söndag 18 juli 2010

Sockerångest

Idag har jag för första gången denna sommar ätit en GB-glass. Att jag inte gjort det tidigare beror på det faktum att jag har godisstopp och att GB-glassar definitivt kan kategoriseras som godis med allt sött klägg som är på dem. Från och med nu kategoriserar jag dem dock som glass.
Det var lite 'special occasion' förstås, när jag väl hade bestämt mig för att jag skulle gå in i den där kioskaffären och köpa min glass. Lika delar ångest och förtjusning. När jag nu skulle ta steget kände jag att jag ville ha en lakritsglass eftersom lakrits är det jag har saknat mest under min avhållsamhet.
Väl inne såg jag att det bara fanns en lakritssort och den hade pinne så den ville jag inte köpa. Besviken sökte jag vidare i frysdisken efter sorter som varken hade pinne eller strut. En del glassar finns i små kartonger nuförtiden men just därför är det svårt att veta om en pinne döljer sig där. Ben & Jerry har också börjat sälja små bägare i många olika smaker men de är väldigt dyra.
Efter en kvart eller så ville jag inte längre ha någon glass och då tog jag bara nåt. En dajmstrut blev det. Man kan inte stå över glassboxen och välja i en kvart i en i övrigt tom affär (bortsett från innehavaren som står och ler bakom kassaapparaten) och sedan gå ut därifrån utan att köpa något. Det ser inte klokt ut. Så nu har jag helt ofrivilligt och i onödan sabbat mitt godisstopp eftersom dajm är godis. Fast nu är det glass.

Andra saker som inte längre ingår i mitt godisstopp:
Choklad
Kladdkaka
Rabarberpaj och vaniljsås
Hårda karameller
Kolasås
Chokladsås
Tårta

15 kommentarer:

Fru Venus sa...

Det där tycker jag låter som ett riktigt hyfsat sockerstopp ;-) Jag kan inte äta GB glass, så sött och mäktigt, vill inte ha den finska "vanliga" glassen heller, lite "to much" det också nu när man har tillgång till den italienska hemlagade glassen (grannhuset...) den är så lätt och fräsch! (vill till stan nu..)

Agneta sa...

Eh. Ursäkta mig, men 'hårda karameller' är väl för jösse namn godis? Såvida du inte menar typ halstabletter - sockerfria sådana - typ Fishermans Friend som går utmärkt att knarka även om man har godisstopp. *sade hon medan hon tuggade på den enda godis som var kvar från igår*

Hallonmoln.... sa...

Lite nam-nam tillhör ju en av livets kryddor även om det kan vara hälsosamt att begränsa sig.
Ha inte sockerångest. Sommar och glass hör ihop :)

Maj Korner sa...

Varför vill du inte ha pinne? För att det blir rinnigt?

Eva sa...

Märker du nåt resultat på vågen då? Eller det kanske inte var syftet med ditt sockerstopp...vad ÄR syftet med det? I så fall.
Om JAG skulle ha sockerstopp så vore fläskberget på magen definitivt syftet. Om alltså.

Skulle kanske....

♥ Carina ♥ sa...

När det är sommar måste man tänja på gränserna, det blir liksom inte lika roligt annars....
Vad har du emot glass på pinne egentligen??
Kram

nillas liv på pinnen sa...

Fru Venus: Va bra att du tycker det låter som ett hyfsat sockerstopp. Nu känns det bättre.

Sos: Jag tycker inte att hårda karameller är godis. Jag tycker faktiskt inte det.

Hallonmoln: Usch, jag vill inte vara hälsosam, det låter så tråkigt. Jag borde nog börja äta godis igen.

Maj: Nej, det är för att jag inte tycker om dom.

Ystra: Jag skulle kanske märka något på vågen om inte maken hade slängt ut den (några månader sen) för att den gjorde rostfläckar på golvet.
Jag vet faktiskt inte riktigt vad syftet är.

Carina: jag tycker inte om pinnar.

veronica sa...

Man behöver inte äta pinnen;D

cat sa...

Glass är ju självklart inte godis. Glass är mycket riktigt glass så jag tyckte du gjorde helt rätt när du tog bort den från sockerstoppslistan.
:)
Du ska bara veta hur mycket blåbär jag proppade i mig blåbär igår.

Knasterfaster sa...

Nilla: Min familj äter även pinnen. Ja, inte jag då förstås. Men de andra fyra. Veronica har annars helt rätt i den här frågan. Man behöver absolut inte äta pinnen!

Magica de Hex sa...

Jaha ru. jag har också ätit glass, närmare bestämt 2 st denna vecka. Fy skäms på mig!

nillas liv på pinnen sa...

Veronica: Nej, det skulle jag aldrig göra.

Cat: Jag kan tänka mig! Imorgon ska jag göra blåbärspaj. (Så det så.)

Knasterfaster: Äter de pinnen??? Verkligen?
En sån familj skulle jag inte kunna ha.

Magica: Ja, fyyyyyyy på dig!

Mika sa...

Jag gillar tanken på att det faktiskt finns dom som äter pinnen... hahahaha... små tuggande barn med vassa tänder som liksom inte kan sluta äta när det bara är pinnen kvar.

Men... du Nilla... hårda karameller är definitivt godis. Så det så!

nillas liv på pinnen sa...

Mika: Hårda karameller är inte godis! Det säger sig självt.

Anonym sa...

Godisstopp är för amatörer! Det gäller att bara inse och leva med att man inte kan låta bli helt enkelt - så lätt är det. Då slipper man ångest helt och hållet :-)