torsdag 4 november 2010

Trött del 2

Det blev bara fem timmars sömn i natt också eftersom makens telefon började vråla som en apa i sjönöd  kl.06.15 imorse. Han stod då i duschen och eftersom hans telefon är av modellen spegelblank insjö - inte en knapp - så fick jag inte tyst på den.
Stackars maken, tänker ni nu, och det skulle det definitivt varit om det inte vore för att han går upp vid 6-tiden varje morgon och sen jobbar hela dagar, och ibland även kvällar, för att dra in pengar så att jag kan vara hemma och skriva. Skället, som annars hade flödat, fastnade någonstans på vägen och därför sitter jag nu här oskälld och trött.
Lite synd om mig?
Pyttelite?
Nähä.
Nu ska jag städa lite inför helgen och sedan kanske jag knyter mig en stund.

21 kommentarer:

Gafflan sa...

Klart det är synd om dig! Vem vill gå ur sängen 06.15 när man är ledig och dessutom försöka få tyst på en knapplös telefon. Gah!

MissC sa...

Jag håller med gafflan :)
Spegelblank insjö *gillar* Hahaha...

Anonym sa...

Kommer du ihåg Martin Ljungs: "Vem fasen står å blåser trumpet här på mornarna, man kan ju inte sova"
Suss gott nu istället.

reneesfotoblogg sa...

Dom är bra dom! Makarna alltså. Sådana ska man vara rädd om för dom växer inte på träd.

Lysande ögonblick! sa...

Jaaa, såklart lite synd om dig! :-)

Åsa Hellberg sa...

Jag kör också dagsknyt idag, fy tusan vad skönt.

cat sa...

Hoppas du fick en skön tupplur!

Agneta sa...

Jag hade blivit jättegrinig om jag blivit väckt i onödan...

Anneli Stålberg sa...

Oavsett om man behöver skälla eller ej så är det inte kul att bli väckt när man inte behöver bli det. Som en inbiten morgontrött människa så lider jag med dig :)

Shamrock sa...

Du får ta en powernap mitt på dagen

Knasterfaster sa...

Jag tycker inte heller om att bli väckt och att behöva gå upp fastän jag inte ska vakna eller gå upp. Oftast är problemet tvärtom här hemma. Sambon kan inte somna när jag redan sover när han kommer och lägger sig så då väcker han mig för att tala om för mig att han inte kan sova för att jag sover. Då brukar jag försöka ligga vaken tills han somnar men det lyckas jag inte med så ofta.

Anonym sa...

Du, som är en (blivande) författare, en som förmodligen skriver nåt de flesta av oss tycker är läsvärt.. vad tycker du/säger du om denna "skandalbok" om kungen? Jag själv förundras, blir ledsen, förbannad och allt... över att den fått så mycket gratisreklam. Va f-n alltså, låt dem vara, kungen och hans familj. Hur kul är det att läsa om dem, hur kul är det att bli född som en blivande kung, hur jävla kul kan det vara? Stackars f-n, säger jag bara.. om han.. knugen!
Din bok, däremot, tror jag blir mycket läsvärd!
/Småländskan

Lena sa...

Absolut är det mest synd om dig!!!
Min gubbes telefon väcker MIG!!! kl 04.30 varje morgon! Vaknar han??? icke då!! det är jag som får väcka honom.
När jag tänker efter är det nog ganska synd om mig med:)

Kram

Lena

Magica de Hex sa...

Nå, kommer du till dieselverkstaden på lördag?

Maj Korner sa...

Sover ni kuddlöst?

Nästa gång kan du antingen tysta telefonen genom att lägga den under kudden eller så kan du kasta kudden på din man.

Han kanske kan få välja?

Mika sa...

...vilken härlig man du har!

Snäckskalsdalen. sa...

Nja, det är ju inte sååå synd om dig, du kan ju faktiskt gå och lägga dig igen!!! Är jag grym nu?
Bara lite.
Kram

Spader Madame sa...

Klart att det är synd om dig. Måste få litet choklad som tröst tror jag!

Caroline sa...

