onsdag 6 augusti 2014

Då var det höst igen då

Har utvecklat en ny fin vana den här sommaren - tupplur efter frukost. Man sitter bara kvar vid frukostbordet efter intagen macka och inväntar dåsigheten. Sedan går man till sängen och vips sover man.

Det jävliga i kråksången är att man inte kan fortsätta med det när man börjar jobba igen. Jag börjar jobba på måndag. Äntligen. För även om jag kommer sakna mina tupplurar så ser jag fram emot ett högre tempo i tillvaron. Lite marschtakt och vinddrag i lockarna. Jaga fram i korridorerna och svära över sena ankomster. (Min egna, alltså.) Irra runt halvspringande och inte hitta till konferenserna. Glömma det jag behöver ha med mig till lektionerna, och sprinta tillbaka till arbetsrummet för att hämta. Göra oväntade utfallssteg mot elever som är försjunkna i sina mobiler istället för att lyssna på mig. Göra lika oväntade hopp (sk skipping) framme vid whiteboardtavlan för att bibehålla elevernas uppmärksamhet.

Man kan undra varför jag tränar på min fritid. I sanningens namn får jag tillräckligt med motion på jobbet. Men man vill ju leva ett aktivt liv, det är ju det. Man vill inte bli försoffad. Man vill vara vältränad. Stark, smidig och välgymnastiserad. Vig, fjädrande och elastisk. Töjbar, sviktande och eterisk. Inverterad.

Vad vill vi mer vara?

10 kommentarer:

DDT sa...

Jag skulle gärna vilja vara rasande effektiv. Om man får önska sig, alltså.

Spader Madame sa...

Snygga?

reneesfotoblogg sa...

Släta som barnrumpor både i huvud och röv, ha ett intellekt som hela akademien men ha barnasinnet kvar. Dessutom ska sexlivet vara som en nyförälskelse men avancerat som en porrfilm, lyckan ska stråla runt dig och du ska göra omgivningen euforisk med din blotta närvaro! Var det något mer du ville veta?
Trevligt att höra ifrån dig förresten!

Singelmamman sa...

Strukturerad. Eller vill o vill. Jag vill ha mer tid.

Markattan sa...

Alla vill vara glasverandaägare och snart är jag där. De egenskaper du räknar upp passar alls inte där.

Markattan

Knasterfaster sa...

Smart det där med tupplur efter frukost! Jag vill vara glad och nöjd.

nillas liv på pinnen sa...

Tjockisen: Rasande effektiv? Det räcker inte med effektiv?

Spader: Fast det är vi ju redan! Glömde du bort det?

Renée: Oj, allt det där vet jag verkligen inte om jag har lust att sträva efter. Men det vill du, alltså? Enligt devisen: Sikta mot stjärnorna så hamnar du i trädtopparna?

Singel: Strukturerad låter så jävla tråkigt, så jag tar mer tid.

Markattan: Fast att vara eterisk i en glasveranda låter väl fint?

Knaster: När du säger glad och nöjd tänker jag osökt på hemmafruarna i tvättmedelsreklamerna. Jag vet inte ...?

Karin sa...

Jo, man kan fortsätta med det när man börjat jobba. Enda kruxet är att man måste rucka liiite grann på sina vanor. Jag kom på knepet när jag jobbade i tropikerna i forntiden och det fanns möjlighet att få "early morning tea". Jag tackade ja, på villkor att det var kaffe. Så i halvsextiden fick jag en kopp kaffe och sedan sov jag skönt ett par timmar till. Och det har jag fortsatt med ever since. Jag justerar tidpunkten till det tidiga morgonkaffet i förhållande till när jag behöver vakna på riktigt. Minst en och en halv timmes sömn emellan känns lagom: Vakna åtta? OK, då blir det tidiga kaffet klockan fem, så hinner man dricka det i lugn och ro och garanterat somna om till halv sex.

cat sa...

Tillfreds och lugn önskar jag att jag vore :-)

Unknown sa...

Åskådare på Nillas lektioner?