torsdag 21 februari 2013

Det här var inte så lätt

Problemet är att jag reflekterar över så många olika grejer varje dag. Ohemult många. Vilket medför att jag måste ägna mig åt en urvalsprocess som inte är helt enkel. Ta bara idag: Jag har fortfarande inte kommit ur morgonrocken och har ändå hunnit reflektera över ungefär en miljon ämnen. Det är så när man har överaktiva hjärnceller. Nu i skrivande stund poppar exempelvis moderaternas senaste utspel i skolfrågor upp eftersom jag läste om det i morse. ÄR DOM DUMMA I HUVUDET ELLER, är min reflektion där. 

Nåväl, rätt vad det är kommer säkert genomtänkta och intressanta reflektioner gnistra som små ädelstenar här på bloggen.

Vänta bara.

9 kommentarer:

Marina sa...

Antar att jag får leta upp någon tidning för att se vad det hela handlar om då, eller vid närmare eftertanke kanske jag inte ska det...

nillas liv på pinnen sa...

Marina: Bl a betyg från år 3 ... :(

reneesfotoblogg sa...

Exakt sådana briljanta reflexioner har jag dagligen och stundligen, och blir dom omsatta till det talade ordet så osar det ofta.

Singelmamman sa...

Ja, de är dumma i hela huvudet. Svar på din fråga.
Och dina reflektioner väntar jag ivrigt på. Tyckte dock att det stod att de skulle gnistra som små "ädelostar". Jag är nog lite hungrig.

Knasterfaster sa...

Snart är det väl någon som föreslår att bebisar ska ha ett betyg i handen när de lämnar BB. Härligt att du inte hade kommit ur morgonrocken kl. 14!

Cina sa...

Ja, det är dom! Dumma i huvudet alltså!
Dina ädelstenar är väl värda att vänta på!

Karin sa...

Ja.

Spader Madame sa...

Svar på frågan i versaler: JA!

Mika sa...

Varför inte bara göra om hela livet till ett betygsystem? Vi börjar med födseln och sätter betyg på: prestation, vilja och uppförande. Sedan fortsätter vi i sandlådan, här kan vi säkert, förutom lärare sätta en beteendevetare också, som kan sätta en skala för hur nära vi kommer vara en bokstavskombination i framtiden. Sedan tar vi med oss dom papperna till förskolan där dom slår in oss i dom som ett fint paket och sätter oss på rullande bandet mot döden, här kan alla läsa om våra sifgerkombinationer! Men det är bra! För då behöver ingen myndighet eller annan auktoritet lära känna oss på riktigt, herre Gud! Vi behöver inte ens utforska oss själva! Allt vi behöver veta finns i alla ettor, treor, b:n och förhoppningsvis något a!