söndag 7 mars 2021

När får man gå i pension?

Mina tre vuxna barn plus en blivande svärson råkade komma hem samtidigt i veckan. Full fart på jobbet hela dagarna plus full fart hemma hela kvällarna = död mamma.

Jag känner av att jag närmar mig sextio, och det är tråkigt. Inte att närma mig sextio i sig, men att inte orka hålla samma tempo som jag orkat tidigare. Att känna sig som en slaktad julgris när man ska upp på morgonen och en klubbad säl när man landar i sängen på kvällen.

Å andra sidan är det kanske bra, för det behöver mötas med VILA, och vila är väl ändå något av det allra bästa i livet. Jag älskar verkligen att vila.

Men tyvärr inte idag. Har prov och uppsatser med mig hem som jag bara måste beta av. Och sen, redan imorgon bitti, kommer en till arbetsvecka med fullt ös från måndag till fredag.

Hur ska jag orka? 

Vem har planerat mitt liv? 

Om det inte varit jag hade jag gjort slarvsylta av det aset.

5 kommentarer:

Markattan sa...

Ja, när får man gå i pension? Det undrar jag också. Min make däremot blir pensionär imorgon....
🤢

Markattan

Karin sa...

Åh, vilken guldchans att få agera arbetsledare! Särskilt blivande svärsöner brukar vara arbetsvilliga. Och alla vill väl få ta del av (=LAGA) dina favoritrecept. Dra dig undan en kvart och rita ihop ett arbets-schema åt barnaskaran + medföljande, sedan kan du luta dig tillbaka och vila upp dig!

nillas liv på pinnen sa...

Markattan: Så orättvist!

Karin: Tack för tipsen! Några tips om hur man får ner ljudvolymen?

Linnamaria sa...

Svärson hälsar att han gärna flyttar norrut och tar rollen som heltidskock

nillas liv på pinnen sa...

Linn: Åh ❤️ När kommer han?