måndag 15 juli 2013

Ormbunkar och annat viktigt

Eftersom jag har köpt en ormbunke har jag läst på hur man sköter om en sådan. Vad de behöver och slikt. De behöver vatten. Som alla krukväxter, tänker ni nu lite halvdrygt, men en ormbunke behöver vatten på två sätt. Dels det vanliga vattnet i jorden i krukan och dels sprut på bladen. För att underlätta har jag ställt strykbrädan med sprutflaska på, i samma rum som ormbunken. Då har jag också någonstans att stryka, och det känns bra. Sakta men säkert växer mitt nya liv fram, som en späd ormbunksknopp strävar det uppåt och framåt.

Hur är det med era liv då?

16 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Tycker mest det står still och samtidigt rusar fram i blixtens hastighet.

Mvh, Hanna Ambivalent

Knasterfaster sa...

Ta med dig ormbunken in i badrummet när du duschar så att den får ta del av ångan. Det kommer den att tycka om. Sedan tycker jag att du ska läsa högt ur den beiga och auberginen innan du säger godnatt till den.

Knasterfaster sa...

Glömde. Mitt liv kan du läsa om på min blogg.

Småländskan sa...

Jodå, tackar som frågar. Mitt liv är ungefär som det varit i ganska många år nu. Eller inte HELA livet alltså, men delar av det, stora delar. Och det betyder att livet är ungefär sådär, varken mer eller mindre.
Ormbunkar har jag däremot inga, men jag har haft, liksom mycket annat som jag har haft. Om jag mot förmodan skulle skaffa en ormbunke vet jag exakt hur den ska behandlas! Inkl. gonattsagaläsning ur de där som Knasterfaster nämner. Om jag däremot inte skaffar nån ormbunke skulle jag vara glad för att läsa de där nämnda alldeles för mig själv, kanske t.o.m. lite högt.
Det var väl ett utförligt svar, eller hur?

Singelmamman sa...

Mitt liv? Ja det har jag undrat jag med.

Anneli Stålberg sa...

Uppåt och framåt! :)

Agneta sa...

Jag är lite grinig, på det där bortskämda, lite uttråkade jag-har-det-egentligen-för-bra-för-att-klaga-sättet ... Men vädret MÅSTE bli bättre. 18 grader är inte ok i juli.

Kalle Byx sa...

Låter hoppfullt.

Karin sa...

Här växer ormbunkarna kämpahöga. Undrar vad som händer om jag skulle duscha dem? Men jag hoppas att din ormbunke är av inomhussort, så att du inte riskerar att den tar över ditt hem i sin frustande frodighet.

Magica de Hex sa...

Du vill ha en definition på mitt liv? Eller liv i största allmänhet? Hugaligen.

nillas liv på pinnen sa...

Hanna: En sammanfattning som även stämmer in på mitt liv!

Knaster: Jag ska gulla så väldigt med den tycker du? Tur att jag bara har en ormbunke.

Smål: Mycket utförligt, tack! Då vet jag vad jag har att göra.

Singel: Det där som du svischar fram i på dagarna?

Anneli: Bra! Vilka andra riktningar som funkar finns det, liksom.

Agneta: Kom hit, här är det minst 22 grader, tror jag.

Kalle Byx: Det är det.

Karin: Jag ska nog hålla den kort om den försöker någonting.

Magica: Ditt liv räcker, tack.

Åsa Hellberg sa...

Jodå.

Knasterfaster sa...

Äsch, så jobbigt behöver det inte vara med flera ormbunkar. Om du har sju ormbunkar så kan du ta med dig en ormbunke varje gång du duschar. Om du duschar varje dag så får ombunkarna en dusch i veckan. Om alla ormunkar står i samma rum så kan du läsa för alla samtidigt.

nillas liv på pinnen sa...

Åsa: Bra!

Knaster: Haha, du är knäpp. :)

www.evaswedenmark.blogspot.se sa...

Ormbunkarna, de håller på att ta över min tomt. Meterhöga. Under dem dör allt. Jag bekämpar dem och vattnar dem inte, läser inte för dem, utrotar dem! Så olika kan det vara :)

cat sa...

Jo tack jag gör det bästa för att få mening i livet efter semesterns slut.
Kanske ska jag också ägna mig åt inredning lite till. Började min semester med lite förändringar hemma, men det finns säkert mer att göra.