onsdag 30 maj 2012

Jag har kommit på det

Nu vet jag vad jag 'gjorde' med min gamla cykel. Märkligt att jag inte ens tänkt på det. Å andra sidan är det mycket man gör på daglig basis utan att man tänker på det.
Sista tre hundra metrarna till mitt jobb består av kullersten. Och då menar jag kullersten och inte gatsten. Runda fina stenar som legat där sedan 1200-talet, tror jag. Eftersom jag alltid är i sista minuten när jag närmar mig min skola cyklar jag i hög hastighet över de där kullerstenarna. Studsar fram på raksträckorna, *pang*pang*pang*pang*, och kör om så att jag ligger i kurvorna - allt för att spara varje möjlig sekund. (Maken har jag tippat av i ett tidigare skede, om ni undrar.)
Varje gång känns det som att jag får hjärnskakning, och vore man en ansvarsfull cykelinnehavare skulle man kanske fundera på hur cykelkraken upplever det hela? Idag, när jag kom finåkande på min nya röda cykel hoppade jag per automatik av när kullerstenarna började. Per automatik. Det var skyddsinstinkten som slog till. Ville skona den lilla jordgubben. Frågan är vad jag hade emot min gamla cykel? Jag är i princip emot att kvinnor har skuldkänslor annars skulle jag absolut ha det, känner jag. Massor.

8 kommentarer:

Vero sa...

Hahaha... Jag skaffade punkteringsgaranti på mina nya däck till cykeln. Det ska helt enkelt inte gå att få punka på dem sa försäljaren och gav mig ett års garanti. Tycker jag var bra!

Magica de Hex sa...

Intresseklubben antecknar. *gäspar*

Knasterfaster sa...

Jag tycker att kommunen ska betala din nya cykel för det är kommunens fel att den har gått sönder på kullerstenarna. DESSUTOM är det kommunen som vill att du ska komma till jobbet på heltid i höst. Då kommer du slita mer på cykeln än du hade gjort om du hade arbetat mindre.

Singelmamman sa...

Fast jag säger tvärt emot Magica. Jag vill hänga med dig om dagarna! Dock ej skjutsas på en cykel ner från trottoarkanten. Men hänga med dig, det vill jag!

Duktiga Tjejen sa...

Något annat: Ser att du läser "den motvilliga resenären" nu. Gillar du den? Jag började på den för ett par år sedan och tyckte att den var så tråkig, så den står halvläst i bokhyllan...

Ulrika sa...

Skuldkänslor.. vad är det?

cat sa...

Oj nu tycker jag allt lite synd om din gamla Monark!

nillas liv på pinnen sa...

Vero: En sådan garanti skulle jag behöva!

Magica: Ha, jag vet nog hur intresserad du är. Det är för din skull jag tagit närbild på kullerstenen till dagens inlägg.

Knaster: Just det! Jag ska ta det med min chef. Hon kommer säkert föreslå att jag cyklar en annan väg istället men då kommer jag stå på mig!

Singel: Tack, rara du! Jag hoppas du kommer hit snart och gör det.
För övrigt vill Magica också hänga med mig, hon har bara svårt att uttrycka det.

Duktiga tjejen: Jag gillar den Motvilliga resenären! Mycket. Några delar är kanske lite tunga, men ändå: gillar.

Ulrika: Åh, vad kul att se dig! Jag har ingen aning om vad skuldkänslor är för något, det är inget för moderna kvinnor som du och jag!

Cat: Ja, fast jag tycker inte man kan säga att det var mitt fel att den gick sönder. Lite får den skylla sig själv och resten är kommunens fel.