lördag 3 december 2011

Det går tusen kilo på ett ton

Jag har fortfarande inte ätit (druckit) någon treo så det kanske är lika bra att sluta helt då? Om inte annat känns det bra att inte göda läkemedelsindustrin med min konsumtion på 15,6 ton treo per decennium. Nej, hörreni, det var 15,6 kg inte ton. Tänkte skoja lite men det gick inget vidare. En fullvuxen elefant väger ca sex ton för att ge er en jämförelse. 15,6 ton skulle innebära tusen rör treo i veckan, mon dieu. Så vitt jag förstod var det bara Maj Korner som reagerade på den extrema mängden, hon som brukar hävda att hon inte förstår sig på matte. Nu vet vi alltså bättre.

Till de som undrade varför jag äter så mycket treo: Det är för säkerhets skull. Man kan nämligen stoppa en migränattack om man tar treo innan attacken brutit ut. Varje morgon funderar jag sålunda på om jag kanske har en migränattack på gång och kommer fram till att det kan man aldrig veta och schlurp i med två treo. Fast inte längre då. Nu är jag plötsligt helt lastfri. Om man inte betraktar godis som en last, vill säga. Vi får nog göra det, man vill ju inte gå omkring och vara perfekt, huvva. Inte för att det är någon risk när jag tänker efter aldrig så lite.

Nu ska jag läsa klart Stäppvargen.

20 kommentarer:

Suzan sa...

Har aldrig testat treo.

Monika Häägg sa...

Hade under många år mycket migrän och fick då en väldigt bra medecin som jag tog så fort jag började känna att något var på gång. Det behövde för det mesta bara en enda tablett, sedan var det borta. Nu har jag nästan aldrig någon huvudvärk, vilket jag är jättetacksam för, det är oehört handikappande med dessa ständiga migränatacker!

Zelda sa...

Nä för tusan, perfekt kan man inte vara, det skulle ju vara för tråkigt. Så lite laster måste man få ha. Behöver inte heller tänka efter så värst mycket, haha

Men treo i såna mängder låter inte så värst sunt, det tycker jag nog allt att det är bra att dra ner på.
*och tittar med lite sträng blick över glasögonkanten*

(säger hon som hade en överkonsumtion på treo i övre tonåren)

Joanna Björkqvist sa...

Så skönt att du klarat dig utan treo nu ändå.

Men eftersom summan av lasterna lär vara konstant, så måste du skaffa dig en ny. Varför inte starta omröstning i din högerspalt, där vi får rösta fram din nya last?

Jag vill ju gärna hjälpa dig att bli en mer mänsklig människa och en sådan kräver laster. Annars kan du alltid låna någon av mina.

Lippe sa...

Leverångest smittar!! Jag ar haft det i bakhuvudet att jag borde kolla och nu ska jag nog ta tag i det!
Även om Treo inte ger skador så måste det väl finnas godare saker att lägga pengarna på?
Och Stäppvargen är snart utläst?? ;)
Kram o tack för kommentaren

mockapocka sa...

Jag reagerade faktiskt också på det där med ton i stället för kilo. Men jag tänkte att det säkert stämmer.
Är du inte klar med stäppvargen?? Du hade ju bara tio sidor kvar. Eller skämtade du där med? Det kanske var tio kapitel kvar? Hur gick det då på bokcirkeln, när du inte gjort din läxa? Man får ju aldrig höra något om vad ni gör och säger på den där bokcirkeln. Det tycker jag är fubbigt. För oss som inte är med alltså.

Åsa Hellberg sa...

Det ska bli ett sant nöje att få höra att du har läst ut den där boken, någon gång efter 50.

Titti sa...

Har aldrig provat vare sig treo eller migrän. Just nu testar jag istället rosfeber. Vi kan kanske sammanställa våra erfarenheter och sedan enas om vilken variant som är bäst? Eller tänker jag fel nu...
Hur som helst, önskar dig en lat och kravfri 2:a adventshelg!
Åsså en kram!

Katarina sa...

Jag tror fortfarande att det var ton. Det går ju bara rakt igenom liksom...

Varför fick du leverångest helt plötsligt?

Man skulle ju kunna tro att du inte bekymrar dig för någonting.

