

http://tittelina.blogspot.com sa...

Nej, det var några helt obegripliga företeelser du skriver om ;-)!

Grå papegoja sa...

Nässjö är någon slags knutpunkt mellan olika järnvägslinjer. Därför stannar alla tåg där. Har man otur så behöver man byta tåg också. Då måste man gå av i Nässjö. Ofta får man vänta på anslutande tåg, antingen på grund av försening eller för att det bara är så.

Information om hur man länkar hittar du här. http://skrivpuff.blogspot.se/2016/01/allman-information.html
Får du inte till länkarna, så går det bra ändå.

Grå papegoja sa...

Jag försökte skapa en klickbar länk i kommentaren, men det gick inte. Hoppas du hittar informationen ändå.

Tintomara sa...

Nä, precis, de småländska skogarna tar aldrig slut... otroligt trist att köra bil där.

Anna Christina sa...

Som barn stod jag ensam på den där perrongen ett antal gånger och undrade säkert samma sak. Men jag tror nog att Nässjöborna är av annan åsikt och t.o.m. lite stolta över sin knut där i Smålands mörka skogar. :)

Småländskan sa...

Alltså Nilla, nu beror det ju på hur snabbt du önskar komma fram till det där skånelandet. Förstår att du knappt kan hålla dig, alltså. Så, ta det lugnt där på tåget, låt det passera metropolen Nässjö, slappna av... och sen, ja då är du ju på plats! Självvalt, eller hur? Såna självvaldsaker ska man vara rädd om, liksom bara låta de vara och sen låta det bara komma till sig. För det gör det ju, eller hur?
Önskar, hoppas du har det förbannat bra, rent ut sagt!

nillas liv på pinnen sa...

Ethel: Eller hur!!!

Grå papegoja: Jag klarade det, tack för hjälpen! :)

Jag Irrbloss: Tåg också ...

Anna Christina: Ja, de har väl inget annat att vara stolta över förstås ... Kan de inte flytta till Hässleholm? Tåget stannar ju där också.

Småländskan: Jovars :) Men Nässjö känns ändå som en onödig stad. :P