måndag 21 januari 2019

Min utveckling 2019

Det här året har hittills levererat en del överraskningar på det personliga planet. En är att jag blivit ordningssam. Det förvånande i den här kråksången är att jag tidigare trodde att jag var ordningssam utan att jag var det. Jag hade i själva verket en väldig oreda i mina förråd, garderober, skåp och lådor. Dvs alla utrymmen man kan stänga om. Men det syntes inte så jag visste inte om det.

Praktiskt, får man ändå säga.

Om än opraktiskt, på sitt sätt.

Självklart är det Skånes förtjänst att jag nu lämnat oredan bakom mig. Med försynta små skånska utrop gjorde han mig stegvis mer och mer medveten om kaoset, men också om möjligheterna till städning, rensning och omorganisation. Väldigt fint av honom, men givetvis tog jag jävligt illa upp de första två åren. Vem med självaktning skulle inte göra det? Mitt hem, min ordning! Och det var fan inget fel på den.

Fast kanske lite fel ändå. Det var i början av januari i år som jag insåg att Skåne haft rätt hela tiden. Som en polett som oväntat bara trillar ner. Eller hjärnceller som faller på plats.

Och nu är jag en ordningssam person.

3 kommentarer:

Markattan sa...

Härligt!
Välkommen i gänget som just fått ordning i skåp, lådor och garderober. För att inte tala om hur luftigt möblemang jag numera håller mig med. Skönt som tusan och vidare, jag är så glad att du bloggar igen ❤

Markattan

DDT sa...

Att bli en ordningsam person är något av en dröm för mig. Jag är mer ett vandrande katastrofområde. Men jag jobbar på det. Ett skåp i taget. Men det känns väldigt fint att se att det faktiskt är möjligt. Plötsligt händer det.

nillas liv på pinnen sa...

Markattan: Visste inte att det fanns ett sånt gäng, men det känns ju bra! Jag tycker om att vara i sammanhang. Och jag är glad att du kommenterar! <3

DDT: Ja, vem hade kunnat ana??? Man är så formbar när man är kär, väldigt bra ibland.