söndag 27 januari 2019

Nu skäms jag inte längre

Bästa sättet att hantera skamkänslor är att 'Lägga skammen där den hör hemma - hos den som gjort dig illa'. Källa: Året runt.

Så jag skickade en brevbomb och vips kändes det bra igen.

Skoja bara. Jag skickade ingen brevbomb, men en stinkbomb. Det är en liten tunn glasampull med ett innehåll som stinker förfärligt när det kommer ut. Vill man (av någon anledning) göra stinkbomber så blandar man saltsyra, kaustiksoda, smör och vatten. Det som bildas kallas smörsyra och det luktar förjävligt. Användningsområde: Endast din fantasi sätter gränserna.

Skoja bara. Givetvis lät jag skammen få fritt utlopp i min kropp. Kände på den både bak- och framifrån, för att lära mig något och nå nya nivåer av självkännedom. Stanna kvar i skammen och upplev den! Det är mitt råd. Du kommer bli en ny människa.

2 kommentarer:

Kalle Byx sa...

Har följt ditt råd och undrar hur länge jag måste sitta där och skämmas sen.

nillas liv på pinnen sa...

Kalle: Hm, det tog väl bortåt ett dygn innan min skam började ebba ut. Sen gjorde den en tillfällig comeback ett par dygn senare. Men det är säkert individuellt, vi har ju olika mycket skam i kroppen till att börja med. Jag misstänker att det också beror på hur många gånger man använt min metod. Ju fler gånger desto mildare skamattacker, tror du inte?