söndag 21 mars 2010

Mer ångest

Sitter här, snart halv tolv på en söndagkväll, och försöker förtränga att det snart är måndagmorgon.
Hur gammal är jag på en skala, kan man undra, som inte tar mitt ansvar och går och lägger mig?

Men, men. Lika bra att på en gång avhandla det som behövs innan jag kan gå och lägga mig.

*harklar mig*

Har kommit på att novellen är dålig och befinner mig nu i operation övertyga-mig-själv-att-det-inte-spelar-någon-roll. Att jag t ex kan skriva nya noveller när jag inte är överspänd och prestationsneurotisk. Jomenvisst.
Och det är ju bättre att lyss till strängen som brast än att aldrig spänna bågen, som någon idiot sa.


Jaja, himla dålig är den väl inte. Men ganska dålig. Dessutom kommer den förmodligen inte publiceras som ett exempel på dålig novell (så jag får skämmas inför hela Sveriges befolkning), för så brukar de inte göra, de som anordnar den här tävlingen. Det är bra, för om de gjorde det skulle jag tycka det var jobbigt. OCH JAG TYCKER INTE OM NÄR DET ÄR JOBBIGT. Jag vill ha ett ojobbigt liv med början i morgonbitti. Ett lugnt och fint liv där jag är helt förskonad från idiotryck som att skicka in noveller till novelltävlingar.
Det är det enda jag begär.

10 kommentarer:

Mika sa...

Jag tycker att du ska lägga upp novellen här... så att man får läsa den!

Fru Venus sa...

Coola ner dig lite vännen. Jag har deltagit i novelltävlingar där jag inte ens vet var jag blivit placerad, men inte top 3 i alla fall, men vinnarna har för mig varit helt obegripliga! Så vad som är bra och vad som är dåligt, det är upp till läsaren :-) Jag har svårt att föreställa mig att den är SÅ dålig, annars skulle jag inte läsa din blogg! Ha en bra, ny dag idag!

Malla sa...

när jag skickade in min krönika så tyckte jag det var SÅ pinsamt så fort jag tryckt på "sänd" knappen - varför skickade jag den? skitdålig. Sen gick dagarna och jag liksom glömde det. Efter 2 månader fick jag ett mail att den var publicerad så - ge inte upp! :D Den är säkert urbra!

Koola Viola sa...

Nähä, jag tror novellen är alldes strålande faktiskt. För jag tycker din blogg är bra och om novellen är som bloggen så måste novellen vara bra. Annars kan du ge mig telefonnumret till juryn så ska jag prata lite allvar med dem.

Tänkte bara sa...

Vad skönt att du har oss att ventilera din nervositet med =)
När du minst anar det dimper det ner ett brev i lådan som berättar att ditt alster är publicerat.
Glöm att du skrivit något och börja skriva något nytt som gör att du släpper in nya tankar.

Gafflan sa...

...men såååå dålig är den säkert inte. Man är ju sin bäste kritiker. Tror nog att den håller :)

Ulrika sa...

Relaxa.

Du har inte skrivit en idiotnovell, du har kanske skrivit en vinnarnovell, tänk så istället.

Och har du inte skrivit en vinnarnovell så har du tamejtusan skrivit en andraplatsare. Värsta tänkbara så har du ju kammat hem fjärdeplatsen.
Bara en sån sak! Komma fyra bland tusentals skrivare, är inte det bra?

Maj Korner sa...

Nytt ordspråk till dig: Om man går genom livet med ospänd båge kan det hända att man trasslar in sig och snubblar på den och står på näsan i närmsta rännsten. Eftersom vårfloden är ymnig så kan näsborrarna fyllas med smält snö från december och orsaka förgiftning. Om man inte drunknar först förstås.

Så det var nog tur för dig att du spände bågen!

Hälsar "Idioten" :-)

stort och smått sa...

Det är en bra spänna bågen! Jag hejar alltid på när andra ska göra det, men är själv livrädd för den där strängen som brister...

Spader Madame sa...

Förbannade strängar och att man hela tiden ska vara så rädd?!? Vad kan hända... att de kommer hem och skjuter en som skrivit så förbannat dåliga alster... ibland undrar man vad man är så rädd för?

Kom igen -tror att novellen är fullständigt underbar! KRAM!