onsdag 16 juni 2010

Vad gör medelålders när de ska ha roligt? Del 1

I vår ålder ska man vara försiktig med sådant som klassas som 'roligt'. Alla som i mogen ålder satt sig i en bergodalbana "för det var ju så himla roligt när jag åkte bergodalbana 1976" vet vad jag pratar om. Att vara ute och festa till klockan fem på morgonen är heller inte att rekommendera hur kul man än minns att det var då man gjorde det varje helg, då i början på 80-talet. Ha party var också en höjdare, då i yngre dagar. Nu är dylika tillställningar en mardröm av dukningar, trettioelva smårätter, konversationer och för trånga skor.

Man får helt enkelt tänka i nya banor. Att blogga är ganska roligt. Sms:a kan också vara kul. Gå och lägga sig och sova när man är trött kan verkligen vara en höjdare. Cykla runt lite när det är fint väder likaså. Se det lilla i det stora och det stora i det lilla. Och blogga lite till.
Man kan också skratta åt egna och andras skämt som man har lagrade i huvudet. Som idag, på avslappningen efter jympan. Då kom jag oförhappandes att tänka på Knasterfasters kommentar på mitt gäddhängsinlägg, och där låg jag och försökte slappna av hoppande av skratt till tonerna av Fred Åkerströms Jag ger dig min morgon. Det var roligt.

25 kommentarer:

Knasterfaster sa...

Hahaha. Så roligt! Ps.
Idag kände jag mig väldigt mycket som en medelålders kärring. Jag hade en kaffetermos med mig då jag gick på stan!

Fru Venus sa...

Ha ha, det är en fördel med medelåldersroligt, det behöver inte vara så vidlyftiga grejer, precis som du skriver :-) Hur orkade man festa till fem på nätterna?? Kram

Singelmamman sa...

Toppen! Rådet att inte göra det som var kul -76 är ju lysande. Att göra tvärtom är ju redan mitt signum, och blogga gjorde jag inte då. Och det är ju jättekul, att blogga alltså.

Realisten sa...

1976 var jag två år. Jag kände ett extremt behov av att skriva det just nu.

Maj Korner sa...

Tänka i nya banor. Jaha. Är det nu jag ska börja lösa Melodikrysset och gå på Bingo också? Helst Bilbingo. Det har jag varit på en gång och jag höll på att garva läppen av mig. TUUUUT!

Anonym sa...

Oj oj... Medelåldern... En helt underbar tid egentligen...

Kris!!! Ja kanske går de flesta igenom en kris!! Livet föörändras... I massor...vissa krisar för att barnen är stora o flyttar...Andra för att de skiljer sig... Man vill ha förändring, men förändringen är skrämmande när den kommer...

Frågor som Var de här allt? Vem är jag egentligen? Vad ska jag göra nu? Dyker upp... Tankar om livet som varit o livet som komma skall... Ja de kanske blir kaos i livet helt plötsligt...

Helt plötsligt är de jag själv som är i focus igen. Efter många år då alla andra varit i focus.

Min kris kom(jag har ännu inte fyllt 38) o jag kan säga att den har gett mig så mkt...O jag har verkligen sökt igenom alla skrymslen inom mig för att finna mig själv... O jag tror faktiskt att jag idag känner mig själv... Jag vet vad jag vill ha ut av mig själv, mitt liv o dem jag har omkring mig...

Är faktiskt en väldigt lycklig människa idag...

Magda på http://magdafunderarnu.blogg.se

Ewa sa...

Just nu är mitt kärringfokus inställt på förhandling imorgon, om mitt anbud på mitt jobb. Surt. Men jag hoppas det går bra så jag fokusera på annat.
Du har så kuliga inlägg :O)

nillas liv på pinnen sa...

Knasterfaster: Under armen då?

Fru Venus: Ingen aning!

Singelmamman: Ja, jag hoppas att du efter dessa råd kommer få ett riktigt roligt liv.

Realisten: Rub it in, du bara.

Maj: Melodikrysset och Bingo låter ju inte så roligt i mina öron men skrattade du så där mycket så kan det väl kanske vara något?

Magda: Och en förälskad om jag inte har missförstått det hela...;)

Ewa: Ja, allt kan ju inte vara kul. Tyvärr. Men kul är det i alla fall att du tycker att jag skriver kuliga inlägg. Kul för mig åtminstone.

Äppelträdet sa...

Måste bräcka Realisten: 1976 var jag inte född. Så det var inte mycket jag gjorde då som jag inte borde göra idag.

Men det är bra att veta vad som väntar. Jag känner mig tämligen medelålders redan. Trebarnsmammor orkar heler inte festa hela nätterna.

Skånegrabben sa...

Hej

Jag säger...fortsätt gör det du gillar oavsett ålder...det håller dig yngre både kroppsligen och själsligt.....när jag inte längre får eller kan göra det jag även gjorde som ung....ja då är det dags att gräva ner mig...ha ha....

Tigris Predikantan sa...

Medelålder ... när börjar detta? Jag är nog inte där än men ... då har jag lämnat ... så var är jag? *ler*

Unknown sa...

Ja det är en väldig skillnad på vad som var roligt då och vad som är roligt nu. Man får anpassa sig helt enkelt...man är inte gammal bara lite äldre.

