söndag 14 augusti 2011

När hybrisen slår till

Man skulle kunna tro att jag känner mig nöjd med att ha knappat fram över tvåhundra ord i arla morgonstund. Det gör jag också. Så till den milda grad att jag nog inte kan skriva mer idag. Vill liksom inte sabba känslan av framgång.
Att jag hade så djup förståelse av andningens väsen! Jag är förvånad, nästan chockad. På ett liksom sprattligt sätt. Glatt överraskad kanske man kan kalla det.

Dagens synonymer: högmod, självförhävelse, hybris, övermod, våghalsighet, sorglöshet

Dagens fråga: Hur många andetag tar du i minuten om du beräknar medelvärdet under ett dygn? (Vi bortser från det faktum att antalet andetag per dygn fluktuerar med årstiderna.)

13 kommentarer:

Chillypea sa...

Funderade märkligt nog på samma sak igår då en vän som också varit i tuben sa att hon tagit två andetag per minut enl god medicinsk yogatradition. Själv tog jag nog sisådär hundra, kändes det som. Anyways, räknade alltså dom när jag låg i min solstol, betydligt mer avslappnad än i tuben, och fick det till faktiskt till fem. Trodde det var fler...

Knasterfaster sa...

Jag tror jag tar 10 andetag/minut. Man föds med ett visst antal andetag. Det är därför de vältränade lever längre. Det är för att de nästan inte andas alls.

Åsa Hellberg sa...

Jag kan inte tänka på min andning, då börjar jag hyperventilera.
Själv har jag skrivit 2500 ord än så länge idag och det känns som om jag inte har andats en enda gång.

Maj Korner sa...

Jag tog 15 andetag, men det kändes så krystat att andas att jag inte tror det stämmer. Det kändes som jag var tvungen att andas.

cat sa...

Har aldrig brytt mig om att räkna mina andetag, för om jag gjorde det så skulle jag nog få för mig att göra det igen och så skulle det bli någon sorts fix idé att räkna andetag titt som tätt ;)

Shamrock sa...

Oj jag har aldrig räknat mina andetag, bara hur länge jag kan hålla andan

Monika Häägg sa...

Ingen aning!

Duktiga Tjejen sa...

200 bra ord är bättre än noll och även bättre än en miljon dålig! :)

Har tänkt på detta ledd andning... När jag är vaken och typ ligger still andas jag drukansvärt lite. Ibland två ggr per minut... Min kille andas ofta 2-3 ggr på ett av mina och ibland håller jag andan i en minut utan att jag tänker på det. Lite läbbigt. När jag sover andas jag nog "normalt".

Duktiga Tjejen sa...

DåligaA ska det stå!!

Duktiga Tjejen sa...

Herregud, jag kan inte skriva kommentarer från min Iphone... vad ÄR det för ord jag har skrivit?! obegripligt. Ibland får telefonen eget liv. Ska skärpa mig i framtiden och hoppas att du förstod min kommentar trots alla skumma fel.

Spader Madame sa...

Alltså, andas. Litet av mitt problem faktiskt. Och sedan matte på det. Vad begär du av mig människa?

Singelmamman sa...

Jag andas väldigt långa och långsamma andetag, för det mesta. Lite under 10 på minuten. Per minut. Sen finns det ju tillfällen när det blir fler, på jobbet, när jag tränar. Och tillfällen när jag knappt andas för att inte explodera, när jag möter min styvpappa till exempel. Räkna ut medeltal kan jag inte. Inte ens om jag vetat exakt hur många andetag jag tagit på dygnets alla minuter.

nillas liv på pinnen sa...

Chilly: Två andetag i minuten låter inte riktigt hälsosamt. Hjärnan behöver ju syre, har jag hört.

Knaster: Vänta nu...föds vissa alltså vältränade? Och behöver därför inte andas så mycket i sitt liv?

Åsa: Det är tur att man inte behöver tänka på andningen då. 2500...how do you do it? =O

Maj: Du ÄR tvungen att andas. Glöm inte det.

Cat: Ja, varför lägga sig i något som fungerar på egen hand?

Shamrock: Usch, DET tycker jag är läskigt. Det är tur att vi har den där börja-andas-igen-reflexen, annars skulle många dö kvävningsdöden när de försöker utmana sig själv.

Monica: Inte jag heller faktiskt.

Duktiga tjejen: Iphone är samma skit som Ipad, I take it...
Två andetag per minut innebär att du måste vara extremt vältränad. Men det ser man ju också på din bild att du är.

Spader: Matte är ju din grej, det vet ju jag! Men du kan hoppa över det där med andningen, det är okej.

Singel: Alltså, ditt medeltal blir nog ganska avancerat...Vi kan räkna på det tillsammans du och jag nästa gång vi träffas. Ja?