onsdag 22 augusti 2012

Jag grävlingen 1-0

Vilket känns lite jobbigt eftersom jag är en blödig typ. Men nu är en fälla utsatt. Om det är en smart grävling som inte går i den får vi ändra poängställningen.

Grävlingar hör inte hemma i stan, det är bara det jag tycker, och därför ringde jag kommunens viltvårdare. Han kom som ett skott i sin gröna jeep och viltvårdarstass (tänk cool), och trampade runt vår altan en stund innan han drog fram fällan. Stackars grävling, känner jag. Men buren är ganska stor i alla fall, så den lilla skrutten kan röra sig där inne. Jag kommer höra när den kliver in för då smäller det till, blev jag informerad. Och grävlingen kommer rumstrera om där inne och föra oväsen. Stackars liten. Jag ska ringa viltvårdaren då, men helst inte om klockan är två på natten. Fast jag får det om jag vill. Det kan man kalla service. Trehundra kronor kostar kalaset.

Det var vår granne som gjorde mig uppmärksam på att vi nog hade en grävling i vår trädgård. Han (grannen) stod och tittade ut genom fönstret härom natten då den lilla gynnaren kom utskuttande från vår trädgård. Jag trodde inte mina öron när han berättade det. Grävlingar inne i stan ingår inte i min världsbild. Efter lite efterforskningar visade det sig att en annan granne lite längre ner på gatan också haft grävlingar i sin trädgård. Där hade de underminerat ett förråd. Jag hoppas vår grävling gått mer varsamt fram under vårt hus. Och att hen bara är en. Tyvärr är min make (som borde vara hemma och skydda mig från livets besvärligheter) i England, så i natt kommer jag ligga på aga och vänta på att det smäller och rumstrerar. Jag tror det får bli öronproppar.

13 kommentarer:

Anonym sa...

Nej grävlingar hör INTE hemma i stan!
Man ser alldeles för många ihjälkörda på vägarna....
Så skönt att du kunde få hjälp.
Lycka till med sömnen.
Ann-Louisekram

Knasterfaster sa...

När jag var i 9-10 års åldern mötte jag en grävling på en stadsgata när jag var på väg hem från en klasskamrat. Det mötet kommer jag troligen aldrig att glömma! Hur vet du att grävlingen är i fällan om du inte hör den när den går i?

Osloskånskan sa...

Vi hade ju också grävlingar som bökade högljutt under terassen en tidig morgon, men jag trodde det var Maken som snarkade. Och vi bor ju lite mer i provinsen sas)

Marina sa...

Jag har full förståelse för dina blandade känslor, men som du sa...de hör ju faktiskt inte hemma i stan...

Singelmamman sa...

Hahaha! Osloskånskan. :-D
Jag tycker att grävlingar är fina, men om de förstör ska de bort. Det tycker jag om myror, spindlar, getingar och andra djur som förstör också.
Lycka till.

Magica de Hex sa...

"ligga på aga"?

Åsa Hellberg sa...

Haha, jag gillade det där med att maken skulle vara hemma och beskydda dig. Varför har jag så svårt att tro att det behövs?

Karin sa...

Vad kul att du använder uttrycket "ligga på aga"! Jag trodde det bara fanns norr om Dalälven. (Och här säger vi "på åga".) Svåröversatt till rikssvenska, men ack så användbart. Att ha åga i något, att vara ågsam, är ju att vara uppmärksam, med inslag av oro. Mycket användbara ord som vid närmare eftertanke inte bör översättas utan införlivas i rikssvenskan!

Märta sa...

Nej huvva! Grävlingar är inga mysdjur precis. Skulle inte för allt i världen vilja ha en på min gård heller och då bor jag ändå på landet..

Spader Madame sa...

Jag tycker också att grävlingsfällor är typiska makejobb. Hoppas att jag hinner gifta mig innan det flyttar grävlingar till Järvastaden.

cat sa...

Tyvärr ser jag bara ihjälkörda grävlingar :( Hoppas att den lille/lilla gynnaren inte får det allt för jobbigt i fällan.

Knasterfaster sa...

Hallå lever du?!?! Har du lyckat trassla in dig i buren tillsammans med grävlingen eller har du rymt med viltvårdaren? Du måste skriva något nu så jag vet om det blir något Friskis eller inte. *Hoppas*

Hanna Lans sa...

Jag hade tvättbjörn i min trädgård i USA. I stan. De badade i sonens uppblåsbara pool samt sov i hans lilla tält. Med tanke på all rabies de har därborta kändes det inte bra. Nu tycker jag mest det är gulligt. Även med grävlingar. :)