måndag 19 januari 2015

Stordåd nummer fjorton

Jag måste tyvärr foga ytterligare ett stordåd till min stordådslista. Då blir det fjorton, in alles. Ni får stå ut med det.

Så, mitt fjortonde stordåd att uträtta detta magiska år 2015:

Läsa en tjock bok! Den är på sexhundraåttio sidor.

Jag läser inte tjocka böcker av princip, men nu ska jag alltså göra det, som den principlösa bastard jag är. Det är inte jag som bestämt det, som ni förstår. Det är min bokcirkel. Jag protesterade, och redogjorde för mina svårigheter när det gäller berättelser som (nästan) aldrig tar slut, men blev obarmhärtigt överkörd. Som av en känslokall ångvält. Jag såg ledsen ut, men jag tror fan inte ens de märkte det...

Boken heter Ensam i Berlin, och jag har kommit till sidan femtio. Och bestämt mig för att åka ensam till Berlin när jag läst ut den.

Eller ... det har jag väl inte direkt, det var en idé som poppade upp i detta nu. Men någon glädje ska jag väl ha av det hela? Så jag kanske tar tåget till Berlin. Eller till Paris.

9 kommentarer:

Småländskan sa...

Den läser jag nu! Verkligen ett stordåd att komma igenom den, men värd att satsa på.
Strax, när jag går och lägger mig, ska jag börja på sid 599.

Marina sa...

Det kan ju vara så att det är ungefär samma känsla som om någon skulle be mig räkna ut en massa konstiga mattetal med bokstäver i istället för siffror, tror det heter ek...ekv...ekva..någonting...;) Skillnaden på dig och mig är då, att eftersom du bestämt dig för att genomföra en massa stordåd så kommer du säkert att läsa alla sidorna! (Jag har inte lovat något sådant, så jag kommer inte heller i år att befatta mig med sådana där konstiga matematiska uträkningar!)

Småländskan sa...

Läste ut stordådsboken i natt.Väl värd att läsa, men som sagt ett stordåd. Det är ingen snabb- eller skummaigenombok, utan man måste läsa varenda rad. Jag gillar egentligen inte "historiska" böcker, men just denna kunde jag ta mig igenom. Intressantare ju längre man kommer i boken.
Efter det kom tidningsbudet, alltid vid samma tid 03.15. Ett helt otroligt tidningsbud som alltid levererar. Det har jag också "sagt" henne, genom att klistra tack-så-mycket-kort på brevlådan.
Så var min natt. Efter 1,5 tim. sömn började jag dagen med att byta gardiner, förbereda desserten till lörd. Det blir blåbärsglass med kardemumma och whisky. Ja, den går att förbereda så långt innan. Ska upprepa nyårsmenyn, där vi var 4 tanter som hjälptes åt med maten. Nu är jag ensam att fixa densamma till 8 pers. Förrätten tar lång tid, mycket grejsande och hackande och så. Men jag
ser fram emot lörd. då jag ska träffa en f.d. arb.kamrat, som jag inte träffat på många år.
Hej och hå vad det (ibland) är härligt att vara pansjo!

Bitte sa...

Eller så kanske du kan läsa den ensam på tåget till Berlin? Varvat med ett och annat blogginlägg för att även tillfredsställa dina läsare? Den du! :-)

DDT sa...

Storartat! Du bara fortsätter att leverera. Själv tröstar jag mig med att det bara är januari och att jag faktiskt har jättemycket tid kvar att hinna med alla mina planerade stordåd. Vilken dag som helst kommer jag säkert att åka till tippen eller börja bygga tak.

Mian sa...

Saknar Den beiga... Ville bara säga det... 💚

Shamrock sa...

Själv älskar jag tjocka böcker (utom när jag ska släpa dem med mig)

nillas liv på pinnen sa...

Småländskan: Jag har kommit till sidan 166, vilket måste anses vara ett stordåd. I synnerhet som det är en så obehaglig berättelse. jag gillar inte obehag, jag vill helst bara sitta under min korkek och lukta på blommor. Och simma lite i Medelhavet, den typen av liv. Laga desserter kan jag väl också göra, bara det inte blir för ofta. Jag har en ugn som bränner vid allt jag stoppar i den, vilket jag tagit som ett tecken på att jag inte ska stå så mycket vid spisen.

Marina, Marina! Ekvationer som är så ROLIGT! Vet inte hur jag ska övertyga dig, men tänk på att du bara har ett liv!

Bitte: Att sitta på ett tåg någonstans i Europa och blogga lite låter som en fin aktivitet. Ska skriva upp det på min to-do-lista.

Tjockisen: Ha, du som bygger hyllor och gud vet vad. Stryk skulle du ha.

Mian: :)

Shamrock: Det tar ju så mycket tid att läsa tjocka böcker! Man hinner ju knappt leva själv om man ska hålla på med sånt.

Anna Christina sa...

Jag stod och vägde mellan den och Boktjuven sist jag valde bok, och Boktjuven vann. Den är också tjock. Boken alltså.