söndag 21 augusti 2011

Nej, nu tror jag att ni ljuger lite

Det var inte många som ville kännas vid problemet med ömmande ögonbrynshårsäckar, och jag funderar som bäst på om ni verkligen inte har problemet, eller om ni bara inte vill erkänna det?
Hur kan man inte ha det, tänker jag. Jo, om man alltid sover på rygg för då kommer inte ögonbrynen i kontakt med något som kan rufsa till dem. Och vem sover alltid på rygg...?
Jag sover på rygg men också på sidan. På magen var det länge sedan jag sov, när jag försöker känns det som att jag vrider nacken ur led och i processen får jag andnöd. Jag tror att man kan betrakta det som ett medelålderskrisproblem för när jag var yngre sov jag som bäst på mage. Det är också den snyggaste sovställningen, tycker jag. Jag vill inte ens veta hur jag ser ut när jag sover på rygg nuförtiden. Jag har en känsla av att det inte är vackert, men så länge jag då och då får en öm blick av maken när jag vaknar tänker jag att jag nog ser vacker ut ändå. Och att bettskenan inte syns så mycket.

Nu ska jag inte sitta här och babbla, jag är ensam hemma fram till eftermiddagen och ska ta tillfället i akt att skriva på den beiga. Festen i Svängstuffa Centrum pågår fortfarande, det har den gjort i nästan en vecka nu. Utmattande för alla parter får man anta. Dags att avsluta stuffandet.

17 kommentarer:

Duktiga Tjejen sa...

Haha! Jag har faktiskt inte ömmande ögonbrynshårsäckar, men så har jag ju oxå 9 år kvar till 40. Vet vad jag har att vänta alltså.

Magica de Hex sa...

Visst är det snyggt med bettskena? Det har jag också. Dessutom brukar mitt (numera så korta) hår krulla upp sig som en slags tuppkam uppepå huvudet och platt som ett strykjärn baktill. Hur sexigt som helst.

M-L sa...

Jag känner tyvärr inte alls igen ditt problem. Däremot vaknar jag ofta med rynkor i pannan som om jag rynkat ihop pannan i de djupaste tankar natten igenom. De brukar vara utslätade till lunch ungefär.

Jag har bara sett den där bilden du la ut i sommras, men jag undrar ändå om det var du som virvlade förbi mig i omklädningsrummet på friskis öster häromveckan? Randig tröja?
Om det var du så hade du så vansinnigt bråttom att jag inte vågade mig på att hälsa. Om det inte var du så kanske det var lika bra, för man kanske blir inte så lite idiotförklarad om man iförande bh, trosor och strumpor rycker tag i någon och frågar om denne är Nilla? ;)

Singelmamman sa...

Se där ett medelåldersproblem jag känner igen. Att inte kunna sova på mage.

Knasterfaster sa...

Jag vet inte om jag har det där problemet eller inte. Förmodligen har jag det. Jag speglar mig inte. Min svägerska såg dig på Friskis förra veckan och då hade du också bråttom?!

Anonym sa...

Somnar på rygg, sover på rygg och vaknar också i ryggläge. Men nej, det besväret besväras jag inte av. Tack och lov... ;)

Shamrock sa...

Jag sover på mage - det hävdar jag med en dåres envishet. Men åldern tar nog ut sin rätt för jag vaknar oftast på rygg

Joanna Björkqvist sa...

Rufsa till ögonbrynen! Hahaha! SÅ lurviga är inte mina att de ens går att rufsa till! Även om jag alltid sover på sidan!

Lycka till med skrivandet!

Joanna Björkqvist sa...

Förresten, på min blogg lade jag ut denna länken, men lägger den här med utifall att du är så bizzi att du inte hinner hälsa på hos mig idag! ;)


http://joannasuniversum.blogspot.com/2011/07/lite-om-min-bok-eko-som-alltid-ar-pa.html

Lippe sa...

Jaha!? Jag känner ett nytt krav smyga sig in i sovrummet!!
Sova snyggt!??
TACK!

Marina sa...

Sova på mage - det var längesen!! Fast sidan använder jag ju, men jag tror stenhårt på att mina ögonbrynshå är så långa och fylliga att de helt enkelt inte lägger sig åt fel håll...

nillas liv på pinnen sa...

Duktiga tjejen: You just wait!

Magica: Har du provat med badmössa?

M-L: Haha, nästa gång kan du säga hej, nu är jag ju beredd.
Var det efter Peters pass? I så fall flydde jag i panik...

Singel: Förjävligt är vad det är.

Knaster: Jag är en modern kvinna i farten, du vet. Alltid siktet inställt på nya viktiga projekt.
Att inte titta sig i spegeln låter som en idé!

Glimra: Sover du bara på rygg så klarar du dig förstås. Lite orättvist är det dock.

Shamrock: Du har väl helt enkelt en ovanligt mjuk och spänstig nacke för din ålder. Som dock håller på att stelna.

Joanna: Jag är ju en förfärligt bizzi kvinna, men ibland tar nyfikenheten över så jag kommer nog kolla in sen.

Lippe: Vasssegoooo, bejbi! Man bör aldrig släppa tankarna på hur man tar sig ut då kan man plötsligt förfalla något alldeles förfärligt.

Marina: Tron är det sista som överger en, sägs det ju. Men jag kan meddela att jag också har fylliga bryn bitvis och det hjälper inte.

Eva sa...

Alltså - är du jag eller jag du frågar jag mig. Allt stämmer. Nackont/andnöd vid magläge, sova på rygg, bettskenan... Men så faller det på de rufsiga ögonbrynen och jag inser att du är du och jag är jag. Två olika snart50-åringar.
Men med samma symtom dock...förutom ögonbrynen då...

Mika sa...

Sedan jag fick gravid-mage med Stora har jag inte sovit på magen. Först var den för stor (och protesterade våldsamt) sedan blev brösten för stora för att ligga på mage... nu när magen nästan är borta och brösten liksaså (läs: platta) så är det precis som du beskriver. Nacken och ryggen protesterar... och jag som sov så gott på mage!

Kram
Mika

Åsa Hellberg sa...

Jag har inte sovit på mage sedan jag var gravid tror jag.
Hårproblemet över ögat känner jag inte igen, däremot har jag grå strån där som växer lite hoppsan hejsan.
Mer hejsan.
De hårsäckarna måste vara gigantiska, så tjocka som de grå stråna är.

nillas liv på pinnen sa...

Eva: Du får helt enkelt rufsa till dina ögonbryn!

Mika: Förjävligt är vad det är! Varför ska inte vi få sova snyggt?

Åsa: Och du har aldrig ont i dem? Va?

cat sa...

Nja jag har haft en infekterad ögonfrans en gång och det gjorde så in i h.... ont. Antar att det är så som dina ögonbryn kan kännas och då lider jag med dig.