fredag 11 juni 2010

Lite gnäll

Idag har jag gett min bloggadress till en arbetskompis. Han med visdomstanden, om ni minns. Han har tjatat som fan att han ska få läsa min blogg, eller kanske inte som fan, men ganska mycket. I alla fall två gånger som jag kan minnas. (Och då är det med all säkerhet minst tre.) Speciellt intresserad blev han efter att jag berättat att det är mycket gnäll på min blogg. Han tycker om gnäll, vilket för övrigt är väldigt bra om man ska jobba ihop med mig.

Så, för hans skull ska jag nu ta och gnälla lite.

Senaste arbetsveckan, som äntligen är till ända, har varit för jävla tråkig. Den började i måndags med uppsträckning i aulan där all personal samlades för att sitta och lyssna hela förmiddagen. Det är tur att vi har en chef som är så bra på att prata utan att säga något. Om det fanns någon substans i det hela, som man skulle behöva lägga på minnet, vore det väldigt jobbigt med tanke på att hans orala svada närmast kan liknas vid en elefanthjord i sken. Eller ute på rask joggingtur i alla fall.

Nu behöver man ju tack och lov inte lyssna, bara se lyssnande ut, så jag passade på att ägna mig åt minddotting. Framför mig satt en lärare som surt som fan har klagat på mig för ett yttepyttelitet fel jag har gjort. (Hon känner inte mig, det är det som är hela problemet. Alla som känner mig har överseende med mina brister.)

Minddotting går ut på att man tänker sig att man sticker en penna i ryggen på någon. Många gånger. Till slut tycker man lite synd om den man minddottar och då rinner ilskan av en lite grann. Svårt att vara arg på någon som är pepprad med pennhugg, liksom.

Något annat jag tänkte på när jag satt där och inte lyssnade var att jag inte kommer till jobbet när de andra börjar i augusti. Att jag inte, liksom de andra, surkärringen inkluderad, kommer sitta instängd i en föreläsningssal och lyssna på någon som mal på om formativ bedömning. Sånt kan man bli väldigt glad av att tänka på. Det är också roligt att påminna sina kollegor om att de kommer vara där, men att jag inte kommer det. Jag har påmint ganska många.
Ja, det var måndagen det. Inget arbete fick jag gjort.

Resten av veckan har jag inget minne av och det säger ju något om kvalitén på det hela. Jag vet att jag lyckades undkomma diskussionerna om de nya ämnesplanerna och om det är det ju inte så mycket att gnälla. Om man inte betänker att det tar en del energi att slingra sig ur och ljuga till höger och vänster. För det gör det. Och man kan faktiskt inte säga som det är (att man får migrän så fort någon nämner Gy2011) för då kan man verka oseriös och få sparken. (Varför inte? kan man i och för sig tänka här.)

Men nu har jag snart slutat jobba! Om man bortser från allt arbete jag har kvar. Det måste ju också göras. Två arbetsdagar kvar till jag slänger mig ut i landet-utan-lön. Tjoho. Hoppas jag.

Frågan är om det här var tillräckligt gnälligt? Vad tycker ni?

20 kommentarer:

Fru Venus sa...

Oh ja, det räcker riktigt bra ;-) Annars kan du skicka honom till mig :-D Du har inte funderat på att skriva en "dokussåpa" roman om livet i en skola liknande din? Lärare, elever och andra (idioter) som finns där!? Jag tror att det skulle bli skitarolig läsning! Ha en skön helg! Kram

Anonym sa...

Härligt, gnäll på! Alldeles för få människor gnäller med substans. Men du har sannerligen lyckats. Jag ser fram not nya "käcka" inlägg. Hasta la vista (du kanske lär dig på spanskakursen vad det betyger...ha...ha/Alfahanne

Magica de Hex sa...

Välkommen tillbaka. Härligt att höra din röst!

Gafflan sa...

Absolut rätt mängd gnäll och så trevligt att få läsa igen måste jag säga ;D

Maj Korner sa...

Nu tror jag att det var så här:

Först frågade du "Visdomstanden":
Vill du ha adressen till min blogg?

Andra gången ni sågs sa du: Vill du verkligen inte ha adressen till min blogg?

Tredje gången sa du: Se här, jag har skrivit ned den på en lapp till dig! Och så ger du honom ett knallgult A4-ark där det står nillalivet.blogspot.com.

Så tror jag!

Osloskånskan sa...

Alltså; jag hade tålt lite mer!

Ewa sa...

