onsdag 29 september 2010

Dagens medelålderskrisaktivitet

Inte långt ifrån där jag bor finns en hög kulle. På vintern används den till pulkaåkning, inklämd som den är mellan tre stora bostadsområden nära stan. Under de snöfria månaderna används den just inte alls, då tronar den där som en malplacerad fjälltopp klädd i ogrässkrud.
Nu i eftermiddags, när min migrän äntligen började mattas av, gick jag upp på kullen där man vid vackert väder, som idag, har utsikt över hela stan. Sedan la jag mig där på toppen.
Jag tänkte att det var helt underbart att ligga där i solen och lyssna på stadens brus runtomkring. Jag tänkte också att det här är på gränsen för vad man kan kalla normalt beteende och hoppades att ingen skulle se mig trots min klart lysande röda jacka. Och att ingen skulle råka dyka upp. Inte för att det vore så sannolikt; skulle möjligtvis vara några tonåringar med önskan om att få vara ifred, men helt säker kunde jag ju inte vara. Tänk om någon vuxen hade kommit klättrande och fått syn på mig liggande där på rygg. Det hade varit väldigt pinsamt. Jag funderade en stund på om jag i så fall skulle blunda och låtsas som ingenting eller om det vore bättre att snabbt hoppa upp, borsta av gräset och mumla någon ursäkt.
Å andra sidan, vilken vuxen skulle komma klättrande dit upp utan anledning mitt på en vardag?
Hade någon dykt upp så hade jag verkligen undrat. Det är liksom inte en sån kulle.

25 kommentarer:

Anneli Stålberg sa...

Du är min idol! Sådant vill jag göra hela tiden, varför inte liksom! Jag tycker att det låter helt fantastiskt :D

Vad skönt att migränen börjar släppa.

Madlar sa...

Under nästa utflykt kan du leta upp ett klätterträd precis som Kalles? Det växer kanske ett alldeles lagom högt vid kullens fot.

Shamrock sa...

Om någon kom kunde du sagt att du plockade blommor och precis snavat

Malla sa...

Jag tycker det låter som en bra och avslappnande plats. Skulle gärna vilja se en bild.

Magica de Hex sa...

Det verkar i stort sett en bortkastad stund om du hela tiden funderade på hur du skulle tackla ovälkomna besökare ...

nillas liv på pinnen sa...

Anneli: Det är bara att du letar reda på någon kulle i ditt närområde!

Madlar: Jag var tvungen att googla på den där Kalle, han kom i någon skarv när jag inte tittade på barnprogram. Men nu när jag sett bild på honom kan jag bara konstatera att så täta träd finns inte.

Shamrock: Du är så smart! Enda problemet är att det inte fanns några blommor där.

Malla: Det skulle betyda att jag var tvungen att ladda min digitalkamera, vilket skulle innebära att jag skulle behöva hitta rätt sladd och sen skulle jag behöva få in bilden i datorn vilket jag har glömt hur man gör (och vilken sladd man använder till det), så: Nej, det blir ingen bild.

Magica: Bara för att du skulle ligga där helt obekymrad över om du verkade normal eller inte!
Man får betänka att det här var första gången för mig. Om man ska bli en bra kulliggare får man träna.

Knasterfaster sa...

Jag tror att kullen blev glad över att få besök av dig!

mockapocka sa...

Men tänk om det hade varit jag som klättrat dit upp? Då hade du inte undrat. För jag hade ju lagt mig bredvid dig. Och om två människor gör samma sak känns det nog ganska normalt.
Å andra sidan; om det hade klättrat upp någon som du inte kände som hade lagt sig bredvid dig, då hade det kanske känts onormalt igen...

Katarina sa...

Ja, hade det kommit någon vuxen uppklättrande på kullen hade du verkligen kunnat titta undrande och skaka beklagande på huvudet. För det hade ju varit väldigt underligt.

Speciellt om de inte la sig ner och lyssnade på stadens brus.

Jag känner plötsligt ett väldigt behov av en sån där kulle. Det enda jag kan komma på här i närheten är Observatorielunden. Men där ska det visst vara fullt med hundbajs.

Och att lägga sig i hundbajs, det vore då verkligen konstigt.

Åsa Hellberg sa...

Jag vill också ha en kulle!:)

Mika sa...

...alltså... jag tycker att det är helt ok att lägga sig och titta på molnen uppe på en kulle...
...men... om jag skulle se en vuxen människa ligga på en kulle så skulle jag vara tvungen att gå fram för att se så dom inte dött/var sjuka/ hade ramlat.
Så... kan du tänka dig att ha med en filt som du kan lägga dig på??? För då skulle jag veta att du låg där medvetet.

Singelmamman sa...

Kan vi ligga kulle när jag kommer? Fast då kanske det är för mörkt.

Knasterfaster sa...

Ska Singelmamman komma?

kalbomàman sa...

