söndag 23 januari 2011

Ingen ska komma och säga att jag inte försöker i alla fall

Men NU ska jag börja blogga igen!
Igen.
Det är bara det att mitt liv är så händelserikt att bloggen inte alltid får rum. Som i morse till exempel. Jag kanske skriver om det i någon roman någon gång.
Men först ska jag skriva klart den beiga. Den står för tillfället still för den är lite för rolig, känner jag. Jag skulle behöva göra den tråkigare men vet inte riktigt hur jag ska åstadkomma det. Om den plötsligt går från jätterolig till jättetråkig kommer berättelsen få en trovärdighetskris, så jag måste tagga ner stegvis. Från jätteroligt till roligt till muntert till blasé till trist till tråkigt. Jättetråkig behöver den inte bli.
Mina karaktärer är väldigt roliga men man kan inte säga att det är mitt fel för jag skriver inte att de är roliga, det är bara det att de säger så mycket idiotiska grejer. Sådana grejer som man inte kan annat än skratta åt. I alla fall inte om man har min slags humor. Nu har ju inte alla det, men de som har det.
Faktum är att jag tror att jag ska skita i att min berättelse står still och bara skriva på. Den kan ju försöka stå där och stampa: "Jag har fastnat, jag kommer inte vidare, jag har fastnat, jag kommer inte vidare." Och jag ba: "Ja, stå där du om du tycker det känns bra, JAG skriver vidare!" Och den ba: "Men fyyy vad du är taskig! Hur ska jag kunna stå kvar här om du fortsätter skriva på mig, det går ju inte!" Men då säger jag bara: "Det är ditt val! Alla har ett VAL nuförtiden, du också! Ditt beiga elände. Så skyll inte på mig."

Nu ska jag gå ut och gå.

13 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Det var ett bra försök.

Åsa Hellberg sa...

Jag längtar efter en roligt bok. Det finns få sådana förutom Sune.

Magica de Hex sa...

Har just varit ute och gått med grannhunden, superskönt. Lite mera beige till mig kanske? Skit i stampet, skriv på. Det rättar du till sedan när du skrivit klart.

Maj Korner sa...

Meh, har Magica fått läsa? Vad orättvist!

Skriv på du, och låt det vara roligt. Låt det vara som det faller sig och krysta inte fram något annat "bafatt".

Ulrika sa...

;)
Du är för härlig!

Jag kan inte vänta tills den beiga kommer ut. Jag tror jag hör till dom som tycker den är rolig, roliga dialoger är ju jätte...typ roligt.

SKriv på du.. Du som kan!

Anneli Stålberg sa...

Bra där! Låt den inte bestämma över dig, ta kommandot bara :)

XXX sa...

Just det, ett eget VAL och eget ANSVAR! Det kommer du väl ihåg att poängtera för den där romanen? Sånt är jätteviktigt nu för tiden. Att man har eget ansvar och inte kan skylla på någon annan. OM man nu skulle ha den dåliga smaken att man blir arbetslös eller sjuk eller inte klarar skolan eller så. Eget ansvar alltså!

reneesfotoblogg sa...

Men du behöver väl inte ta i så in i helskotta!

Anonym sa...

Asså, ja säger ba, du är så jälla bra asså! Och du vet ju att jag står först i kön när det är dags för dedikation av den beiga, eller gråa, eller ljusvita eller rent av svarta! Skit samma, jag kommer alltid tänka på den som "den beiga".
/Småländskan

nillas liv på pinnen sa...

Knaster: Tack!

Åsa: Min blir väldigt rolig. Förutsatt att man har min typ av humor.

Magica: Jag har dessvärre inte så mycket mer beige soppa att skicka. Såsmåningom kommer jag dock ha det. På fredag kanske.

Maj: Det är faktiskt jävligt orättvist! Men jag vågar bara skicka till såna som lovar i förväg att de kommer tycka att det är en skitbra (början på) beige roman. Kan du lova det?

Ulrika: Kan och kan...
Men jag tänker att om jag ska sitta och vänta på att jag ska kunna innan jag börjar skriva, då blir det aldrig nåt.

Anneli: Jag gör så gott jag kan men det är en ganska olydig berättelse.

Tvillingen: Eller hur! Man måste uppfostra berättelser i sann Nanny-anda redan från början. Marsch pannkaka in i skamvrån om den inte duger i mina ögon. Eller om den inte håller sig frisk förstås.

Renée: Jo, det behöver jag. Annars hade jag inte gjort det. Det finns alltid en inre logik i mina handlingar.

Småländskan: Jag ska köpa en sån där rundaktig röd plastgrej, stor som ett huvud ungefär, som man kan ta nummerlappar ur.

Mika sa...

Personligen tycker jag att det finns alldeles för lite roliga böcker.

...så då kan jag se fram emot din!

Kram

nillas liv på pinnen sa...

Mika: Gör det du. Det kan bli en lååång väntan men du har ju ett långt liv framför dig så.

Maj Korner sa...

Nä, det kan jag inte! För jag lovar bara sån't jag vet att jag kan hålla. För det mesta. Men jag har väldigt svårt att tro att jag inte skulle. Gilla den alltså.