tisdag 13 augusti 2013

Hur blir man tillsammans med någon?

Jag har tre förslag. Det första är för de som vill känna livet bulta i kroppen. Förslag två och tre är för de som skulle vilja känna att livet bultar i kroppen, men inte vågar.

1) Gå fram till objektet för intresset (ofi) och bjud hem henom. Förslag på replik: Hej, vill du komma hem till mig ikväll?

2) Titta på din ofi. Välj ett lagom avstånd. För nära kan skrämma slag på vem som helst och står du för långt bort ser inte ofi dig. Upprepa två-tre gånger per dag. Om resultat fortfarande lyser med sin frånvaro efter en vecka - byt ofi.

3) Babbelmetoden: Låtsas att du är intresserad av annat än det du egentligen är intresserad av (att få hem ofi till dig). Förbered en massa frågor och samtalsämnen som har med andra saker att göra och babbla på. Personligen tror jag inte på den här metoden. Orka, liksom.


Ett ganska magert knippe råd, kan man tycka. I synnerhet som jag är medelålderskrisexpert, specialiserad på Den nya våren och kärleksrelationers darriga inledningar. Men jag känner mig trygg i förvissningen om att ni kommer bidra med fler metoder. Om det finns några.

19 kommentarer:

Åsa Hellberg sa...

Jag fick napp på Nisse efter 26 år av trån både offensivt och senare långt bak i huvudet, trägen vinner hade du inte med på din lista.

Agneta sa...

Det var bra råd, Nilla. Tror jag.

Spader Madame sa...

Alltså. Jag blev ju ihop. Med Esset. På något sätt vara alkohol inblandat, jag säger inte hur. Vi KAN ha varit litet fulla. Kanske. Ibland underlättar det. Det blir inte så mycket babbelmetoden då.

Singelmamman sa...

Blir ju fundersam på om det tog 26 år fö Åsa H att få fatt på Nisse efter 26 år. I så fall känns det läge att utbrista "orka vänta". Annars tror jag mer på direktkontaktsfrågor.

Cicki sa...

Jag körde med att jag hade en trasig dator. Vilket var sant. Och raggade upp en dataexpert. Eller var det kanske tvärtom? Att han raggade upp någon med trasig dator? Att vi hittade varandra via nätet är iaf sant. Och man blev som en fjortis igen! Man är aldrig för gammal för en flirt!

Karin sa...

Tycker tvåan verkar mest lovande. Med ett par tillägg:

– Titta mycket noga på ditt ofi i olika belysningar och bedöm beteendet i olika miljöer.
– Ta grundliga referenser, gärna från ditt ofis ex.

reneesfotoblogg sa...

Refererar till min förra kommentar och så skulle jag gärna vilja veta vad ofi står för?
Och ja, jag är en överlevande dinosarie från någon djävla period men betänk då vilken livserfarenhet jag har!

Mika sa...

Alltså. Jag tror på ettan. Men: det finns en viss risk för att det blir ett väldigt intimt för tillfället förhållande.
Fasiken... Jag tycker att du ska gå på trean: babbla om vädret och helt apropå säger du: förresten ska du me ut ch äta?
Det är en viss fördel om klockan är lite mer än 10 på förmiddagen. Då hinner du prata lite mer med ofi och själv bestämma om ofi verkligen är en ofi. Om ofi är en ofi så vet nu ofin att hen är det och det kan skapa ett intresse för sig som ofi. Oki?

Kram

Magica de Hex sa...

För det första: vad betyder ofi?
För det andra: min dotter har just träffat " mannen i sitt liv" på Match.com. De är typ fyrtio. Pilutta er.

Knasterfaster sa...

Nu vet jag hur man blir tillsammans men jag undrar: När är man tillsammans? Från vilken tidpunkt räknas det? Räknas det från svaret "ja" på frågan "vill du följa med hem till mig?" Om förhållandet är ett distansförhållande och inga kontakter sas sker irl, när börjar förhållandet då? Måste man bestämma gemensamt att "nu är vi ihop" eller är det något man kan ta för givet efter ett tag?

