måndag 28 maj 2012

Ny dag, nytt inlägg

Men vad fan sjuttsingen ska jag skriva om?

Auberginen, kanske? Den står och stampar sedan x antal dagar tillbaka. Jag är inne i en tänkande fas, (kan vi säga). Jag har idéer om hur jag ska gå vidare, men de är för luddiga för att få ner på pränt. Jag önskar att ni kunde hjälpa mig, och det kan ni kanske? Ge mig några intressanta situationer som en medelålders man kan hamna i! Och nu snackar vi inte situationer, utan situationer. Tänk att man ska ramla ur hängmattan när man läser dem.

Jag väntar här medan ni tömmer era kreativa ådror.

13 kommentarer:

Agneta sa...

Eh, min ådra är tyvärr redan tömd. Men på vad har jag ingen aning om. Inte är det min bok i alla fall.

Kati sa...

Jag tror det måste komma från författaren för att det ska kännas trovärdigt för den och den karaktären och för ditt sätt att skriva och skapa intriger, för att inte tala om att det ska passa in i storyn. Det ska ju inte bara vara händelser som är roliga, de ska driva berättelsen framåt och vara relevanta, berätta något om karaktärerna.
Försök att brainstorma lite i ett anteckningsblock. Det brukar hjälpa mig jättemycket när jag inte kan bena ut idéerna i ren prosa. Gör en outline om du inte gjort det redan, det kanske kan hjälpa med. Eller skriv ner alla idéer på post-its.

Marina sa...

Jaa du, vad denne man med ett brinnande auberginintresse(?) ska råka ut för, det ska bli mycket spännande att få ta del av en dag - för det får jag väl!?

Magica de Hex sa...

Situationer? Något exempel kanske, så man fattar? Eller menar du typ att repet går av när han nästan vunnit Femkapen?

reneesfotoblogg sa...

Vad är problemet? Du har ju mig!

nillas liv på pinnen sa...

Agneta: Men fyll den då! Jag behöver hjälp, för bövelen.

Kati: Menar du att jag ska göra allt jobb själv?! Vad ska jag då ha er till?

Marina: Mycket tveksamt, mycket tveksamt...

Magica: Det var ju roligt att NÅN kom med ett förslag i alla fall. Inte världens bästa, men här får man tydligen inte vara kräsen.

Renée: Hm, är osäker på om det är DEN sortens roman jag skriver... Men blir jag tillräckligt desperat så kanske...

Kati sa...

Hihihi. Tyvärr menar jag nog det. :)

Mette Ottosson - fotograf i Båstad sa...

Jag tycker du ska göra studiebesök på ställen där dråpliga situationer kan uppstå. Nu är jag ju inte medelålders så jag har ingen aaaning om var, men kanske nåt dansbandsställe? Låter som en Börje kan hamna där. Arbetsförmedlingens reception? Tjuvlyssna på folk i mataffären? Eller nåt. Heja dig! Du är så duktig.

Karin Englund sa...

Här får du en lämplig situation, som kräver ditt intellekt och din humor att ro i hamn:

Antag att Börje vänstrar med en kvinna, som han brukar träffa sena kvällar. Han ser dock till att hinna hem i såpass tid att ursäkter kan godtagas om jobb, affärsmiddag etc. Men så en natt när han ligger hemma i sin säng bredvid hustrun vaknar han med ett ryck i fyratiden, tror att han är hos älskarinnan och utbrister "Herregud, är klockan så mycket! Jag måste rusa hem omedelbart!"

Jag vet fortsättningen på detta drama, men jag tror att du kan överträffa verkligheten där!

nillas liv på pinnen sa...

Mette: Nu fick jag en idé! Ha ha. Tack för det.

Karin: Mitt intellekt och min humor! Nu blev du min favoritbloggläsare.
Ja, en sådan där intressant scen kan nog utvecklas i mustig riktning. He he. Tack för tipset!

Knasterfaster sa...

Jag vet en sådan där medelålders man som vänstrade. Det började med att han skickade sitt nya telefonnummer till alla sin kontakter i mobilen. Sedan ledde det ena sms:et till det andra. En eftermiddag stod han hemma i hallen med träningsoverallen utanpå kostymen. En annan gång hittade hans fru ett kvitto på en hyrbil fastän han sagt att han var på ett möte i staden där de bodde. När han köpte sig en ny överrock till jul började frun och svärmodern bli misstänksamma eftersom han aldrig hade intresserat sig för kläder förut. Det här är en förkortade version av en sann historia.

Mette Ottosson - fotograf i Båstad sa...

Åh, så bra att jag äntligen kunde hjälpa till!

nillas liv på pinnen sa...

Knaster: Träningsoverall över kostym känns spännande ... och ganska avancerat. Vem ville han impa på, kan man undra?

Mette: Äntligen? Du är ju en av dem som hjälpt till längst på den här bloggen!