Ja, vilken vuxen skulle...? ;)Och utan anledning dessutom?
Det är fördelen med att jaga. Har man bara en bössa över axeln kan man befinna sig på vilken kulle som helst, i vilken ställning som helst, när som helst, och det verkar helt normalt. Fast.... dina omgivningar verkar vara lite mer befolkade än mina förstås. Det kanske skulle verka ännu konstigare om du låg där på din kulle med en bössa... Och jag behöver inte ha en bössa som alibi, för det skulle vara riktigt konstigt om det dök upp en människa, vuxen eller ej, på en kulle i min närhet!

Fru Venus sa...

Jag tycker du gjorde helt rätt! På väg hem från jobbet brukar jag stanna vid min favoritklippa, går de fem metrarna till klippan nere vid vattnet, lägger mig ner och lyssnar på havet. Så jäkla skönt :-)

nillas liv på pinnen sa...

Knaster: Med tanke på att den så sällan får besök så.

Mocka: Om någon jag inte kände hade kommit och lagt sig bredvid mig hade jag känt mig lite obekväm. Hade det varit du hade jag först blivit lite förvånad men sen hade jag tyckt det var kul.

Katarina: Observatorielunden? Är det en en kulle?

Åsa: Ni Stockholmare ligger lite i lä här, tror jag. Man har satsat lite dåligt på pulkakullar inne i city.

Mika: Eller ett liggunderlag? Det var lite fuktigt i gräset.

Singel: Hm, det kan vi nog ordna. Det är ju utsikt över stan även när det är mörkt. Möjligtvis kanske vi snubblar på upp- och nervägen för det finns ingen belysning där. Bara en kulle. Men vi kan ju ta med ficklampor. Och lite matsäck.

Knaster: Haha, ja!

Kalbo: Du, jag tror jag skulle bli hämtad och bortförd om jag la mig där med ett gevär hahahahaha! Det går inte för sig i civiliserade trakter som städer och sånt.

Fru Venus: Mer ligga och lyssna åt folket! =)

Semester & Mat sa...

Man ska inte bry sig så mycket vad evetuella andra människor kan tycka, utan göra det som faller en in.
Lät härligt att bara ligga där och filosofera.

Migränen din lät mindre härlig.

Hoppas att du annars haft dig en bra dag!

Mika sa...

Liggunderlag funkar! Även en halsduk som huvudkudde och när jag tänker efter så skulle det funka om du tar av dig skorna och parkerar dom vid huvudet också.

och kan du inte något av dessa... så ligg inte för platt... lyft på knäna eller lägg armarna bakom nacken. Tugga på ett gräs strå...

Anledningen till alla dessa förslag är att jag någonstans är livrädd för att hitta en döing i skogen... eller ån... eller på en kulle...

cat sa...

Jag har en liknande kulle, men där är det berghäll och en massa myror, så jag har aldrig känt att jag skulle kunna lägga mig ner.

Spader Madame sa...

Gräs och sånt? Låter läskigt tycker jag!

* M E T T E * sa...

Vi har en kulle här du kan få komma och träna på! Där är det bara kossor hela året runt, förutom på nyårsafton när vi och några av vår lilla bys befolkning samlas för att se de omgivande fyrverkerierna från ungefär 16 andra byar. Skånes bästa nyårsplats, tycker vi :-)

Anonym sa...

Nä det är väl inga "normala" människor som klättrar upp på en sån kulle...

nillas liv på pinnen sa...

Caroline: Jag tror faktiskt jag ska gå dit och lägga mig idag också. När temperaturen gått upp lite.

Mika: Oj, jag som passar på att slappna av när jag ligger sådär. Så pass att hakan ramlar ner mot bröstet du vet. Tur att du inte bor här uppe i mina trakter.

Cat: Berghäll blir ju lite hårt...

Spader: Gräs och sånt är MYSIGT, Spader. Kullen ligger ganska nära universitetet, jag kanske släpar dig upp dit en vacker dag! =D

METTE: Båstad är väl inte Skåne?
Kan det hända att man blir nosad på av en kossa om man lägger sig där? I så fall kommer jag som ett skott. Du kan få fota oss. (Kossan och mig)

Tant Björn: Nej! Det är ju det jag säger. Bara dårar.

* M E T T E * sa...

Du nu får du nog läsa lite geografi också ;-) visst ligger Båstad i nordvästra Skåne!
Dessutom är det nog dags att du skottar dig hit då, för kossor (eller ko-or som bönderna här på Bjäre säger) är det fullt av på kullen. Kullen är för övrigt en bronsåldersgrav (outgrävd) där kung Sallemandt sägs ligga begraven. Men han blir nog bara glad för Nilla-besök, jag känner på mig att han skulle haft en schysst pratstund med dig.

Så här ser den förresten ut från vårt hus: http://mettesfoto.blogg.se/2010/june/salomonhogarna.html

På andra sidan har du milsvid utsikt över Bjäre, Skälderviken och Kullaberg bortanför viken.

Varmt välkommen.

Caroline sa...

Vad roligt det hade varit om allt detta var en bok...alla dina underbara kommentarer som du får frön öst till väst=) Det verkar mest vara kul människor som tittar in här...sååå underbart! Tänk att samla alla dessa kul människor på ett och samma ställe också kunde alla vila på en stor kulle tillsammans. Vi har många stora kullar här...=)