torsdag 8 augusti 2013

Nu är det augusti

Sedan slutet av april har jag skrivit hundratusen ord. Det är en till storleken högst berumpelig roman på sisådär trehundra sidor.

Fast nu är det inte en roman jag skrivit utan dagbok. Man kan undra om så himla mycket hänt i mitt lilla liv de senaste månaderna att det behövts hundratusen ord för att skildra soppan, men tydligen lever jag ett händelserikt liv. 

En del upprepningar finns där nog (läs: ältande) och tar man bort svordomarna kommer texten kanske ner i give and take åttiotusen ord. Men ändå. Åttiotusen ord är mycket, jag är förvånad själv. Orden har sprutat ur mig som hagelsvärmar, och skrivlusten har varit konstant, ta mig fan. Många gånger när jag varit på väg ut genom dörren, picknickkorgen packad och den syrénfärgade bikinin på (till exempel, alltså), har jag stannat upp mitt i steget och: 'Eeh ... jag ska bara ...'

Skriva lite i min dagbok. Och in igen med picknickkorgen i en vid båge genom dörren och sedan har jag suttit framför datorn och skrivit ner senaste händelseförloppet och, inte minst, mina reflektioner runt det. Herregud, vad jag kan reflektera, ni har ingen aning. Så att håret krullar sig.

Vad får ert hår att krulla sig? 

12 kommentarer:

Hanna Lans sa...

Orättvisor. Inte bara mot små och fattiga, utan i samhället i stort. Små människor som tycker sig vara stora, är en annan sak som får mitt hår att krulla sig. Fast sak nr 2 är ju helt klart besläktad med sak nr 1.

Singelmamman sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Agneta sa...

Fuktigt väder får mitt hår att krulla sig.

reneesfotoblogg sa...

Vissa saker får mitt hår att krulla sig, ställa sig på ända och då är det oftast av någon positiv sinnesstämning.
Andra saker får mitt hår att rakna men ändå ställa sig på ända på något vis, t o m gråna och då är det väldigt negativt.
Ibland håller jag på att bli flintskallig för när det är riktigt djävligt så sliter jag mitt hår i förtvivlan.
Nu för tiden har jag mest bara vågor i håret (och vatten i knäna).
Ja, ja jag vet, den är gammal men det kan ju vara roligt ändå.
Hur var grekerna förresten?

Singelmamman sa...

Mitt korta hår, det kan krulla sig rejält faktiskt, krullar sig oftare av positiva orsaker än av negativa dito. En god bok, en god middag, en träff med goda vänner, det får håret att locka sig av glädje. Dock äter jag varken bok eller vänner.

Knasterfaster sa...

Fukt får mitt hår att krulla sig. Precis sådan fuktig väderlek som det har varit idag är den optimala krullingrediensen. Precis de ord som du har skrivit i din rubrik tånkte jag skriva i ett mess till dig idag men det stannade vid en tanke.

Småländskan sa...

Mitt hår krullar sig aldrig, oavsett dimma, regn och annat. Det är spikrakt! Men däremot kan det kännas som nackhåren krullar sig, kanske t.o.m. lite ovanför själva nacken...
då, de få tillfällen när jag verkligen upplever nåt, läser nåt (som jag gjort hela sommaren)m kanske bara är ute på en cykeltur och får ståpäls av allt det fina jag ser...glädje, lycka av att märka att sonens rygghelvete kanske avtar, det ger mig krull i nacken, ståpäls...och lite tårar

Marina sa...

Dagens väderlek får definitivt mitt hår att krulla sig. Och med tanke på hur blött det har varit idag, så hade säkert även benhåren krullat sig om de inte hade varit "sommaravrakade"...

cat sa...

Den totala bristen på hänsyn man möts av rätt ofta här och där ute i samhället får mitt hår att inte bara krulla sig, utan bli vitt dessutom.

Vad skönt för dig att du kan skriva av dig med så många ord som behövs :)

Kalle Byx sa...

Att inte skriva är inte bra, varken för håret eller något annat, särskilt om man har ord så det räcker till en berumpelig roman.

nillas liv på pinnen sa...

Hanna: Orättvisor får även mitt hår att krulla sig, herregud vad det kan krulla sig, I just say.

Sos: Ända sedan jag kom i puberteten har mitt hår krullat sig i fuktigt väder, om jag inte var så lat hade jag skaffat mig en plattång för länge sedan.

Renée: Stackars ditt hår, känner man spontant. Kan inte vara lätt att sitta på en så hetlevrad dam.
Grekerna lämnade jag åt sitt öde, något får de sköta själva, tänkte jag.

Singel: Nu blir jag lite orolig för jag har aldrig sett några lockar när du träffat mig?

Knaster: Ditt lata stycke!

Smål: Ett rygghelvete som förbättras kan nog krulla till vem som helst...

Marina: Vaxa istället, då krullar sig håren i hårsäckarna.

Cat: Att skriva är lovely!

Kalle: Mmmm. Precis.

Magica de Hex sa...

Fuktig väderlek och möjligen annan lek också ...