Nu har jag köpt en klase påskliljor, en klase krokusar och en klase scilla, alla med vidhängande lökar. Det fanns inga färdiga arrangemang vilket innebär att jag nu måste leta reda på en ganska vid men inte så djup kruka, lite jord och...inget mer tror jag. Krukor och jord har maken i garaget. Sedan ska alltihopa ner i nämnda kruka med lökarna neråt.
Jag är faktiskt inte så korkad som jag låter, jag har grejat med blommor förr. Största problemet är nog att få det gjort, det är tur att maken kommer hem sent i kväll. Jag har inte packat upp blomstren ur kassen ens, trots att det är en och en halv timme sedan jag kom hem. De befinner sig i en påse under ett stort fluffigt lager av silkespapper eftersom jag tänkte att de behövde skyddas från frysskrumpningsdöden. Och snabbt cyklade jag hem, mitt fortaste. Förutom när jag var tvungen att vänta vid rött ljus. Då vände jag ansiktet mot den ljuvliga februarisolen och solade en stund. Nu hettar kinderna, i kväll när maken kommer hem kommer de ha en vacker solbränd ton.
Och nu (håll i er) bakar jag dessutom bullar! Inte nog med det; jag har köpt rosa strössel att blanda pärlsockret med. Allahjärtansdag-bullar, har ni hört talas om såna? Inte jag heller, men nu ska de bakas ut, de små rara degklumparna.
15 kommentarer:
Jag tog ut mina hjärtbullar med ett pepparkakemått - plättlätt!
Oslo: Ja men du ska ju alltid vara värst! Du får tänka på att jag är nybörjare i allahjärtansdag-branschen.
Har du några baktankar eller? Försöker du smöra? Detta verkar misstänkt!
mvh R
Så där ja. Så ska en make tas.
Jamen alltså, det var då f-n vad du är i hjärtetagen. Säger som renee; jag tror du har nån BAK-tanke!!
Men lycka till i alla fall!
Rosa strössel - men nu tog du väl i
ändå?!
Jag gav min Sambo en påse Ahlgrens bilar.
Vad duktig och pysslig du är
Det låter gott! Rosa strössel är aldrig fel :)
En sådan duktig bullmamma du är! Och rosa strössel!
Förtydligande: det heter inte rosa strössel, det heter kulörströssel (eller som en del säger karamellströssel), men absolut inte rosa strössel!
(Säger jag, som säljer strössel i alla dess färger och smaker).
Skit samma, det blir säkert goda allahjärtansdagskulörtkaramellströsselbullar.
Renée: Jag hade baktankar, det var då jag bestämde mig för att baka bullar. Och jag smörar alltid bullarna efter att jag kavlat ut degen, så också denna gång!
Åsa: Japp. Han kommer snart hem.
Småländskan: Det är svårt att låtabli att tänka på BAK när man planerar att baka. That's all I have to say on this topic.
Knaster: Ahlgrens bilar är ju som strössel fast större! Alltså måste det ha varit du som tog i. Fattaruväl.
Shamrock: Usch, nu blev det läskigt. Duktig och pysslig får mig att tänka på Christina Scollin.
Anneli: Nja, det finns väl maträtter som jag inte skulle toppa med rosa strössel. Men inte är de många!
Spader: Ja, du förstår ju bullbakandets ädla konst. Inte något för amatörer, liksom.
Småländskan: Det här hette jordgubbsströssel och det var BARA rosa. Bara bara bara bara bara bara bara rosa. Alltså var det rosa strössel.
*ger mig, händerna upp, böjd nacke*.. men bara lite. Jag snackar storköksströssel, du snackar troligen småpåseströssel med bara bara bara bara bara bara jordgubbssmak...
(Tar emot att erkänna, men jag gillar dig Nilla, trots allt). Hoppas bara bara bara bara att din familj uppskattar dina strösselbullar.
Kraaaaaaam
Småländskan: =)
Du är för himla rolig ;)
/ett fan
Det är nästan så att jag (som hatar att baka) blir sugen på att baka bullar. Eller så köper jag färdiga bullar och häller på rosa strössel. Nästa år.
Skicka en kommentar