tisdag 28 september 2010

Zomig

Har testat en ny medicin mot migrän ikväll: Zomig. Nu väntar jag bara på effekten.

Vanliga biverkningar på Zomig är: Stickningar i fingrar och tår, trötthet, yrsel, värmekänsla, huvudvärk (!), hjärtklappning, näsblod, illamående, kräkningar, magsmärta, muskelsvaghet, kraftlöshet och åtstramande känsla i svalg, hals, armar, ben och bröstkorg.

Så om jag börjar känna mig lite risig kan jag trösta mig med att det är helt normalt.


UPPDATERING: Zomig lindrade tillfälligt men nu har jag lika ont igen, och jag är så FRUKTANSVÄRT LESS på denna jävla huvudvärk. Jag antar att ni antecknar.

19 kommentarer:

Singelmamman sa...

Så bra att du kan få huvudvärk av medicinen. En ny och mer spännande huvudvärk får jag förmoda då. Annars kan du ju glädjas åt att du uppenbarligen slipper viktökning. Den enda biverkning som Zomig inte ger.

Mika sa...

Jag provade en migränmedicin för ca en månad sedan. Jag låg sjuk i tre dagar.
Har nog aldrig varit så sjuk med migrän förut... men det är som du säger... det är tröstande att allt är normalt.

Knasterfaster sa...

Sambon köpte en migränmedicin för ett tag sedan. Den kostade över 100 kr för två tabletter. Han blev bara trött och vilsen av dem. Jag tror han har en tablett kvar. Vill du ha den?
Zomig är ett konstigt namn på en medicin. Zo som i Zoo och mig som i migsvets. Ingen bra kombo tycker jag.

Tänkte bara sa...

Är du säker på att du har alla pommes frites på tallriken?
I stället för BARA huvudvärk, tar du en medicin som dessutom ger dig stickningar i fingrar och tår, trötthet, yrsel, värmekänsla,hjärtklappning, näsblod, illamående, kräkningar, magsmärta, muskelsvaghet, kraftlöshet och åtstramande känsla i svalg, hals, armar, ben och bröstkorg plus huvudvärk.
Lycka till min vän ;)

nillas liv på pinnen sa...

Singel: Hur kan du vara så säker på det? Att man kräks är ingen garanti.

Mika: Nähä? Jag kanske inte skulle ha testat denna...

Knaster! Den här kostade 200 kr för två spraydoser! Jag var jätterädd att jag skulle råka spruta dosen åt fel håll.

Tänkte bara: Ja, det kanske var lite korkat? =O

gladmymlan sa...

oh Zomig snortar jag som kändisar tar knark typ:)

om man har migrän, och i samband med det illa mående, så funkar nässprayen kanon, jag tar en dos när den är på g, och blir migränen bättre, tar jag en dos till efter två timmar, sen är jag helt okej igen!

ingen risk att kräkas av tabletter o dyl.
två hundra spänn för två doser ( en migrän attack för mej då:) är värt varenda krona:))

biverkningarna har jag inga haft tackom o lovom, utan bara ren lättnad när effekten kömmer!

kramen på dej!

Anonym sa...

Ja, vilket är värst, typ?
Hoppas du slipper både biverkningar och migrän

FiaLisa sa...

En annan biverkan av Zomig är att migränanfall kan försvinna mirakulöst. Jag vet av personlig erfarenhet :)

Åsa Hellberg sa...

hoppas, hoppas att det är bättre idag!

* M E T T E * sa...

Stackars, stackars Nilla! Hoppas du vaknat pigg som en lärka, fri som fågeln och utan en enda krämpa i kroppen! KRAM.

Snäckskalsdalen. sa...

Och här kommer migränexperten med experttips om migrän......be doktorn skriva ut Imigran/Sumatriptan.....har man migrän så hjälper den dom flesta och fort går det om man bara tar den vid första känningen.
Lycka till, kram

cat sa...

Stackars dig :(

Anglinder, förstås! sa...

Klarare än korvspad att vi noterar! Vad vore s.k. bokmärken eller flikar i webbläsaren annars bra för.

Verkar som fler, du - i det här fallet, tagit intryck av "The fat lady sings" och skriver korta meningar. Bra o lättläst! Har själv vissa svårigheter att göra så, förutom att jag knappt hinner blogga, men å andra sidan, har jag väldigt få läsare, så det jämnar ut sig.