Som vågar plocka upp Stäppvargen utan att grunda med Treo...

cat sa...

Men så himla bra att du har brutit ett beroende! Men som du säger, bli inte för perfekt nu bara. Då kan ju dina läsare plötsligt börja känna sig väldigt mindervärdiga ;)

Kati sa...

bra gjort att bryta dig loss ur "missbruket"! ;) så mycket treo kan inte vara bra, oavsett om det är kilo eller ton. Godis låter som en mycket trevligare last, eller shopping!

Karin sa...

Man får se upp med vad man stoppar i sig! Efter en lång, ganska Treo-fri period började jag nyligen få otrevliga migränliknande huvudvärkar och undrade vad det kunde bero på. Inget ovanligt i mitt liv just nu, tänkte jag först, men så kom jag på att det blivit en hel del pepparkakor i advent. Rätt osannolik orsak men det var ju bara att testa hur det gick om jag avstod från pepparkakorna och ser man på – huvudvärken försvann! Någon annan som lider av pepparkaksmigrän?

Shamrock sa...

Jag har oxå hört att man kan slippa migrän om man ger sig ut och springer i friska luften.

Nu en samvetsfråga gör du det i förebyggande syfte precis som du äter Treo?

Cina sa...

Har dyskalkyli. Tror att alla siffror är rätt. Alltid. Fast jag undrade lite... "ton" låter mycket. Väldigt mycket. Fast har Nilla sagt det så är det väl sant?????? ;)

Maj Korner sa...

Fast det där kändes inte som matte, det kändes mer som korrekturläsning. Eller sannolikhetslära. Fast det tillhör väl matte förstås. Nåja, även solen osv..

nillas liv på pinnen sa...

Suzan: Men då måste du göra det!

Monika: Handikappande och IRRITERANDE!

Zelda: Ja, men nu har jag ju dragit ner så till den milda grad att det finns risk för att läkemedelsindustrin går omkull! Frågan är om jag inte borde börja igen...

Joanna: Det var onekligen ett intressant förslag på enkätfråga. Måste bara komma på några intressanta laster som ni kan rösta på.

Lippe: Jag kanske inte borde slänga omkring min ångest så där...? Ska tänka på det i fortsättningen. (Fast jag lär glömma bort det fort.)
Och Stäppvargen ÄR UTLÄST!

Mocka: Bokcirkeln är PÅ TISDAG. Kanske att jag låter lite information om den sippra ut efter det. Men kanske inte.

Åsa: Man kan knappt tro det men jag har läst ut den och jag är bara fyrtionio.

Titti: Bältros har jag hört talas om, men rosfeber, nej. Är du säker på att den finns?
Oavsett så tycker jag absolut att vi ska sammanställa våra erfarenheter. Det blir nog en ganska lång lista, har jag en känsla av.

Katarina: Man skulle kunna tro att jag inte bekymrar mig för nåt?! Ha ha ha ha ha. Ha.
Det är snarare så att har jag för tillfället inget att bekymra mig över så skaffar jag mig något. Levern, till exempel.

Zelda sa...

Fast Shamrocks samvetsfråga gillar vi inte va?

nillas liv på pinnen sa...

Cat: Men gör ni inte redan det? =O Va?

Katarina: Gud bevare mig från shopping! Trångt, svettigt och dyrt.

Karin: Pepparkaksmigrän har jag aldrig hört talas om men säger du det så. Kanske det kan stämma.
Du hade inte stark ost på dem? För det har jag hört kan ge migrän.

Shamrock: Herregud som jag är ute i friska luften och springer! Helt seriöst så tror jag att det är främsta orsaken till mina migränattacker.

Cina: Tänk kritiskt! säger jag alltid till mina elever. Även när utsagorna kommer ur min mun, för jag är ju rätt bra på att ljuga.

Maj: Att bedöma rimlighet är ett av betygskriterierna i matematik. Ett av de viktigare, faktiskt.

nillas liv på pinnen sa...

Zelda: Nej, det gör vi verkligen inte! Blä.

Duktiga Tjejen sa...

Treo vare dag?! Shit, det kan ju bara inte vara bra. Men bra om det stoppar migrän såklart. Jag hade det under ett år av mitt liv när jag var deprimerad, det var förjävligt.