Mika sa...

Kära Nilla.

Jag undrar när man vet att man är medelålders? Är det speciella symtom man bör uppvisa eller går gränsen vid en viss ålder? Kan man gå hela livet utan att vara medelålders och är det positivt eller negativt att vara medelålders?

Från
en som kanske möjligtvis tror att hon är medelålders.

nillas liv på pinnen sa...

Åsa: Grattis! Om tjugosex år är jag sjuttiosex, hoppas att jag fortfarande är på alerten då.

Sos: Spara dem för säkerhets skull.

Spader: Gäller bara att man ligger med rätt person då ...? Eller så tar man den man ligger med och dumpar den man tänkte ligga med men missade när man tog sikte. Jao.

Singel: Jag tror att du kan fixa det snabbare. Speciellt om du kör direktkontaktsfrågor. Har du några på lager?

Cicki: Åååh, låter så najs. Tror jag släpper datorn i golvet.

Karin: Fast det där låter tidsödande ...?

Renée: Herregud, jag skrev ju ut betydelsen! Läs om, läs rätt!

Mika: Men orka ...

Magica: Herregud, en till ... Läs Renées svar!
Just ja, nätdejting finns också. Men vem vill ha en man i fyrtioårsåldern? Va?

Knaster och Mika: Ska samla ihop och sortera era frågor. Hänga upp dem i färgordning. Sedan kommer de i ett inlägg, var beredda. Men det kan dröja förstås.

Anonym sa...

Eller så går man till sin ICA-butik, ställer sig utanför och pratar i telefon tills det dyker upp en gammal flamma helt oförhappandes. Beror på hur gott om tid man har. Förstås. Sen kommer den gamla flamman fram och man börjar prata. Lite gamla minne och lite nytt. Sen säger man sitt telefonnr till varandra och går hem var och en till sitt. Förhoppningsvis ringer man varandra inom kort, går en promenad, kommer på att det var ju trevligt, blir kär och så lever man lyckligt i alla sina dagar. I alla fall flera dagar. Lite extrabonus på ICA-kortet liksom.
/Cina

Knasterfaster sa...

Ps. Jag har aldrig tyckt om ordet sambo. Ofi tycker jag om. Kan ofi användas på samma sätt som ordet sambo?

Småländskan sa...

Jag minns (ja, faktiskt) att jag gick baklänges hem för att inte missa OM Han (med stort H) kom cyklandes där bakom. Det gjorde han inte, men efter vår första dans, ja då var det liksom klart. Jag var 15 då. Jag var 19 när vi gifte oss. Jag var 25 när vi fick barn. Jag var 40 när vi skilde oss.
Han var min bäste vän, den absolut bäste man jag nånsin träffat.
Han finns inte längre... men jag minns och jag blir glad av att minnas.

Småländskan sa...

Just det ja; prova att gå baklänges, om utifall att...
Efter 40 träffade jag en annan riktigt bra man, trots att jag tittade framåt. Eller kanske tack vare...
Vi hade ett kanonliv tillsammans, men det blev liksom som det blev. Han finns alltså men inte längre i mitt liv.

nillas liv på pinnen sa...

Cina: Hm, jag har två ICA-butiker, en åt vart håll. Jag får ta den ena jämna datum och den andra udda, och hoppas på att min drömofi inte kör tvärtom.

Knaster: Ofi är ett fantastiskt ord med enorm potential. Testa det på din sambo får du se.

Smål: Mmm, jag gillar idén med att gå baklänges. Ska börja med det. Så rart på något sätt.

Katarina sa...

Tack för tipsen. Jag ska spara dem tills jag känner mig redo. Just nu känner jag mig varken värdig eller redo och tänker gå framåt med blicken i backen.

nillas liv på pinnen sa...

Katarina: Värdig är du. Men redo kan det ju dröja innan man blir.