tisdag 6 oktober 2020

Om ni trodde att jag var färdig så trodde ni fel

Jag ska förstås ha en skrivarhörna också. Med hög mysfaktor och utsikt över den ljuvliga lilla trädgården. Det är där jag ska skriva alla mina böcker som står på kö och väntar på att bli till. (Det är ett under att de inte redan sett dagens ljus när man tänker på hur ivrigt de köar.) 

Sen ska vi ha en stor TV. Vet inte var, för en sån passar inte in i mitt tänkta hus, men den måste in någonstans. Både Skåne och jag älskar att titta på TV, frågan är om det inte är vårt främsta gemensamma intresse. Det finns så många roliga program, ta vad som helst som exempel.

På torsdagar efter jobbet (mitt jobb) ska vi åka och handla så att det finns gott om mat när helgen kommer. Mat och godis, men inte så mycket godis, för vi kommer vara ganska måttliga med socker. Vi kommer hellre äta frukt. Jag vet att det låter tråkigt, men vi kommer vispa grädde till på fredagskvällen.

Efter frukost på lördagarna kommer vi ha några timmars fix och trix. Man måste ju sköta om ett hus med trädgård. Tillsammans kommer vi städa, reparera, påta och lösa problem. Efter att ha bockat av en rad punkter på listan kommer vi känna oss nöjda på djupet över det utförda arbetet och gemenskapen som det skapat. Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredställelse och är den grund på vilket samhället vilar, som Karl-Bertil Jonsson brukar säga (varje julafton).

Jularna kommer vi fira, men här gäller det att hålla in hästarna, är min erfarenhet. För höga förväntningar på julmys leder alltid till sorg och tandagnisslan. Det bästa är att begränsa firandet till en elljusstake. Bara en, den kommer kasta tillräckligt med juleljus över helgdagarna. Och hellre en för 49.50 än någon dyr sak som driver upp kraven på njutning. En elljusstake och raggsockorna på. Det räcker bra.

2 kommentarer:

Karin sa...

Det blir bra det där. Frukt är godis!

nillas liv på pinnen sa...

Nja, sådär bra ... Verkar lite tråkigt, eller hur? Saknar liksom bett.