* M E T T E * sa...

Vi orkar fortfarande ha fest till morgontimmarna ibland. Det finns dock förutsättningar:

- vi är hemma hos oss (man pallar ju inte vara någon annanstans)
- man får ha mysbyxor på sig efter middagen
- det inmundigas (förutom en sjuhelsikes massa alkohol) minst fyra stora muggar kaffe under kvällen, två vid kl 23 och två till vid kl 02 (annars är det kört)
- min ogifta man spelar ashög musik så det GÅR inte att somna

Ovanstående är faktiskt 100% sant och inträffar ett par ggr/år :-)

Någon som vill komma nästa gång? The more the merrier, tycker vi alltid!

Ulrika sa...

Du har så himla rätt.
Det är mycket som inte är roligt längre, jag orkar inte ha så roligt längre kanske jag ska säga.
En rolig sak är ju faktiskt att gå och sova samt vila middag.
Bara en sån sak som en middagslur är roligt att få när man börjar känna av ålderna ;)

Katarina sa...

Jag tycker problemet är att alla andra blivit medelålders. Jag vill fortfarande gå på temafester där det bjuds på chili con carne och billigt rödvin. Där glas går sönder till höger och vänster och det dansas och hånglas in på småtimmarna.

Fast jag är glad åt att läsa roliga bloggar också. Men cykla runt och se det lilla i det stora kommer jag inte göra, det räcker att jag allt som oftast är ute och cyklar på jobbet.

Snäckskalsdalen. sa...

Lugn och ro, det är det bästa! ta det lite i piano. Stressat klart! Skönt.
Agneta kram

Tänkte bara sa...

Jag går fortfarande ut och partar, det är bara det att jag gör det tidigare. AW och hem vid 23-tiden är alldeles utmärkt.
Jag har oxå nöjet att kunna lägga mig i sängen och data, läsa eller bara flumma redan vid 19-tiden. Jag kan dricka öl tillsammans med ungdomar eller pensionärer och platsar och hänger med i snacket något sånär. Lär mig nytt från bägge håll. DET är roligt.

Märta sa...

Vafalls! Får/bör man inte festa till 05 längre!? Tror jag skippar den regeln för jag blir mer och mer nattuggla. Är nog inte i medelåldern. Har nog en försenad pubertet! (Om man nu kan ha gäddhäng i puberteten..)

Speja sa...

Jag har alltid varit extremt lättroad, så jag undrar om det verkligen har med åldern att göra? Eller kanske är jag ännu mer lättroad nu...ramlar nästan under bordet av skratt när barnen berättar Bellmanhistorier på sitt sätt eller när jag ser på Bolibompa. Gillar också att cykla runt lite, sitta på en sten och fika eller bara finurla på saker och ting. Hoppas att mina barn blir likadana. Det är bekvämast så...

Bittan sa...

Så underbart skönt att man ändå kan finna nya vägar att roas på.Att vara ute o festa kl fem är alldeles för tröttsamt ;-)ORKA näe. Ha nu en skön helg. Kram

nillas liv på pinnen sa...

Äppelträdet: Ungdomar! Säger jagbara.

Skånegrabben: Fördelen med att bli äldre är att det inte finns någonting som man inte får göra...
Förutom att bryta lagen, om man nu ska vara noga.

Tigris: Ja, var är du???

Olle: Fast du borde kanske ta upp lifeline? Eller dylikt.

Mette: Det där med mysbyxorna låter som min melodi. Men uppe sent på natten...?

Ulrika: En middagslur kanske man skulle ta? Klockan är typ halvsex, är det för sent?

Katarina: Oj!

Snäckis: Just nu har jag stressat så klart att jag håller på att somna.

Tänkte bara: Det låter kul.

Märta: Den försenade puberteten gick jag igenom när jag var i 25-årsåldern, men vi är ju alla olika.

Speja: Låter som ett ganska bekvämt liv. Jag är också en väldigt lättroad typ. Kan skratta åt mina egna skämt så att jag ramlar under bordet. Min omgivning är inte alltid lika road.

Bittan: Tack detsamma, jag ska ha en helg i det totala stiltjets tecken. Hoppas jag.

Miss Upsey Daisy sa...

Jag tycker lite synd om människor som har glömt bort att ha roligt.

Ulrika Fabulousforty sa...

Hahaha!! Jag vet precis vad du menar! Nöjena har visserligen förändrats med åren, men man har ju inte mindre roligt för det. Tvärtom, nästan! :D

Pia sa...

Hahahaha, mycket sanning där!!!
Men på midsommarafton skulle vi fika hos ett par kompisar.. mitt på dagen.. Vi kom hem tre på natten!!! Det är lite festligt när man halv tre får ett sms från sina 17-åriga döttrar "Vi är hemma nu. När kommer ni?"!!! Och som vi dansade.. Inga jäkla "små grodorna" utan vi shakade loss ordentligt till både gamla och nya låtar.. En av mina bästa midsommaraftnar!!! Tanten kan än! ;o)

mockapocka sa...

Försiktig?
Det tror jag inte på.
Roligt är roligt och där med basta.
Lätt som en plätt.