torsdag 7 augusti 2014

Jag åker tåg

Man får roa sig bäst man kan. Jag har nya snygga vita (och lite blå) Asicsdojor, så de som ser mig här på tåget tror nog att jag ska springa halvmaraton i Stockholm i september. Men icke. Bara för att man ser ut som en atlet är det inte är säkert att man springer alla maratonlopp som anordnas. Tyvärr.

För man har kanske hälsporrar. I båda hälarna. Eller plantar fasciit, som det egentligen heter. Sjukgymnasten jag var hos förklarade att man får det om man är så jävla dum att man trappar upp löpträningen för fort. Hon var en surpuppa. Och typ förbannad. Hon tyckte att jag borde veta bättre, i min ålder och allt. (Vadå i min ålder? Så irriterande med folk som tycker man ska bete sig på ett visst sätt bara för att man är runt femtiotvå.) Hon berättade också att jag från och med nu tycker att spinning är den roligaste träningsformen eftersom den inte belastar mina plantar fasciitar. SPINNING ÄR ROLIGT. Jo, fast inte lika roligt som jympa, pep jag, men hon var inte den sortens vårdpersonal som har medkänsla med sina patienter så jag hade lika gärna kunnat vara tyst. Inte minsta lilla ömkan kom ur henne. En sådan sjukgymnast var hon.

Ska inte berätta att jag trots förbud jympade igår för då tycker ni väl också att jag är dum i huvudet. Men det gjorde jag, i alla fall. Jympade. På tå, förstås. Hade en ljusgrön träningstop på mig, vilket jag kan rekommendera om man ska jympa på tå. Fast ni får ta vilken färg ni vill om ni är på det humöret. Huvudsaken är att ni kör ett jympapass på tå.

7 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Hälar gillar tåg.

DDT sa...

Ett jumpapass på tå? Herreminje vad tungt det låter. Fast å andra sidan är min kaffekopp just nu så tung att jag med knapp nöd lyckas föra den till munnen. Nästa gång ska jag ha färre vikter på stången...

cat sa...

Föredrar att inte ta några jympapass alls faktiskt. Motionerar helst på eller bredvid häst :-)

Jag kan nog toppa din sjukgymnast, med den jag senast träffade. Inga sympatier där heller och han var dessutom 2 meter lång och byggd som en oxe. Har aldrig känt mig så liten och ynklig och rädd.

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Inte bara mina hälar, hela jag gillar tåg! Mycket.

Tjockisen: Det är bra att träna när man har träningsvärk, då går den över fortare. Jag skulle bli väldigt glad om du för att typ hedra mig körde ett jympapass på tå. Om jag kunde tvinga dig skulle jag göra det, men jag vet ju inte var du bor, tyvärr.

Cat: Är det något med hela sjukgymnastkåren...?

Cina sa...

Jag ska på mitt första jympapass för hösten på måndag. För övrigt nästan mitt första jympapass någonsin känns det som med tanke på dagsformen. Som inte är någon form alls.
Kanske ska jag liva upp det med att köra det på tå ändå? Jag kommer i alla fall garanterat att tänka på det……!!!! ;)

Karin sa...

Hörs ju på namnet ätt det inte är så kul: fascitar, faskitar, nä, sånt är inte bra. Spinning it is. Eller varför inte simning?

Fiken sa...

Griniga skitkärringar, inte genusbundet, ska man av princip inte lyssna på. Jympa på, på tå om det känns bra, och varva med spinning. Hälsporrar går över, förr eller senare... :) Synd på maran men det kommer flera