söndag 4 oktober 2020

Vidare ...

Jag ska ha en trädgård också. Trädgård har aldrig varit min grej, men nu kommer det bli det, för av någon anledning har jag svepts med i den gröna våg som drar över landet nu i Coronatider. Jag vill ha en liten underbar trädgård, kort och gott, där jag i pallkragar ska odla sallad, lök, zucchini och potatis. Tomater också, mot en södervägg. På gräsmattan ska vi ha två stolar och ett bord med en blåvit-rutig duk. Där ska Skåne och jag sitta och dricka kaffe mellan arbetspassen i myllan. I tystnaden, så när som på fågelkvitter och vindens sus. Ingen jävla motorväg kommer brusa en kilometer bort. 

Inomhus ska det lukta fräscht och spraka hemtrevligt från kaminen. Vi ska ha pelargonier, och möbler som är funktionella och snygga. Vid det här laget har Skånes syn på vad som är funktionellt och snyggt kommit att sammanfalla med min, men han har trots det behållit stora delar av sin personlighet, och kommer således vara den som håller ordning och reda i huset. Inte för att inte jag kan hålla ordning och reda, men han är något bättre på det, och vi kommer leva efter devisen bäste man till pumpen, för att underlätta för alla inblandade.

2 kommentarer:

Karin sa...

He, he, zucchini ...

I en Wizzard of Oz-strip kan man läsa hur en kund på grönsakstorget frågar vad zucchinin kostar. Svaret blir att de är gratis.
– How can you afford that, undrar kunden förstås.
– People sneak up att night an leave them here, blir svaret.

Och så är det. Minns en zucchini-sommar då jag trots fantasifulla zucchinirecept (i allt, bokstavligen, t.o.m. sockerkaka) inte lyckades hålla jämna steg med växtligheten. Satsa på något mer svårodlat, är mitt råd!

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Ha ha, okej, det kanske är bäst då. Men jag gillar zucchini ...