Hahaha! Kul inlägg. Minddotting nytt för mej. Bra inlägg o du, snart är det som sagt du som lyss o lär

Katarina sa...

Nej, det blev alldeles för positivt på slutet. ;-)

Oj, vad skönt det är att du bloggar igen. Minst ett garanterat leende eller skratt varje kväll. :-)

nillas liv på pinnen sa...

Fru Venus: Nej, det har jag inte funderat på men du har nog rätt, den skulle kunna bli hilarious. Måste bara sluta jobba först annars kommer de kasta ruttna ägg på mig när jag kommer till jobbet på mornarna. Trots att det inte är mitt fel. Nåt.

Alfahannen: Haha! Hur kom du på det namnet?

Magica: Du sa ju åt mig att börja skriva igen så jag kände att jag inte hade något val.

Gafflan: Fint att det finns fler som gillar gnäll! =D

Maj Korner: Haha, nej du. Han har tjatat hål i huvudet på mig. Joråserru.

Oslo: Okej, jag får dra på mer i nästa inlägg då. Eller något annat inlägg, herregud man kan ju inte veta i förväg vad som kommer.

Ewa: Det är ju min egen uppfinning det här med minddotting. Den kommer väl snart sprida sig som en löpeld nu när jag avslöjat den på internätet.

Katarina: Positivt på slutet? Var det "tjoho" du tänkte på? Well, du kan vara lugn, när jag väl påbörjat min ledighet kommer jag hitta en massa fel på den. Och det kommer jag givetvis blogga om.

S sa...

Men det är ju äntligen fredag. Så förbannat skönt.
Jag är helt utarbetad och värre blir det när jag tänker på vår första studiedag på måndag. Formativ bedömning låter som rena tivolit i jämförelse med att lyssna på politiker som inte har en aning om vad de pratar om...

Singelmamman sa...

Jag tror du verkligen försöker, men nä, så värst gnälligt var det inte. Sakligt, konstruktiv kritik av verkligheten är inte gnäll. Och tjoandet och hejsandet i slutet av inlägget drar verkligen ner eventuella gnällpoäng till ett minimum. Men underbart att läsa det var det! Som alltid. Kram!

PS. Jag kommer nog över och hälsar på, men mejlar självklart innan.

Lena sa...

Oh, va glad jag blev att du är tillbaka. Älskar ditt gnällande:)

Minddotting?? har aldrig hört talas om , men ska nog pröva på detta.

Kram

Lena

Markattan sa...

Tja! Jobbat i skolvärlden, inte värst impad på gnällnivån alltså. Men kungligt road är jag.

Markattan

Stina med Blenda sa...

=))))))))))))))))))

F*n vad munnen blev bred...hahahahaha

Malla sa...

haha, jag gillar ditt gnäll, fortsätt gärna :D

Mina dagar sa...

Kanon bra gnält:D
Minddotting känns som ett tvångsbeteende som jag ofta kan få när det gäller konstiga saker! Men som jag inte vågar berätta för nån.
Din humor är :D :D....
Kramar Eva

cat sa...

Hej igen :) Så värst gnällig tycker jag väl inte att du var. Tack för informationen om minddotting. Ska försöka praktisera den själv någon gång när det behövs.

Och nu lite gnäll från mig: Min dumma kollega kom till jobbet och var sjuk och nu har jag också blivit sjuk. Ett j..la sätt att smitta ner mig!

Nilla sa...

Stina: Ja, det är typ det värsta...

Singelmamman: Gör det! =)

Lena: Minddotting kan vara förödande effektivt. Och så kan man välja hur vässad pennan ska vara från fall till fall. Haha.

Markattan: Nej, jag kanske är rätt dålig på att gnälla egentligen? Ska jobba på det. Äkta substantiellt gnäll är ju en lisa för själen.

Stina m Blenda: Du tycker alltså också om gnäll! =)

Malla: Ska bli!

Mina dagar: Ah, det betyder att du håller för mycket inom dig! (Vilket jag iofs också gjorde i just det här fallet.) Till slut imploderar man. Wow, vad tvångstankarna far som kulorna i ett flipperspel då!

Cat: Det var ett jävla sätt! Har du minddottat henne?

Unknown sa...

Jo jag har länge gått och tänkt på ett lämpligt alias. Passande eller hur?...:0)

nillas liv på pinnen sa...

Olle: Haha, jo. Fast jag tycker väl att jag är mer alfahanne än du kanske...Och det finns ju bara plats för en i varje flock (läs: a-lag).

Åsa: Skönt att det finns någon som tycker att jag gnäller bra...