torsdag 29 augusti 2013

Ikväll har jag bytt vattenlås

Hur många av er har gjort det ever? Inte en enda, skulle jag tro. Inte för att jag har några fördomar mot mina bloggbesökare men jag slår vad om att ni inte ens vet vad ett vattenlås är. Än mindre har ni bytt ut ett. Jag kan ha fel, men det tror jag inte. (Och har jag fel så är jag tacksam om jag slipper höra det, tänk på att det här är min blogg, min världsbild, min snuttefilt.)

Först åkte jag och köpte vattenlåset, och sedan monterade jag dit det istället för det gamla som jag då hade tagit bort. 'Montera' är ett stort ord och jag kan avslöja att det bara är att bända, trycka och skruva lite, sedan är det klart. De som brukar använda sig av ordet 'montera' vill nog bara att det ska låta märkvärdigare än det är att skruva grejer. Så fort det är fråga om att skruva så är det så satans avancerat så det finns ingen hejd på det. Herregud.

Eller hur?

13 kommentarer:

Spader Madame sa...

Min farsa var rörmokare. Bara så du vet. Nej, jag har aldrig bytt ett vattenlås. men tyvärr vet jag vad det är. Värdelöst vetande om du frågar mig. Bridge däremot. Really important.

Snyggt bänt, tryckt och skruvat!

Gafflan sa...

Jag säger ingenting (om vattenlås) så har jag inget sagt men bra jobbat Nilla. Skruva ska man (som i detta fall är min make) inte ge sig på och det mesta som jag skruvar upp eller ner är olika gardinstängers fästen (jaa jag vet att man kan ha fler hängandes bredvid varandra men...nu var det maken som skruvade upp innan jag hade tänkt färdigt... Ja, du ser hur mycket bättre det hade varit om jag hade fått skruva från början!)

Åsa Hellberg sa...

Vattenlåset är väl där all skit fastnar och som man måste rensa när vattnet börjar rinna trögt??
Har aldrig bytt mitt.

Cicki sa...

Jag vet vad ett vattenlås är, men har aldrig bytt något. Jag är klart imponerad.

Marina sa...

Det lät komplicerat - och jag tycker absolut att du ska hålla fast vid den avancerade varianten, den där du monterade vatenlåset och inget annat!

Katarina sa...

Jag råkar också veta vad ett vattenlås är, men det skulle aldrig falla mig in att ens försöka byta ett.

Inte nu när jag vet att jag kan ringa dig om jag behöver få det gjort. ;-)

Knasterfaster sa...

Jag säger inget men jag tycker om att dreva. Jag drevade med lin när jag bytte armaturer på tvättställen här hemma hos oss. Du behöver inte bry om det för det jag gör räknas ändå inte. Måste ändå påpeka att vattenlås är livsviktiga för i dem fastnar guldringarna om man råkar tappa dem när man tvättar händerna. Nu när jag tänker på allt det här så tror jag att jag var rörmokare i mitt tidigare liv och nu blir jag ledsen över att jag inte är det i mitt nuvarande. Bra, väldigt bra jobbat Nilla. Verkligen.

Karin sa...

Ledsen om det här kommer som en chock för dig, men jag har också...

Som en liten tröst kan jag berätta att jag förstörde det först, ett gammalt rostigt vattenlås av gjutjärn som inte tålde den starka lutlösning som jag använde som propplösare. Både propp och vattenlås löstes upp liksom. Så det var bara att skaffa ett nytt och, just det, MONTERA.

reneesfotoblogg sa...

Min hårfärg är mycket ljus.....

Hanna Lans sa...

Klart jag har bytt vattenlås! Men bara på handfat. I toaletter har jag bara fixat flottörer som inte fungerat som de ska. Jag rensar också mina egna avlopp från en massa geggigt hår och har nog aldrig krävt av en respektive att han skulle göra det. Kanske bör jag tillägga att jag fick en fullt utrustad verktygslåda innan jag började första klass, och inte fick leka med Barbies, för de var för verklighetsfrämmande. Istället fick jag leka med gummitroll ... Ja, jag är en sann produkt av 70-talet.

Fotograf Mette Ottosson sa...

Well done Nilla!!!

Magica de Hex sa...

Ja ja.

cat sa...

Har bara haft oturen att rensa vattenlås, men har aldrig bytt något.