torsdag 15 december 2011

Jag är seg på att uppdatera

Men ibland räcker det att klappa lite på sin blogg, och sedan är det bra.

Idag har jag mätt pH-värden med mina elever. När jag cyklade hemifrån hade jag med mig en hel kasse med grejer som har olika pH-värden, såsom rengöringsmedel, bakpulver, brustabletter, maskindiskmedel, vitvinsvinäger, kolsyrat vatten och lite annat spännande.
Min skola har inköpstopp, om ni undrar. Det betyder att man inte får köpa in något som eleverna behöver. Och inget som lärarna behöver heller, för den delen.
Nåväl, den här klassen består av tonåringar som ganska nyligen kommit till Sverige och de och jag passar helt vansinnigt bra ihop. De behöver lärare som förklarar saker långsamt och tydligt och jag är fruktansvärt bra på det. Snabb och sluddrig är helt enkelt inte min grej.
Ett random exempel för att ni ska förstå hur bra jag är: I eftermiddags kom klassföreståndaren till den här klassen och berättade för mig att en av eleverna sagt att nu äntligen förstod han det där som klassföreståndaren själv försökt förklara för honom sisådär tio gånger. Att han äntligen förstod berodde på att han hade gått till mig och frågat.
Vill ni ha fler exempel?

Det finns saker jag är mindre bra på men de tänker jag inte ta upp här.

22 kommentarer:

Singelmamman sa...

Ja, nästa gång vi ses kan du försöka förklara matte för mig. Tack.

Hanna Lans sa...

Bra med engagerade lärare! Är det en kommunal skola som har köpstopp? Tycker jag hör detta till höger och vänster. Är det för att ni köpt upp er budget för 2011? Annars har det väl alltid varit så att man i december köper som galningar för att köpa upp allt så man inte får det ännu sämre året därpå?

Knasterfaster sa...

Tipsade du klassföreståndaren om att sluta prata fort och sluddrigt? Fort och sluddrigt pratar jag bara om jag är onykter. Jag hoppas verkligen att det inte bara är du som är nykter bland lärarna på den där skolan. När du inte uppdaterar så ofta så får du himla många kommentarer. Man kan läsa dem medan man väntar på ditt nästa inlägg.

Erika sa...

Visst är det underbart att få bekräftelse på att man gör ett bra jobb. Det ger så enormt mycket energi. Och bra självförtroende. Kör på!

h sa...

Vad bra, då ska jag fråga dig när jag undrar nåt. :)

Joanna Björkqvist sa...

Låter som en klok elev. Han kan bli journalist. Där är själva grejen att man frågar. Och sen fattar man och kan till och med berätta för andra vad man förstått.

XXX sa...

Titta! Ännu ett exempel på varför jag tycker så himla mycket om dig. Det är väl bara den bristande KitchenAid-leveransen jag tycker lite sådär om.

Och det är en sabla tur att du inte skriver om saker du är mindre bra på för då hade vi anledning att gnöla om hur sällan du uppdaterar, kan ju inte finnas så mycket att skriva om ju. Kan bara komma på två saker och det kan man inte fylla en blogg med hur länge som helst.

S sa...

Ja, det är sant!
Du är bra!

Maria sa...

Då vet jag vem jag vänder mig till i fortsättningen ;)

Madlar sa...

Hahha, nej varför prata om trista saker? Sträck på dig o var stolt istället <3

Marina sa...

Undrar om det var samma person som försökte lära mig att räkna en gång för väldigt länge sen...eller om det var förra veckan...;)

Titti sa...

Gläder mig med dig!

mockapocka sa...

Vaddå för bristande kitchen-aid leverans? Har du börjat baka?

Lisbeth sa...

Vem har sagt att man måste skriva om dom mindre bra sidorna. Vilka sidor förresten?

Anonym sa...

Tur att det finns olika sorters lärare när det nu finns så många sorters elever. Jag slutar lyssna om det är för lågt tempo. Då stänger hela jag ner.

Markattan sa...

När jag inte längre jobbar som lärare så är det ju självklart du som är bästa läraren ju

Markattan, ibland lite skrytsam....

Karin sa...

Men vad GÖR du egentligen med dina elever? Marinerar dem i vinäger? Och sedan mäter du deras pH-värde? Känner skolverket till detta?

cat sa...

Hurra för icke sluddriga lärare!

Mika sa...

Jag tror dig! Jag känner på mig att du är en sjujäkla lärare.

Anonym sa...

Det där med PH-värden och sådant (det kallas väl kemi) har inte riktigt gått in i fruntimmershjärnan heller. Kanske om jag haft dig som lärare att det gjort det. Kanske... ;)

nillas liv på pinnen sa...

Singel: Matte är ett stort ämne, du får nog specificera dina önskemål något.

Hanna: Det är en kommunal gymnasieskola och eftersom elevantalet minskar, de privata skolorna ökar i antal och statsbidragen till kommunerna drastiskt minskas så står vi inför de största nedskärningarna någonsin. Bara på vår skola kommer tio-tolv lärare få gå till sommaren, jag tillhör dock inte de som riskerar att drabbas.

Knaster:Nej, jag tipsade henne inte om det men nu när jag tänker efter kanske jag borde ha gjort det.
Tur att mina kommentatörer håller ställningarna här när jag är lite off.

Erika: Ja, man blir glad!

Helena: Anytime!

Joanna: Mm, brukar säga det till mina elever. Det är när man frågar man lär sig. Ibalnd kommer de t o m själva på svaret bara av att formulera frågan.

Tvillingen: Vilka två saker??? Va?

S: =)

Maria: You're welcome!

nillas liv på pinnen sa...

Madlar: Så gott det går med min skolios!

Marina: Sorry to say, men jag tror den här personen är lite för ung för att ha lärt dig räkna. Inte för att du är gammal, men, ja, du vet, det finns folk som är yngre än oss...

Titti: Från en lärare till en annan... =)

Mocka: Haha, nej, det kan man inte säga.

Lisbeth: Precis! Har man inga kan man ju inte skriva om dem.

frunatmaken: Jag skulle nog prata lite snabbare med dig om det behövdes... Man är väl anpassningsbar. Men inte jättesnabbt, det ligger inte för mig.

Markattan: Vi kanske skulle slå oss ihop och starta Sveriges bästa skola?

Karin: Jag blundar och låtsas att Skolverket inte finns. Skulle man hela tiden bry sig om vad de tycker skulle inte mycket bli gjort.

Cat: Visst är det bra att vi finns!

Mika: Givetvis! =D

fruntimmerslivet: Man kan alltid hoppas!