söndag 29 november 2020

Lurad

Köpte i fredags två Aladdinaskar för blott 39 kr styck. Vilket kap! Jag behöver bara två askar under julhelgen och alltså kunde jag stryka dessa på inköpslistan, och gotta mig åt ca fyrtio intjänade kronor. Mmmm!

Bara att jag nu måste ta fram inköpslistan och skriva dit en igen, för jag har ätit upp den ena. Tre och en halv vecka för tidigt. Till absolut ingen nytta, det enda ätandet renderat är ett vagt illamående. Den kvarvarande asken kostade därmed 2 x 39 = 78 kr, kan man säga, eftersom den andra 'försvann'.

Jag ger mig fan på att chokladförsäljarna gör så här för att lura på oss mer choklad än vi egentligen vill ha. Choklad som med våld tränger ut apelsiner och nötter och späder på svenskarnas ohälsa. För ärligt talat; hur många äter apelsiner och nötter på julen nuförtiden? Min farmor och farfar gjorde det, men de är döda sedan länge. Chokladindustrin har utrotat dessa gamla fina jultraditioner. Dadlarna och fikonen också, för hur många äter dadlar och fikon på julen nuförtiden? De kan man nog räkna på ena handens fingrar.

Dessutom har jag ont i nacken. Så pass att jag inte kan sitta i min soffa. Lägger mig istället på golvet med benen högt och lyssnar på ljudböcker. När Gud stänger en dörr öppnas ett fönster, eller hur man nu säger ...

Trevlig första advent!

2 kommentarer:

Karin sa...

Onskefullt, det där med Aladdinaskarna!

När jag har mina starka moraliska perioden (few and far between) kan det hända att jag köper mig en Aladdinask, för jag vet att jag klarar av att bara ta de fem, sex bästa bitarna och sedan SLÄNGA resten. Men när jag misslyckas i mitt uppsåt och trycker i mig hela asken, ja då förbannar jag också Marabou, COOP och ICA och lovar mig själv att det var sista gången. Å andra sidan, 39 kronor styck skulle jag nog inte motstå ...

nillas liv på pinnen sa...

Karin: Dom satarna! Allt är deras fel.