söndag 27 maj 2018

Nu är det sommar!

Och ärligt talat; finns det något mer romantiskt än att tälta?

Nej, det gör det inte, så om tre veckor åker vi till Gotland för en tältdejt, lilla Skåne och jag. Kan inte bli annat än fantastiskt med tanke på det fina väder vi begåvats med den här sommaren. Blotta tanken att tillsammans med Skåne dra upp dragkedjan på morgonen, vika upp tältduken och se havet glittrande breda ut sig gör mig faktiskt alldeles rusig. Hur jag än vänder och vrider på det, kan jag inte se hur det ska kunna gå fel.

Inga paralleller i övrigt, men tältade var precis vad Prins Harry och Meghan Markle gjorde i begynnelsen av deras kärlekshistoria. En fem dagar lång tältdejt, inte på Gotland men väl i Botswana där de sov under den oändliga stjärnhimlen. Ska ha varit otroligt romantiskt, så klart, för vad kan vara mer romantiskt än att sova i tält och tillsammans lyssna på Vintergatans andetag?

Skulle vara att lyssna på ljudet av vågor som smeker en Gotländsk rauk då, inte sant?

Nu menar jag inte att tältdejt är enda sättet att vårda en knoppande kärleksrelation, men vem vill riskera kärleken genom att skita i tältandet?

Inte vi, i alla fall.

3 kommentarer:

Markattan sa...

Inget kan vara mer romantiskt, såvida du inte med "vågor som smeker en Gotländsk rauk" menar något helt annat. Men det kan ju också räknas till romantik kan man tro.

Markattan

DDT sa...

Du har nog haft lite annorlunda erfarenheter av att tälta än jag. Misstänker jag... För jag brukar inte må så där värst toppen efter en natt i tält. Vilket i och för sig kan ha att göra med att jag mest tältat i samband med större festligheter eller vildmarksridläger. För 25 år sedan eller så.

nillas liv på pinnen sa...

Markattans: Nu förstår jag inte ...? Hur kan en rauk vara något annat än en rauk???

DDT: Och jag som känner mig så vederkvickad när jag vaknar i ett tält! De som sett mig när jag stuckit ut huvudet har osökt kommit att tänka på nyponrosor, vet jag.