onsdag 11 augusti 2010

Sax i halsen och andra saker

Det blev en liten skittext idag också men i övrigt har dagen inte direkt gått i nyttans tecken. Jag skulle klippa gräset men så började det regna, ack så synd. Var in en sväng på stan och åt lunch med yngsta dottern vid tre-tiden. Passade sedan på att gå in till min frisör och beställa tid för klippning. När jag klev ut därifrån kom jag på att jag inte kan klippa mig den tid jag bokade in. Då gick jag inte tillbaka in och ändrade. Jag  låter det gå lite normalt lång tid innan jag ringer och bokar om.
Sen ska jag också fundera ut vad jag ska säga till henne om min ledighet. Hon brukar alltid fråga, när hon står där med saxen i högsta hugg, om jag är "ledig nu igen". Hon tycker att lärare har för mycket ledighet, är jag ganska säker på. Om jag berättar att jag ska vara ledig hela hösten så kanske hon råkar klippa snett. Eller köra in saxen i halsen på mig. Det är bara en känsla jag har.
Jag kan kanske ha en skylt runt halsen: Tjänstledig utan lön!  Fast jag är osäker på om det hjälper. Jag tror hon hör till de som i ungdomsdagar varit utsatt av någon sadistlärare och som nu känner att lärarjävlar i allmänhet ska jobba mer och klaga mindre. Jag känner igen dem på gången. De är inte farliga bara man är vaksam och parerar attackerna.
Det här blev visst ett inlägg om min frisör. Hon är duktig på att klippa och i likhet med flertalet medelålders kvinnor så har hon alldeles för låg lön.

15 kommentarer:

Magica de Hex sa...

Får jag drista mig till att fråga vad det är du egentligen tänkt dig att skriva denna höst?

Maj Korner sa...

Nästa gång hon frågar om du är ledig nu igen så kan du svara att du är där på betald arbetstid. Men sen kanske du får ducka för saxen.

Agneta sa...

Byt frisör!

Anonym sa...

Kan du inte bara gotta dig lite åt det, kanske säga nåt som:
-Ja, du vet vi lärare har det så bra, hög lön och lediga hela tiden...

Mika sa...

Hahahaha... jamen är det inte så då??? Ni jobbar ju mellan 8:20 till 15:30... därimellan har ni sjukt mycket raster. Ni är lediga alla skollov och helger.

(och sedan är ni inte upptagna med provrättning, uppsatsläsningar, dokumentera i princip allt som händer, hålla dokumentationen levande, planera, föräldrar och så vidare där i mellan...eller?)

XXX sa...

Vadå ledig? Du skriver, strukturerar, lagar lunch till maken, äter lunch med dotter OCH har huvudet i vägen....det är ju mer än en heltid. För att inte tala om hur lång tid du tar på dig för att komma ur pyjamasen.
Min morgonrock är för övrigt också snygg, väldigt tjusig och klädsam!

Knasterfaster sa...

Så där håller inte min frisör på och frågar. Men så är jag ju inte lärare heller. Min frisör är endast 20 år men väldigt duktig på att samtala. Jag tror att hon klipper bra också.

Shamrock sa...

Hos tandläkaren brukar man få ett slags blykrage (tror jag att det är) när man ska röntgas - du kanske kan låna en sådan för att skydda dig mot sax i halsen.

mockapocka sa...

Jag håller med Stort och smått. Det finns väldigt många bra frisörer out there.

. sa...

Du behöver inte berätta att du ska vara ledig. Och om hon frågar (vilket hon säkert kommer att göra - verkar vara en skada som många inom det yrket får - så låtsas du inte höra...Vaxpropp kallas det visst!

Eller så får du spara ut håret till efter jul, om du gillar henne så mycket...

Kramkram
Ullis

Åsa Hellberg sa...

Och alternativet "det har du inte med att göra" är inte aktuellt?

Malla sa...

du kan ju bara ta ett par inlägg från din blogg så har du faktiskt en helt fantastisk bok! :)

stina med blenda sa...

Ja du förgyller säkert hennes dag....varje gång du kommer dit !!!
Har du inget riktigt snaskigt att ge henne i historie väg? Vet ju inte hon att det bara är en historia ;)
Men nämn bara inte henne och SAXEN !!

Linn sa...

Jag undrar om de där människorna som vill att lärare ska jobba mer och klaga mindre är samma människor som har gjort det till en sport att inte bli "kränkt av SJ". Metoden de generellt använder är den s.k. "anfall är bästa försvar". Men jag börjar bli bra på att parera. Jag är TREVLIG mot de sura jävlarna. Det tycker de INTE om.

nillas liv på pinnen sa...

Linn: Alla metoder är bra utom de dåliga.
Det finns många frustrerade människor nuförtiden och aggressionerna kan råka spridas lite väl godtyckligt ibland. Lättare att joina mobben och skälla på SJ än att ta de konflikter i sina liv som de skulle behöva ta...