Hej där!
Tack för kommentaren när du kika in hos mig! Lika roligt varje gång man kan locka nya läsare! ;-)
Jag fick upp din blogg på google när jag sökte på "Elizabeth George skrivkurs".
Jag har en stor längtan inom mig att få ut lite av mina tankar i en bok. På något sätt. Vet inte ur. Eller när. Men längtar.
Är för tillfället heltidssjukskriven pga en bilolycka (som finns att läsas om i min blogg under mars 2010) men någon gång...
Jag förstår att "skriva bok" är något helt fantastiskt! Vilken lycka och förmån att få ägna dagarna till det man allra helst vill. :-)
Jag lyssnar mer än gärna om du vill bertätta hur du fick fart på ditt skrivande och även hur man kan få en bra "skrivarkurs" som hålls av en exvis etablerad inspirerande författare el dyl.
Lycka till med din bok, spännande som sagt! (Du är inne på din andra va? Har du gett ut den första via ett stort förlag eller själv, eller via ett "litet" förlag som jag läst om att man kan göra (typ trycka upp 100-200 exemplar)
kram Caroline

nillas liv på pinnen sa...

Gafflan: Gah! är rätta ordet.

Miss C: =)

Tant Björn: Nej, inte den. Känner att det är dags att tjacka upp sig på de där gamla godingarna och ha en helkväll framför TV'n.

Renée: Nej, det gör de inte! Nu blev jag sugen på att krama min.

Alexandra: Tack! Skönt med folk som förstår...;)

Åsa: Mer dagsknytsdagar!

Cat: Jag somnade faktiskt aldrig om...

Sortosmått: Jo, men jag tyckte mer synd om maken som var tvungen att ge sig iväg ut i morgonmörkret. jag fick ju i alla fall stanna hemma.

Anneli: Tack, tack! =)

Shamrock: Det bidde aldrig någon powernap, men jag överlevde ändå.

Knaster: Jag skulle bli galen om maken väckte mig av den anledningen! Om han inte kunde somna när jag redan sover fick han väl lägga sig någonannanstans.

Småländskan: Jag är helt säker på att min bok blir mer läsvärd än knugenboken. För övrigt skiter jag i den sistnämnda. Jag skiter också i kungen, faktiskt.

Lena: VÄLDIGT synd om dig skulle jag vilja säga. Usch, alltså. Kan han inte skärpa sig och börja vakna av sig själv?

Magica: Nej, jag gör ju inte det. Som jag skrev i en kommentar hos dig. Jag kanske dyker upp någon gång när du minst anar det. Du tycker ju om lite läskiga saker, eller hur?

Maj: Herregud, den telefonen går inte att tysta genom att lägga den under en kudde, den låter som FAN! Om jag ska kasta en kudde på maken när han står i duschen måste jag ju kliva ur sängen och det vill jag inte...

Mika: Och han är min! <3

Snäckis: Total avsaknad av empati, skulle jag vilja påstå...;)

Spader: Det går åt mycket choklad om det där j-a ljudet ska dränkas.

nillas liv på pinnen sa...

Caroline: Jag har inte skrivit en bok förut! Jag skämtade om något åt det hållet i ett inlägg, men det var bara skämt. Tyvärr.

Men jag går på en skrivarkurs på en folkhögskola det här året, den är på 75% och den är kanon. Man söker på textprover, och det finns flera folkhögskolor som har de här kurserna. Min är på distans.
En del av kursen är "eget skrivprojekt" och där skriver jag på något som jag hoppas såsmåningom ska bli en färdig roman. Det är så himla kul att det är värt det flera gånger om även om jag aldrig blir publicerad.

Jag har alltid skrivit, framförallt dagbok, men det var när jag började blogga för två år sedan som drömmen om att skriva för andra än mig själv började ta form. Bloggandet innebar ju läsare och det har varit en kick och jag känner att jag vill ha mer! Eftersom livet går fort gjorde jag slag i saken och tog tjänstledigt den här terminen för att bara kunna ägna mig åt att skriva (och vila). Jag trivs fantastiskt bra med det. Vill inte göra något annat!

Är det skriva du vill så kör på! Man lever bara en gång.