tisdag 23 november 2021

Ibland saknar jag min blogg JÄTTEMYCKET

Jag förstår i sanningens namn inte hur människor överlever utan bloggar. Var gör de av alla tankar? Jag tänker då främst på de som snurrar runt i det omedvetna och som poppar fram när man börjar skriva ett blogginlägg. Vad händer med dessa små juveler? Om jag får spekulera (och det får jag ju) så är min gissning att de blir kvar i det omedvetna, där de förökar sig som kaniner under årens lopp. Det blir tungt att släpa runt på med tiden! Inte konstigt att folk blir sjukskrivna på löpande band.

Apropå sjukskrivning, så var jag själv sjukskriven på halvtid förra månaden. Trodde jag. En läkare sjukskrev mig, en sjukskrivning som kändes helt adekvat, för att inte säga klockren. Men igår ringde en person från Försäkringskassan (kan ha varit en robot) och meddelade att jag inte får någon sjukpenning eftersom jag inte arbetade de kvarvarande femtio procenten på rätt sätt. På rätt sätt? Jo, mina procent på jobbet var utlagda på fel sätt. Jag undrade om det innebar att jag i själva verket aldrig var sjuk, utan bara tjänstledig, och fick svaret 'det är så reglerna är'. 

Jaha, men då förstår jag precis.

Länge leve Försäkringskassan!

5 kommentarer:

Karin sa...

Mycket troligt att det är riskabelt för hälsan att oblogga. Och om du saknat bloggandet är det väl inget mot vad vi bloggläsare saknat dig.

Om försäkringskassan finns mycket att säga. Men jag bör nog avstå från att använda alla de fantasifulla invektiv som jag lärde mig när jag lyssnade på en blogg om okvädningsord idag. Så jag får nöja mig med att konstatera att de fungerar dåligt ibland och att deras sätt att meddela i efterhand att något inte blir godkänt, i stället för att rätta till ett pågående fel, ja, det är också dåligt.

Hoppas du mår bättre och slipper tampas dem i fortsättningen!

Hanna sa...

Ja jösses, FK ... Jag fick också avslag för några år sedan då det inte var tillåtet att jobba 2,5 dagar, utan var tvunget att vara fem halvdagar. Att upplägget passade mig, min sjukdom och arbetsuppgifterna bättre spelade ingen roll.

Anna Christina sa...

Ja, en undrar ju om de rekryterat robotar, eller utbildar personalen till att bli så likt detta som möjligt. Upprörande är det i vilket fall. Hoppas att du kryat på dig nu.

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Vad roligt att du saknat mina inlägg! :)
Är inte färdig med Försäkringskassan, ska göra upp med dem i en framtida roman.

nillas liv på pinnen sa...

Hanna: Låter som mitt problem. Hur kan de inte inse att vi är olika individer med olika behov i en sjukskrivningssituation? Jag blir konspiratorisk och tänker att allt handlar om att krångla till det för att minska utbetalningarna.

AC: Jag har kryat på mig nu, tack. Och hoppas på att aldrig mer bli sjuk. Fat chance, men ändå.