fredag 10 maj 2019

Nu har jag skånsk ordning och reda i min verktygslåda

Hur klarade jag mig innan?

Inte alls, har jag förstått. Hade systemet allt-ihopslängt-i-en-plastlåda, vilket också är ett system. Men inte ett bra, förstås, om man jämför med det skånska.

I vårt sydligaste landskap är en verktygslåda en verktygslåda, med en uppsjö av fack i olika storlekar. Som av en händelse övningskörde jag förra helgen till Biltema och köpte en. Min skånska influenser visade vägen. Till i förmiddags har den lilla grå plastpuddingen (verktygslådan, alltså) stått i min trapp och undrat var den hamnat. Men inte nu längre. För as we speak står den i min skrubb, fylld med alla grejer jag hade i min plastlåda uppsorterade i perfekt ordning. En skånsk, sålunda.

Sorteringsarbetet tog större delen av förmiddagen, för jag var tvungen att gå igenom varenda pryttel, en i taget. Det som var mest tidsödande: att fundera ut vad det var för pryttlar. En del var helt obegripliga. Förmodligen delar av något annat, men vad? Om man inte kommer på det kan man inte slänga dem, för tänk om man plötsligt saknar en pryttel som hör till någon grej som inte funkar för att man har slängt bort en viktig liten del?

Men nu är de i alla fall inordnade i fack, de små oklara tingestarna.

Det är de säkert tacksamma över.

3 kommentarer:

Markattan sa...

Skånsk ordning alltså. Hade ingen aning att det fanns en särskild ordning men jag är glad att jag har fått ett namn på mitt enorma behov att rensa, sortera, slänga och ordna.

Markattan

nillas liv på pinnen sa...

Markattan: Aha, du är också en sån. Märklig men väldigt söt.

Karin sa...

En kompis råkade ut för att hennes man gömde verktygslådan under sin säng eftersom han ansåg att hon slarvade bort hans verktyg. (Hon menade i stället att hon hade bruk för dem mer kontinuerligt än han hade.) Hursomhelst verkar ni ha ett bättre förhållande till verktyg, vilket ju är viktigt i en relation. Kompisen är numera skild.