Skulle ge en presumtiv arbetsgivare en ledtråd till min blogg, och jag skrev min katts namn, och att det väl inte var allas katter som hade de 4 första träffarna på Google. Men från vilka länder katterna kommer har jag ingen aning om, du får gärna ge mig en hint!

Singelmamman sa...

Japp jag antecknar. Och nä säker kan jag ju inte vara men hur sjutton ska du orka äta om du kräks, har yrsel, muskelsvaghet och kraftlöshet? Du orkar ju antagligen inte lyfta en gaffel ens.

Gafflan sa...

Svärmor har Imigran, hon har haft migrän sedan hon var 8 år och är nu över 70 år. Imigran blev hennes räddning när den kom. Med den tabletten kan hon stoppa pågående anfall, motsatsen är ju att man i många fall behöver ta piller innan man nästan inte vet om det blir riktig migrän eller bara huvudvärk.
Maken kör med Ezze eller VoltarenT och dom funkar på honom.
Själv har jag fått Treo Comp utskrivet emellanåt då min migrän övergår, ibland, till att bli värk i stora ansiktsnerven. Är dock över ett år sedan jag behöve ta en sådan tablett och det var inte helt enkelt att få dom utskrivna.
*pust, det blev lång det här*
Krya på dig.

nillas liv på pinnen sa...

Gladmymlan: Det lindrade tillfälligt men värken kom tillbaka sen. =(

Tant Björn: Jag tror jag ska testa akupunktur istället.

Fialisa: Mitt försvann inte men dämpades. Är så trött att jag inte orkar bry mig just nu.

Åsa: Det ska bli bättre framåt kvällen annars går jag och hänger mig.

METTE: Ha, nä tyvärr inte. Imorgon kanske.

Snäckis: Mediciner som ska tas vid första känning funkar vanligtvis inte för mig eftersom jag ofta vaknar med redan full migränattack.

Cat: Tack Cat! Det är precis vad det är: SYND OM MIG!

Anglinder: Jag kan skriva långa skitkrångliga meningar bara för dig om du vill.

Singel: Jag orkar göra det mesta bara jag gör det i slowmotion.

Gafflan: Tack Gafflan. Imigran kanske är något för mig. Annars kör jag ju med treo vilket oftast funkar hyfsat, men treomissbruk är inte så bra har jag hört...=/

Spader Madame sa...

Anteckar. Och skickar en kram!

FiaLisa sa...

Du verkar ha fått ett rejält anfall. Lite tips som du kan fundera på när huvudvärken har släppt från mig som får ungefär ett anfall i veckan.

Zomig och Imigran=sumatriptan har samma effekt på mig. Jag brukar känna av styrkan på min migrän. Ibland klarar jag mig med en halv tablett, ibland får jag ta två. Beror lite på hur kraftigt anfallet är. Effekten blir också bättre om jag samtidigt äter panodil eller ipren. Lite kaffe på det så är 95% av mina anfall botade. Trött blir jag, men det tror jag beror mer på migränen än medicinen.

Eeze och voltaren har aldrig funkat mot min migrän, men alla måste testa vilka mediciner som funkar bäst mot just deras migrän.

Min tanke är att om zomig funkade en stund, kanske du behövde en större dos. Om du har migrän ofta kan det vara bra att gå till doktorn för att få recept så blir tabletterna inte riktigt lika svindyra.

Krya på dig!

nillas liv på pinnen sa...

Spader: Tack!

FiaLisa: Tusen tack! Jag har bara såna här jobbiga attacker ibland men jag har ganska ofta lättare migrän som jag då kan dämpa med treo. Dock äter jag alldeles för mycket treo så jag behöver hitta andra lösningar.
Ja, jag kanske hade behövt ta båda doserna Zomig igårkväll men även om värsta smärtan avtog, vilket var skönt förstås, så blev jag istället illamående. Vet inte om det hade med medicinen att göra, jag mår ibland illa när jag har migrän.
Ska testa akupunktur har jag nu bestämt mig för. Blev rekommenderad det en gång, för ganska länge sen, men avstod för att jag inte gillade idén med nålar. Nu gillar jag alla idéer! =)
Tack för din omtanke!